Kilpailuta laina 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Oletko harkinnut lainan hakemista, mutta et tiedä miten löydät itsellesi parhaimman sekä edullisimman vaihtoehdon? Lainojen kilpailuttamisen avulla löydät isellesi markkinoiden matalimmalla korolla olevan lainan. Täytä nopea hakemus, saat tarjoukset heti sekä rahat maksetaa tilille jopa saman päivän aikana. Kerromme tässä artikkelissa lisää lainojen kilpailuttamisesta sekä sen tuomista eduista.

Näin teet lainojen kilpailutuksen

Lainojen kilpailutus vertailee lainoja 500 – 50 000 euroa eikä vertailemisen tekeminen sido vielä lainan ottamiseen. Yhdellä hakemuksella on mahdollista saada lainatarjouksia jopa 20 eri pankilta. Saatuasi lainatarjoukset voit tutustua niihin rauhassa ja valita itsellesi sopivimman sekä edullisimman vaihtoehdon.

Tee lainojen kilpailutus seuraavin ohjein:

Suosittelemme kilpailuttamaan lainat Sortterilla.

Lainan kilpailutus

Lainan kilpailutus on helppo sekä nopea prosessi. Sen tarkoituksena on pyytä yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia monilta tunnetuilta pankeilta sekä rahoituslaitoksilta. Tarjouksien pyytäminen on helppoa sekä sen voi tehdä nopeasti netin välityksellä sivujemme kautta. Useimmissa paikoissa ensimmäiset lainatarjoukset saa itselleen muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisen jälkeen. Kun olet saanut kaikki lainatarjoukset, niin olet valmis aloittamaan kilpailuttamisen sekä tarjouksien tarkemman analysoinnin.

Tutustu tästä: Parhaimpiin nettilainoihin

Analysoinnilla tarkoitetaan tarkempaa tutustumista lainaehtoisin sekä sen kustannuksiin. Lainojen kilpailuttaminen voi kuullostaa tylsältä sekä työläältä prosessilta, se on kuitenkin kaikkea muuta. Lainojen kilpailuttamisella voi säästää jopa satoja tuhansia euroja, joten varmasti kilpailuttaminen on pienen vaivan arvoista.

Parhaimman lainan valitseminen

Lainatarjouksien analysointi kuuluu osaksi lainojen kilpailutus prosessia. Mitä tärkeimpiä asioita sekä tekijöitä lainatarjouksien analysoinnissa kannattaa ottaa huomioon?

Yksi tärkeimmistä asioista lainatarjouksien analysoimisessa on ehdottomasti lainan kustannukset. Lainojen kilpailuttamisessa tähän seikkaan kannattaa siis ensimmäisenä kiinnittä huomio. Useimmat lainaa hakevat kiinnittävät ensimmäisenä katseensa lainan nimelliskorkoon. Kuitenkaan nimelliskorko ei kerro koko totuutta lainan kustannuksista, sillä se sisältää ainoastaan lainaan lisättävän koron sekä pankin marginaalin. Tästä syystä lainan nimelliskorko ei kerro lopullista lainasummaa.

2020 astui laki voimaan, joka estää lainojen myöntämisen yli 10 % korolla. Tämä kyseinen laki on voimassa 2020 vuoden loppuun ja nähtäväksi jää onko sen seuraamukset positiivisia vai negatiivisia.

Lue lisää: 2020 asetetusta 10 % korkokatosta

Lainojen kilpailutusta tehdessä nimelliskoron sijaan kannattaa kiinnittää huomio ennemmin lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset, jotka on muutettu koroksi. Laina voi sisältää muita erillaisia sivukuluja, kuten esimerkiksi avausmaksu, nostopalkkio tai tilinhoitomaksu. Sivukulut vaihtelevat pankeittain sekä jokaisella lainantarjoajalla kustannukset määräytyvät hinnaston mukaisesti.

Lue lisää: Lainan kustannuksista

Lainassa oleva avausmaksu tarkoittaa käyttöönotosta perittävää kulua, jonka suuruus voi vaihdella lainasumman mukaan. Yleensä jos lainasumma on suurempi, niin myös avausmaksusta perittävä kulu on isompi.

Nostopalkkiota ei ole kaikissa lainoissa, vaan yleensä se toimii joustoluotoissa lisäkustannuksena. Joustoluotoissa nostaminen tapahtuu oman tarpeen mukaan, eikä koko lainasummaa tarvitse nostaa tililleen heti. Usein jokaisesta nostosta peritään kiinteä ennaltamääritelty summa tai joku tietty prosentti osuus.

Mitä hyötyä lainojen kilpailuttamisesta on?

Lainaa hakevana haluaa saada lainansa käyttöön mahdollisimman nopeasti, siksi lainojen kilpailuttaminen voi kuullostaa pitkältä sekä vaivalloiselta prosessilta. Nykypäivänä kaikki asiat on mahdollista tehdä netissä ja siksi nettivertailu on tehnyt kilpailutuksesta yllättävän nopeaa. Näiden lisäksi kilpailuttamiseen käytetty aika on pieni vaiva sen tuomaan lisäarvoon, sillä kilpailuttamisen avulla lainojen kustannuksissa voi tehdä useiden satojen eurojen säästöjä.

Muista nämä asiat ennen lainan hakemista

Lainan hakemista ei kannata koskaan aloittaa ilman tarkempaa suunnitelmaa sekä oman maksukyvyn arvioimista. Näiden lisäksi kannattaa myös harkita tarvittavaa lainasummaa, ettei lähde hakemaan liian suurta laina omaan maksukykyyn nähden. Lainasumman lisäksi kannattaa myös suunnitella itselleen realistinen sekä sopiva maksuaikataulu, jotta vältytään valitsemasta itselleen liian pitkää laina-aikaa. Jos laina-aika on pitkä, niin pidemmällä aikavälillä se myös kasvattaa lainan korkoa sekä kustannuksia. Myöskään liian lyhyt laina-aika ei ole hyvä, sillä pahimmillaan se voi aja oman talouden huonoon jamaan sekä sen seurauksena voi joutua ottamaan lisää lainaa.

Lainan ottamiselle on hyvä olla myös perusteltu syy, sitä ei kannata käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Lainarahalla on suositeltavaa kustantaa vain huolellisesti suunniteltuja hankintoja sekä välttämättömiä menoja. Kannattaa jättää kaikki ylimääräiset sekä turhan hankinnat tekemättä, jos sen hetkinen taloudellinen tilanne ei sitä salli. Lainaa ei kannatta missään tilanteessa käyttää esimerkiksi baari reissuihin tai uhkapeleihin. Lainan ottamisessa on tärkeää muistaa olla itselleen rehellinen ja miettiä onko lainarahalla rahoitettava hankinta oikeasti tarpeellinen sekä antaako oma taloudellinen tilanne sen verran periksi. Älä myöskään ota lainaa jos et ole varma pystytkö sitä maksamaan sovitussa aikataulussa takaisin.

Lue tästä: Mihin lainaa kannattaa hakea

Pankilta tai rahoituslaitokselta saamasi lainatarjoukset eivät itsessään sido sinua vielä lainan ottamiseen. Tästä syystä kannattaa pyytää useampia lainatarjouksia eri lainantarjoajilta, silloin saat kokonaisvaltaisen käsityksen kaikista markkinoilla olevista lainoista. Laissa on myös määritelty, että laina on mahdollista perua kahden viikon sisällä sen ottamisesta.

Mitä tehdä lainojen kilpailuttamisen jälkeen?

Lainojen kilpailuttamisen sekä analysoinnin jälkeen voit siirtyä valitsemaan sopivimman lainan. Jos löydät isellesi edullisimman sekä parhaimman vaihtoehdon, niin jäljelle jäänyille lainatarjouksille ei tarvitse erikseen tehdä mitään. Eri pankeilla sekä rahoituslaitoksilla on omanlaiset käytännöt sekä ohjeet, joiden perusteella kannattaa edetä. Ongelmatilanteissa kannattaa olla yhteydessä suoraan lainantarjoajan asiakaspalveluun, jossa sinua ohjeistetaan jatkotoimenpiteisiin.

Mitä tarkoittaa lainan kilpailutus?

Käytännössä lainojen kilpailuttamisessa pyydetään lainatarjouksia useilta pankeilta tai rahoituslaitoksilta. Pelkkä lainojen kilpailuttaminen ei itsessään riitä, vaan hakijan tulee myös analysoida lainatarjoukset, jotta itselleen paras tarjous löytyy. Lainan kilpailuttaminen on hyödyllistä, sillä sen ansiosta löydetään mahdollisimman edullinen laina ja säästetään turhien kustannuksien maksaminen.

Kaikki lainat kannattaa aina kilpailuttaa, vaikka kyseessä olisikin asuntolaina, venelaina tai jokin pienempi pikavippi. Vertailemisen sekä kilpailuttamisen avulla voi säästää satoja ellei jopa tuhansia euroja. Ajattele fiksusti ja tee maksuton kilapilutus jo tänään.

Tutustu tästä: Asuntolainan hyviin sekä huonoihin puoliin

Yhdistä lainat

Yhtenä vaihtoehtona voi hyödyntää myös lainojen yhdistämistä. Erillisten maksusopimuksien sijaan joskus voi olla järkevämpää yhdistää useammat pienet lainat yhdeksi uudeksi edullisemmaksi lainaksi. Jos haluat yhdistää lainasi rahoitusyhtiön tai pankin avulla, tulee sinulla olla puhtaat luottotiedot sekä useimmat paikat vaativat lainalle erillisiä vakuuksia tai takaajia. Takaajia tai vakuuksia tarvitaan varsinkin silloin jos lainasumma on suurempi.

Lue lisää tästä: Lainojen yhdistämisestä

Lainan kilpailutus kokemuksia

Pääasiassa lainojen kilpailutus on saanut positiivisia kokemuksia. Useimmat asiakkaat jotka ovat valinneet lainojen kilpailuttamisen ovat säästäneet huomattavasti rahaa verrattuna siihen jos kilpailuttamista ei olisi tehty.

Lainojen kilpailuttamisessa säästää myös huomattavasti aikaa, sillä useamman hakemuksen sijaan täytät vain yhden hakemuksen jolla saat useampia lainatarjouksia vertailtavaksi. Yhden hakemuksen täyttäminen vie keskimäärin aikaa 5 – 10 minuuttia, joten jos päätät täyttää jokaiseen palveluun erikseen yhden hakemukse, niin prosessi voi viedä aikaa useita tunteja. Lainojen kilpailutukseen tarkoitettuja välityspalveluja hyödyntämällä voi siis säästää useita tunteja aikaa, sillä samalla vaivalla on mahdollista saada yhdestä paikasta useampia ja edullisempia lainatarjouksia.

Lainan saanti on myös todennäköisempää, kun lainatarjoukset haetaan yhdellä hakemuksella. Joku pankki ei välttämättä myönnä sinulle lainaa, mutta jokin toinen voi samalla hakemuksella sen myöntää. Kilpailutuksen ansiosta voit selvittää helposti yhdellä hakemuksella kaikki lainatarjoukset.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴