Lainojen yhdistäminen

Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: max. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Taskulaina lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 4 - 6 kuukautta
Korko: 10%
Blue Finance lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 4 kuukautta
Korko: 19,9%
Kaikki lainapalvelut

Onko sinulle kasaantunut useampia lainoja ja kustannukset ovat päätä huimaavia? Tässä tilanteessa on suositeltavaa ottaa avuksi lainojen yhdistäminen. Sen avulla säästyt turhilta kustannuksilta ja voit tehdä satojen eurojen säästön.

Useiden kalliiden lainojen maksamisen sijaan on paljon järkevämpää ottaa yksi edullisempi laina. Miksi maksaisit monen lainan korkoja, kun voisit maksaa pelkästään yhden lainan korot ja kustannukset? Tämä artikkeli pitää sisällään paljon tietoa lainojen yhdistämisestä.

Mitä tarkoittaa lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen on järkevä ratkaisu, jos sinulla on useampi laina ja maksat niistä kaikista erikseen ylimääräisiä korkoja ja kustannuksia. Yhdistämällä lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi maksat vain yhden lainan kulut ja korot. Lainojen maksuehdot vaihtelevat lainantarjoajan mukaan ja ne ovat yleensä neuvoteltavissa. Näin maksat vain yhtä lainaa monen sijasta.

Näin on paljon helpompaa huolehtia lainan maksusta, koska silloin pitää muistaa vain yhden laskun eräpäivä. Lainojen yhdistäminen on mahdollista saada monesta eri paikasta, esimerkiksi Bank Norwegian tarjoaa tämän tapaista ratkaisua. Paras vaihtoehto löytyy vertailemalla eri lainantarjoajia ja näet sen kannattaako lainat yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi.

Lue tästä: Miten paljon voit saada lainaa

Yleisesti tyypillistä velkaantujalle on se, että lainojen takaisinmaksuja on useampi yhtä aikaa. Esimerkiksi luotolla maksettuja saattaa olla enemmän kuin yksi tai lainan takaisinmaksun avuksi on otettu toinen laina. Usean laskun kanssa voi tapahtua myös helpommin unohduksia kun eräpäivät ovat eri aikaan tai summat ovat menneet sekaisin. Näissä tapauksissa lainojen yhdistäminen on järkevä vaihtoehto.

Lainojen yhdistäminen ei tarkoita lainasumman muuttumista

Jos haluaa päästä nopeammin eroon monesta eri lainasta, niin on järkevää yhdistää lainat. Esimerkiksi jos uuden lainan kustannukset ovat pienemmät kuin nykyisten lainojen, näin voit maksaa korkea korkoiset lainat pois edullisemmalla lainalla.

Tämän ratkaisun avulla lainat tulevat halvemmaksi ja teet suuren säästön kun maksat vähemmän. Lainojen yhdistämisen tarkoituksena on pienentää nykyisten lainojen lopullisia kustannuksia ja voit säästää jopa satoja euroja. Kun teet lainojen vertailun löydät varmasti mahdollisimman edullisen lainan.

Lainojen yhdistäminen ei siis tarkoita lainasumman kasvattamista. Yhdistämisellä voi johtaa helposti myös pahempaan velkaantumiseen siksi lainojen yhdistämisessä tulee olla varovainen ja tarkka. Tee harkitusti mietitty maksusuunnitelma, jotta ongelmia ei tulisi enempää.

Suositeltavaa olisi muutenkin se, ettei olisi useampi lainoja maksettavana samaan aikaan. Kun valitsee oikean vaihtoehdon vertailussa, niin se laskee lainan kokonaiskustannuksia alhaisemmaksi verrattuna aikaisempiin lainoihin. Lainojen yhditämisellä on monet saaneet hyviä kokemuksia korkojen sekä kustannuksien alenemisen takia.

Lainojen yhdistäminen - Miten se toimii?

Lainojen yhdistäminen auttaa ratkaisemaan tilantees, jossa lainoja on useampi tai lainojen maksuaikataulussa pysyminen on vaikeaa. Esimerkiksi jos tilanne on se, että sinulla on luottokorttilasku, pikaluotto tai vaikka autolaina ja jokaisessa laskussa on eräpäivä erikseen, tässä tilanteessa on suositeltavaa miettiä lainojen yhdistämistä.

Lainat yhdistämällä ei ole tarkoitus pidentää maksuaikaa tai lykätä sitä maksettavaksi myöhemmin, sillä maksat lainasi takaisin mahdollisimman nopealla aikataululla. Jos lainojen takaisinmaksuaikaa pidentää, niin myös korkokustannukset kasvavat. Tämän seurauksena lainan kustannukset voivat suurentua siitä mitä odotit.

Katso tästä: Millaiset kustannukset lainassa on

Kannattaa siis aina tarkasti miettiä ja suunnitella takaisinmaksuaikaa lainalle, näin osaat arvioida lainan kustannukset oikein. Esimerkiksi opiskelijoille lainojen yhdistäminen voi olla ratkaisu maksaa opintolaina helpommin takaisin. Useimmiten kuitenkin sitä ei myönnetä tarpeeksi suurta summaa kerrallaan.

Yhdistämällä lainat yhdeksi voit säästää jopa satoja euroja

Lainojen yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi kulutuluotot tai muut lainatuotteet. Teimme suuntaa antavan laskelman alapuolelle siitä miten paljon voit tehdä säästöä lainojen yhdistämisellä. Esimerkiksi jos sinulla on 4 avoinna olevaa lainaa 7000 euron edestä, niin maksaisit korkojen ja muiden kulujen kanssa 4 laskua 8000 euroa.

Kun taas jos yhdistäisit lainasi, säästät kuluissa etkä maksa 7000 euron lainasta 1000 euron kuluja. Esimerkiksi lainojen yhdistämistä tarjoavat Bank Norwegian, Bigbank sekä Komplett Bank. Mitä nopeammin maksat lainasi takaisin, sitä vähemmän joudut maksamaan korkoja ja kuluja. Ennen kuin päätät yhdistää lainasi, niin on suositeltavaa selvittää luotonantajien lainanlyhennysehdot, sillä ne vaihtelevat tarjottavien lainojen mukaan.

Lainoille kannattaa valita aina nopein maksusuunnitelma oman elämäntilanteen mukaa. Kannattaa kuitenkin lainaa valitessa aina huomioida se, että lainan korko ei ole ainoa kustannus lainassa, sillä jossakin lainoissa on erikseen avausmaksuja tai muita mahdollisia kustannuksia. Nämä voivat helposti kasvattaa lopullista lainakustannusta. Älä siis vertaile pelkästään lainojen korkoa, vaan tarkastele myös muita mahdollisia kustannuksia joita laina voi sisältää.

Miten lainojen yhdistämistä voi hakea?

Lainojen yhdistämistä voi hakea samalla tavalla kuin mitä tahansa muutakin lainaa tai kulutusluottoa. Kulutusluottojen yhdistäminen onnistuu samalla tavalla kuin pikavippien yhdistäminen. Katso lainavertailusta sopivimmat vaihtoehdot ja vertaile niitä keskenään, näin löydät omiin tarpeisiin sopivimman.

Lainojen yhdistäminen - Hyödyt

Lainojen yhdistämisellä on monia hyötyjä, joista asiakkaat ovat antaneet positiivista palautetta. Listasimme tähän yleisimmät hyödyt.

Lainojen yhdistäminen - Kokemuksia

Useimmiten asiakkailla, jotka ovat valinneet lainojen yhdistämisen on vain hyviä kokemuksia siitä. Kun useampi laina on yhdistetty yhdeksi isommaksi lainaksi voi lainan korot pudota huomattavasti.

Korkojen pienentyminen ja lyhennys voivat auttaa talouden pitämistä tasapainoisena. Sen avulla saat pienemmän lainan sekä korot ja kulut eivät kasva suuremmaksi. Kuluttajien kokemuksella lainojen yhdistäminen on saanut positiivista palautetta.

Voit myös katsoa tästä: Kaikki tarjolla olevat vakuudettomat lainat


Senttilaina

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴

Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Suositut lainatuotteet:

Pikavipit Joustoluotot Kulutusluotot