15 vinkkiä kuinka säästää ruokamenoissa

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Useimmissa päivittäistavarakaupoissa on ajateltu suunnittelu strategisesti, jotta niissä käyvät asiakkaat kuluttaisivat enemmän rahaa. Autoimme tässä ongelmassa listaamalla tähän 15 vinkkiä kuinka säästää ruokamenoissa. Kaupassa asioivat ihmiset voivat kuluttaa järjettömiä määriä rahaa siihen. Onko sinulle tullut sellainen tilanne eteen elämässäsi, että menet kauppaan vain yhden tavaran takia, mutta päädytkin ostamaan sen lisäksi kaikkea muuta mitä et välttämättä edes tarvitse?

Ruokamenoissa on mahdollista säästää useita euroja, kunhan muistaa suunnitella kauppalistan, eikä mene kauppaan turhaan. Lue alapuolelta 15 hyvää vinkkiä kuinka säästää rahaa ruokamneoissa.

Parhaimmat vinkit miten säästää rahaa ruokamenoissa

Vältä menemästä turhille käytäville kaupassa

Melkein kaikki päivittäistavarakaupat ovat suunnitelleet sen strategisesti niin, että ihmiset kuluttaisivat alkuperäistä suunitelmaa enemmän rahaa. Kaikki suosituimmat tavarat ja tuotteet ovat aseteltu kauppaan vastakkaisiin päätyihin, jotta kaupassa asioivat asiakkaat joutuisivat kulkemaan koko kaupan läpi. Tällä tavalla ihmiset saadaan ostamaan matkallaan tuotteita mitä ei välttämättä edes pitänyt ostaa. Joten yritä välttää näitä turhia käytäviä missä ei ole niitä tuotteita mitä varten kauppaan tulit ostoksia tekemään.

Ei ole suositeltavaa mennä kauppaan nälkäisenä

Useimmat ihmiset menevät kauppaan esimerkiksi töiden tai urheilemisen jälkeen. Näissä tilanteissa usein nälkä on kovempi ja päädytään ostamaan enemmän ruokaa mitä oli tarkoitus. Pyri tekemään kerralla viikon ruokaostokset ja ajoita se sellaiseen aikaan kun et ole nälkäinen.

Parhaimmaksi tavaksi säästämisessä ruokakuluissa on ehdottomasti tehdä isoja annoksia ruokaa kotona sekä säilöä ylijäämäruoka annoksiksi jääkaappiin tai pakkaseen. Tällä keinolla pystyt hyödyntämään tähteitä esimerkiksi ottamalla niitä töihin evääksi. Kalliisiin lounasravintoloihin voi päivän mittaan upota useita kymppejä, niihin käyttämät rahat voi hyödyntää ostamalla kaupasta enemmän ruokaa joka kestää pidemmäksi aikaa. Vältä ostamasta kaupasta valmisruokia, vaikka ne usein ovatkin houkuttelevia sekä helppoja. Osta mieluummin ainesosia, josta voit tehdä kotona edullisesti ruokaa.

Tee suunnitelma viikon ruuista

Tee jokaiselle viikolle oma suunnitelma viikon ruuista etukäteen. Listan tekemisellä on useita hyviä puolia esimerkiksi muistat mitä kaikkea sinun tulee kaupasta ostaa ja vältyt tekemästä turhia ostoksia.

Pään korkeudelle on usein asetettu kalleimmat tuotteet

Melkein jokaisessa ruokakaupassa on tapana sijoittaa kalleimmat tuotteet pään korkeudelle. Kun teet kaupassa ostoksia, älä ota ensimmäisiä tuotteita hyllyltä mihin silmäsi osuvat, sillä usein alemmilla ja ylemmillä hyllyillä on ne ruokakaupan halvimmat tuotteet.

Vertaile kauppojen hintatasoa ja hyödynnä tarjoukset fiksusti

Tutustu kaikkien kauppojen hintatasoon, jotta löydät itsellesi sen edullisimman kaupan. Bongaile myös hyviä tarjouksia, joita voi usein tulla mainoksien välissä postin mukana. Useimmilla kaupoilla on myös mahdollisuus erillaisiin bonuskortteihin, joten tutustu niihin ja mieti onko sellaisen hankkiminen järkevää. Ja viimeisenä muista keskittää ostoksesti yhteen kauppaan, jotta pystyt hyödyntämään kaikki tarjolla olevat edut.

Mahdollisuuksien mukaan jätä lapset kotiin

Usein kauppaan meneminen vaatii sen, että lapset tulevat mukaan koska välttämättä niitä ei pysty jättämään kotiin erinnäisten syiden takia. Jos on mahdollista jätä lapset kotiin ostoksien ajaksi, sillä usein jos lapset ovat mukana voi ostoskärryyn tulla ylimääräisiä tuotteita joita lapset haluavat ostaa sekä usein heille voi olla vaikeaa sanoa ei.

Osta kaupasta satokauden tuotteita

On suositeltavaa suosia satokauden tuotteita, sillä tuotteet jotka kuljetetaan satokauden ulkopuolella tulevat pidemmältä matkalta ja ovat siistä syystä usein paljon hintavampia. Silloin kun satokauden tuotteita on mahdollisuus saada edullisemmin, kannattaa niitä hamstrata enemmän. Esimerkiksi tällöin marjoja sekä sieniä voi ostaa ja laittaa pakastimeen tulevaisuutta ajatellen.

Harkitse omaa puutarhaa yrteille

Ostatko kaupasta useni ylihintaisia yrttejä? Tällöin rahasi menevät hukkaan ja on suositeltavaa harkita omaa pientä puutarhaa yrtien kasvattamiselle. Kauppojen hyllyillä olevat yrtit ovat usein suhteellisen pieniä hintaan nähden. Siemenet taas maksavat muutaman euron ja niistä voi tehdä useamman sadon pidemmäksi ajaksi. Nykyään netti on pullollaan erillaisia vinkkejä oman pienen puutarhan tekemiseen, joten hyödynnä niitä ja säästä rahaa.

Tee laskelma ja katso maksatko turhasta

Monien kauppojen tarjontaan kuuluu valmiiksi paloiteltuja hedelmiä tai valmissalaatteja. Tee laskelma ja katso säästäisitkö rahaa jos ostaisit kokonaisia hedelmiä ja paloittelisit ne itse kotona. Kuitenkin paloittelemiseen menee aikaa vain muutama minuutti.

Hyödynnä ylijäämäruoka

Onko sinulla tapana mennä kauppaan vaikka kaapissasi olisi viellä ruokaa jäljellä? Tee mieluummin kaapissa jäljellä olevista ruuista itsellesi jokin ateria sen sijaan että menisit kauppaan ja tuhlaisit rahaa. Netistä löytyy myös erillaisia reseptejä koskien ylijäämäruokaa.

Käytä hyödyksi hävikkiruokaa myyviä verkkokauppoja

Verkossa toimivia nettikauppoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden ostaa isoilla alennuksilla elintarvikkeita, jotka ovat muuten päätymässä roskiin on nykyään useita. Joidenkin tuotteiden viimeinen käyttöpäivä voi olla pian tai pakkaus on jotenkin virheellinen, mutta nämäkin tuotteet ovat loppupeleissä ihan käyttökelpoisia.

Katso tästä: Kaikki verkkokaupan maksutavat

Tunnetumpia ylijäämäruokaa tarjoavia verkkokauppoja ovat esimerkiksi Fiksuruokaa.fi sekä Matsmart. Kyseisistä kaupoista voi saada tuotteita jopa 90 % alennuksella, tällä teolla säästät rahaa sekä luontoa.

Vältä mahdollisimman paljon lihansyöntiä

Nykypäivänä ihmiset syövät suhteellisen paljon lihaa, vaikka se on kallista sekä se kuluttaa ympäristöä. Lihan ostamisen sijaan korvaa se joko kokonaan tai osittain. Kauppojen hyllyille on vegaanisuuden lisääntyessä on tullut monia lihaa korvaavia tuotteita kuten esimerkiksi soijarouhe tai linssit. Jollekkin kasvistuotteet voivat tuntua liian mauttomalta, mutta netistä voi erillaisten vinkkien avulla opetalla maustamaan tuotteita. Vaikka sinulla olisinkin paljon ennakkoluuloja kasvistuotteite kohtaan, niin säästämisen takia harkitse edes niiden kokelemista ennen tuomitsemista.

Lue lisää: Jos olet opiskelija ja haluaisit säästää

Muista säästää omalla tavallasi

Jokaisella ihmisellä on oma tyylinsä säästämisen suhteen ja sen tavan on todennut toimivaksi itselleen. Jotkut haluavat edullisuuden sijaan valita hieman kalliimman kotimaisen tuotten eettisten ratkaisujen takia. Älä tingi asioista vain muiden ihmisten takia, vaan pidä omsita perjaatteistasi kiinni. Toivottavasti edellämainituista vinkeistä on sinulle tulevaisuuden kannalta jotain hyötyä.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴