Arjen säästövinkit 2021

Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: max. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Taskulaina lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 4 - 6 kuukautta
Korko: 10%
Blue Finance lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 4 kuukautta
Korko: 19,9%
Kaikki lainapalvelut

Arjessa on mahdollista tehdä paljo fiksuja valintoja, elää säästeliäämmin ja sen seurauksena säästää rahaa. Listasimme tähän arjen parhaimmat säästövinkit, joista kannattaa ottaa vinkkejä myös omassa taloudessa.

Säästövinkit arkeen

Arjen säästämisessä pitää muistaa ottaa huomioon erilaisia käytännönasioita. Säästöjä on mahdollista tehdä monista arkisista asioista sekä helpompaan säästämiseen voi auttaa budjetointi tai esimerkiksi excel-taulukon käyttäminen. Taulukosta voi seurata omaa kulutusta, kunhan kaikki hankinnat muistaa merkitä ylös. Taulukkoon kannattaa myös listata tulot, jotta pystyt vertailemaan relistisesti omaa kulutusta suhteessa tuloihin.

Listasimme alapuolelle muutamia hyviä arjen säästövinkkejä, joita voi koittaa hyödyntää myös omassa elämässään, varsinkin jos huomaa oman kulutuksen kasvaneen.

Katso tästä ohjeet: Miten voit tehdä excel-budjetin

Muista säästää järkevistä asioista

Faktahan on se ettei jokaisesta asiasta voi mitenkään aina säästää. Säästämisen ei myöskään pitäisi vaikuttaa omaan elämänlaatuun tai varsinkaan heikentää sitä. Muista tehdä budjetti, äläkä ainakaan osta velaksi mitään. Jos budjettisi on tiukka, älä ainakaan käytä varoja esimerkiksi alkoholiin tai muuhun turhuuteen.

Jos sen hetkinen taloudellinen tilanteesi on huono, niin älä ainakaan elä yli varojesi ja käytä rahoja sellaisiin asioihin mihin sinulla ei oikeasti ole varaa. Näillä edellä mainituilla perusjutuilla voi päästä jo pitkälle ja säästää rahaa merkittävästi kuukaudessa.

Harrastaminen ei tarvitse aina olla kallista

Jos tykkäät liikunnasta sekä erilaisista harrastuksista, niin sen ei tarvitse aina olla kallista. Kalliiden jäsenyyksien sijaan on olemassa paljon maksuttomia liikuntamuotoja. Joihinkin paikkoihin on mahdollista päästä myös maksuttomasti kokeilemaan kyseistä harrastusta. Esimerkiksi monet kuntosalit tarjoavat maksuttomasti ensimmäisen kokeilukerran.

Kokeilemalla erillaisia harrastuksia sekä liikuntamuotoja on helpompi tietää mikä olisi sopivin sinulle. Eri harrastuksiin tutustuminen estää myös sen, ettet maksa jäsenyyksistä turhaan etukäteen ennen niiden kokeilemista ja tajua vasta jälkikäteen ettei kyseinen laji olekkaan sinulle oikea.

Muista suunnitella ruokaostokset etukäteen

Ruokaostoksien suunnitteleminen etukäteen on yksi tärkeimmistä arjen säästövinkeistä. Suunnittelemisen avulla vältyt tekemästä ylimääräisiä heräteostoksia sekä samalla säästät aikaa kauppareissuilla. Vaikka tämä voi tuntua turhalta vinkiltä, niin pidemmällä tähtäimellä sen avulla voi säästää jopa useita satoja euroja.

Heräteostokset ovat usein kassalla tehtyjä muutaman sentin suklaapatukoita tai muita vastaavia, mutta pidemmällä aikavälillä muutaman sentin suklaapatukka voi tulla kalliiksi. Tee ennen kauppaan lähtemistä jääkaapin tarkistus ja merkitse kauppanlistaan ylös vain ne asiat mitä oikeasti sieltä tarvitset.

Lue lisää: Miten voit säästää rahaa ruokamenoissa

Muista kilpailuttaa sähkösopimus

Suositeltavaa on tehdä tasaisin väliajoin sähkösopimuksen kilpailuttaminen. Vertaile sähköyhtiöiden hintoja keskenään, sillä voit säästää jopa kymmeniä euroja vuodessa. Sähköyhtiöiden hinnoissa voi olla suuriakin eroja, joten vertaileminen sekä kilpailuttaminen on järkevää.

Muista tehdä kilpailutus myös muihin arkisiin asioihin kuten puhelinliittymiin, lainoihin, vakuutuksiin jne. Kilpailutupalveluiden käyttäjät ovat säästäneet jopa satoja euroja vuodessa, joten tee kilpailutus jo tänään!

Sijoita mieluummin ylimääriset varat

Turhien hankintojen sijaan sijoita rahat järkevämmin. Sijoituksia voi tehdä erilaisiin rahastoihin tai osakkeisiin, näistä asioista on suositeltavaa keskustella omasta pankista löytyvän asiantuntijan tai sijoitusneuvojan kanssa.

Sijoittaminen on taitolaji ja se vaatii myös opettelua. Ei ketään ole seppä syntyessään, sama koskee myös sijoittamista. Osakesijoittaminen voi olla tuottoisaa, kunhan sen osaa tehdä oikein. Oskavälittäjien tarjoamia hinnastoja kannattaa myös vertailla, sillä niissä voi olla suuriakin eroja.

Suosi tarjouksesa olevia tuotteita

Kannattaa suosia tuotteita, jotka ovat tarjouksessa. Nykypäivänä kaupoissa on tarjolla monia vaihtoehtoja jotka ovat usein jopa 10 – 20 % alennuksella. Alennus ei aina tarkoita sitä, että kyseisien tuotteiden parasta ennen- päivä on heti seuraavana päivänä.

Joissain kaupoissa myös hyödynnetään ilta-alea, jossa tuotteita voi saada jopa puoleen hintaan. Ilta-ale on yleensä kaupan aukioloajan viimeisinä tunteina. Kannattaa seurata alennuksia erillaisten kauppojen esitteiden kautta tai netistä.

Parhaat säästövinkit arkeen

Budjetin laatiminen on yksinkertaista ja sen voi aloittaa kirjaamalla ylös omat menot sekä tulot kuukaudelta. Niiden ymmärtäminen on helpompaa jakamalla ne kategorioittain suurempiin sekä pienempiin menoihin. Säästämisestä ei kannata asettaa itselleen liian suuria paineita tai liian isoja tavoitteita. Säästämisen voi aloittaa ensin muutamasta kympistä tai satasesta sekä myöhemmin kasvattaa panoksia.

Säästäminen on kestävä ratkaisu oman talouden hallintaan ja monesti se estää ettei tarvitse turhaan ottaa suuria ja ylihintaisia lainoja elämisen rahoittamiseen.

Lue tästä: Miten voit säästää rahaa helposti

Lainan ottaminen

Mikäli tuntuu ettei pelkkä säästäminen riitä ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää lainan ottaminen. Muista tehdä kattava vertailu sekä kilpailutus tarjolla olevista lainoista, jotta et maksa ylimääräisestä. Pyri suosimaan lyhyttä laina-aikaa, jotta lainojen kustannukset eivät pääse nousemaan liian korkeiksi. Jotkut lainapaikat tarjoavat ensilainan ottajille korotonta ja kulutonta lainaa, joten hyödynnä myös tätä tarjousta mahdollisuuksien mukaan.

Katso ohjeet: Miten kilpailutat lainasi

Tärkeää on muistaa ettei lainaa kannata koskaan ottaa turhiin hankintoihin. Pyri välttämään pienien lainojen ottamista, sillä usein ne voivat olla kalliimpia. Suunnittele raha-asiat sekä talous niin, että se pysyy mahdollisimman tasapainoisena etkä kovin helpon perustein päädy ottamaan kalliita lainoja.

Verkkokauppaostokset

Kivijalkaliikkeiden sijaan monet suosivat ostoksien tekemistä erilaisten verkkokauppojen kautta. Verkkokaupoissa on nimittäin usein parhaimmat tarjoukset sekä useat kaupat tarjoavat ostoksiin ilmaista kotiinkuljetusta. Esimerkiksi elektroniikan ostaminen voi tulla paljon halvemmaksi verkkokaupasta kuin kivijalkamyymälästä.

Ostoksia tehdessä netin välityksellä ei välttämättä tule tehtyä heräteostoksia niin helposti kuin perinteisissä kivijalkaliikkeissä. Verkkokaupassa ostoksien tekeminen on turvallista, kunhan muistaa tustua verkkokauppaan etukäteen ja tarkistaa sen turvallisuus sekä maksaminen.

Lue tästä: Miten nettishoppailet turvallisesti


Senttilaina

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴

Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Suositut lainatuotteet:

Pikavipit Joustoluotot Kulutusluotot