Säästövinkit opiskelijalle

Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: max. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Taskulaina lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 4 - 6 kuukautta
Korko: 10%
Blue Finance lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 4 kuukautta
Korko: 19,9%
Kaikki lainapalvelut

Useimmilla opintonsa aloittaneilla voi tunnetusti olla rahat tiukilla sekä rahaa ei jää kovin paljoo säästöön opintotukien, ruoan, asumisen sekä muiden kustannuksien jälkeen. Kyseisiä ongelmia voi helpottaa käyttämällä seuraavia säästövinkkejä, jotka olemme keränneet alapuolelle. Hyödynnä parhaimmat säästövinkit opiskelijana!

Suosituimmat säästövinkit opiskelijalle

Käytä auton tai julkisten kulkuneuvojen sijaan pyörää

Polkupyörällä liikkuminen kaupungilla on yllättävän helppoa sekä nopeaa, eikä sen kanssa tarvitse jäädä odottelemaan erinnäisiä pysähdyksiä tai vuorojen vaihtamista niin kuin julkisilla. Pyörällä ei myöskään tarvitse useampia tunteja etsiä sopivaa sallittua parkkipaikkaa. Pyörällä liikkumisessa voi säästää jopa useita satoja euroja pitkällä aikavälillä, koska silloin ei tarvitse maksaa jukisteen kulkuneuvojen erillisiä kuukausimaksuja tai auton bensakuluja. Edullisuuden lisäksi pyöräileminen virkistää mieltä sekä se on hyvää liikuntaa.

Osta uuden sijaan käytettyä tavaraa

Jos opiskelut edellyttävät muuttoa uuteen kaupunkiin etkä halua viedä nykyisiä tavaroitasi tai huonekaluja muuton mukana, niin kannattaa hyödyntää uusien ostamisen sijaan käytettyjä. Esimerkiksi kalusteiden hankkiminen uutena ei ole järkevää, jos et aio viedä niitä mukanasi opiskelujen jälkeen.

Parhain tapa on hyödyntää lainaamalla perheen vanhoja huonekaluja tai vaihtoehtoisesti selata erillaisia kirpputoreja joista varmasti nykypäivänä löytyy uuden veroisia tavaroita. On olemassa myös monenlaisia käytetyn tavaran nettisivuja kuten tori.fi tai Facebookin ryhmiä. Joidenkin paikkakuntien opiskelija asuntoloiden pihalle tai rappukäytävään voi ilmestyä muiden vanhoja kalusteita tai muita tavaroita joista voi olla itselleen isokin apu.

Hyödynnä kaikki mahdolliset opiskelijakortit

Jokaisella opiskelunsa aloittaneella on varmasti käytössään joku opiskelijakortti. Tärkeimmät opiskelijakortit mitä kannattaa hankkia ovat Kelan ateriatukikortti, jota on mahdollista hyödyntää opiskelijaruokalassa. On olemassa myös VR:n sekä Matkahuollon kortteja, jotka auttavat opiskelijoita matkustamaan edullisesti. Opiskelijayhdistyksen tarjoaman kortin hankkimista kannattaa kuitenkin harkita useamman kerran, sillä usein se sistältää monia etuja joita ei välttämättä tulisikaan käytettyä.

Muista kilpailuttaa opintolaina

Yksi tärkeimmistä asioista koskien opiskelijan säästövinkkejä on lainojen kilpailutus. Yleensä opintolainan korko sekä kustannukset ovat jo valmiiksi suhteellisen alhaiset, niin ei kuitenkaan kannata jättää hyödyntämättä lainojen kilpailutusta. Lainojen kilpailutukseen voi kysyä neuvoa useammilta pankeilta sekä vertailla opintolainan korkoja sekä kokonaiskustannuksia, varsinkin jos haluaa löytää itsellleen edullisimman vaihtoehdon.

Tee tästä: maksuton pankkivertailu

Kannattaa hyödyntää myös muiden lainojen kilpailutuspalveluita joiden lainavertailun käyttäminen on maksutonta. Vertailu auttaa löytämään jokaisen lainan hyvät sekä huonot puolet ja näin löydät omien ehtojen mukaisen lainan.

Budjetin tekeminen

Useimmilla ihmisille säästäminen voi tuntua hankalalta jos tulot ovat pienet. Kuitenkin jos pystyy tarkasti seuraamaan omia tuloja sekä menoja, on paljon helpompaa budjetoida oma säästäminen. Alapuolelta näet listauksen hyvistä vinkeistä koskien budjetoinnin tekemistä.

 • Tee viikottainen kirjaus jokaisesta menostasi. Kirjauksen myötä saatat yllättyä siitä miten paljon teet turhia hankintoja tai ostat tavaraa viikon aikana. Kirjauksen avulla näet tarkasti miten paljon käytät rahaa ostoksien hankintaa sekä pystyt karsimaan kaikki turhat hankinnat mitä et edes tarvitse.
 • Tee tarkka ja realistinen budjetti sekä seuraa sitä viikon ajalta ja tee sen jälkeen tarvittavat korjaukset. Budjetoinnin tekemiseen voit käyttää apunasi excel-taulukkoa.
 • Pyri tekemään ostoksesi maksukortin sijaan käteisellä. Kyseinen keino voi auttaa sinua pysymään paremmin budjetissasi ja välttämäät turhien ostoksien tekemistä. Ennen ostoksille lähtemistä varaa tietty määrä käteistä mukaan jotka aiot käyttää ostoksien tekemiseen.
 • Kirjaa ylös tärkeimmät menot järjestykseen. Onko sinulla olemassa erilaisia palveluita kuten Spotify tai netflix tunnukest joita et ede käytä? Tuhlaatko kuukaudessa paljon rahaa pikaruokiin tai kahvihetkiin? Luovu suosiolla kaikista tarpettomista menoista tai asioita jotka olet listannut tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi. Ulkona syömisen sijaan hanki kauppareissulla edullisesti ainekset, josita voit kotona valmistaa herkullisen aterian.
 • Muista maksaa kaikki osamaksut tai luottokorttilaskut heti. Jos käytät luottokorttia ostoksien maksamiseen, muista maksaa lasku kokonaisuudessaan heti, ettei laskun lopullinen summa pääse kasvamaan korkojen noustaessa. Tällä keinolla vältyt maksamasta ylimääräistä aiheutuneista lisäkuluista.
 • Lue tästä: Miten toimit jos sinulla on liikaa osamaksuja

  Muista tarkkailla ruokien hintoja

  Ruokaostoksien tekemisessä älä kiinnitä huomiota pelkästään alennuksiin, sillä pelkkä alennus ei aina kerro edullisuudesta muihin tuotteisiin verrattuna. Esimerkiksi tämä pätee myös tuotteiden hintoihin, joku tuote voi vaikuttaa hinnaltaan paljon edullisemmalta vaihtoehdolta, mutta katso myös pakkauksen koko niin saat todellisen käsityksen siitä onko kyseinen tuote oikeasti halpa vai ei. Tästä syystä ensimmäisenä kannattaa kiinnittää huomio kilohintaan, sillä niiden avulla on mahdollista vertailla eri hintavaihtoehtoja toisiinsa ruoan määrän huomioon ottaen.

  Tee isoja ruoka-annoksia sekä säästä tähteet myöhemmäksi

  Ruokaa tehdessä on tärkeää muistaa valmistaa isompia annoksia säästääkseen rahaa. Kyseinen tapa pätee varsinkin niissä ruuissa, jotka olet ostanut alennuksesta, sillä alennetuissa tuotteissa viimeinen käyttöpäivä tulee nopeammin. Vaikka tekemäsi ruoka-annos olisikin isompi, se ei tarkoita sitä , että ylijäämä ruoka heitettäisiin roskiin, vaan päinvastoin tähteet kannattaa pistää säiliöön jääkaappiin tai pakastimeen myöhempää ruokailua varten. Opiskelijalle pakastimen käyttäminen voi olla iso säästö.

  Useammissa kaupungeissa on olemassa ulkopuolisia koulujen ravintoloita, joista on mahdollista ostaa ruokaa suhteellisen edullisesti.

  Hyödynnä alennuskuponkeja

  Useille ihmisille ilmaisjakelut voivat tuntua roskapostilta, mutta kuitenkaan oveen ei kannata kiinnittää “ei mainoksia”- lappua. Ilmaisten mainoksien seassa voi olla paljon ilmaisia sekä arvokkaita alennuskuponkeja. Alennuskuponkien hamstraaminen ei maksa mitään ja hyvällä tuurilla kupongeilla voi saada jopa ilmaiseksi tai edullisesti ruokaa tai muuta tarvittavia asioita. Kuponkeja voi myös halutessaan vaihtaa kavereiden kesken.

  Lainaa opiskelukirjat uusien sijaan kirjastosta tai kaverilta

  Monille opiskelijoille opintojen alkaessa voi suureksi kustannuseräksi muodostua oppikirjojen hankkiminen. Varsinkin jos kirjat päätetään ostaa uutena. Oppiskirjojen hankkimisessa voi tehdä suuren säästön lainaamalla kyseiset kirjat oman paikkakunnan kirjastosta tai omilta kavereilta mahdollisuuksien mukaan. Joissain tilanteissa oppikirjojen lainaaminen kirjastosta ei ole mahdollista, koska kyseisiä kirjoja ei välttämättä ole sieltä saatavilla. Tähän kannattaa varautua katsomalla etukäteen oman kurssin oppikirja-lista etukäteen netistä ja varata kirjat omaat käyttöön jo ennen opiskelujen aloittamista.

  Maksutapaetua kerryttävä luottokortti voi olla opiskelijalle hyödyllinen

  Jos tapanasi on tehdä ostoksia useampia kertoja samassa ruokakaupassa, on suositeltavaa hankkia maksutapaetua kerryttävä luottokortti opiskelijalle. Maksutaedun tarkoituksena on kerryttää tietty prosenttimäärä alennusta samasta kaupasta tai kaupparyhmästä tehdyistä ostoksista. Useimmilla kaupoilla, joilla on käytössään maksutapaetu on mahdollista saada myös muita hyviä jäsenetuja. Suosituimpiin sekä käytetympiin maksutapaetu kortteja ovat S-Ryhmän tarjoama S-Etukortti sekä Keskon K-Plussa kortti.

  Katso tästä tarkemmin: Mitä maksutapaetu tarkoittaa


  Senttilaina

  Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴

  Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

  Suositut lainatuotteet:

  Pikavipit Joustoluotot Kulutusluotot