Liikaa osamaksuja

Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: max. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Taskulaina lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 4 - 6 kuukautta
Korko: 10%
Blue Finance lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 4 kuukautta
Korko: 19,9%
Kaikki lainapalvelut

Joskus elämässä voi tulla eteen tilanne että osamaksuja on kasaantunut liikaa eikä niiden maksamisesta selviä. Osamaksut ovat käytännössä suoraan verrattavissa lainoihin, vaikka monet sitä ei välttämättä niin ajattele. Usein osamaksut ovat kuitenkin niitä kalliimpi lainoja ja monesti osamaksujen sijaan olisi järkevämpää rahoittaa kyseinen hankinta edullisella lainalla.

Yhden osamaksun ottaminen ei pitäisi kaataa kenenkään taloutta, mutta niiden helppouden takia niitä voi usein kertyä liikaa. Näissä tilanteissa voi olla järkevää käyttää osamaksujen yhdistämistä, eli siis käytännösä haetaan yksi edullinen laina, jolla pystytään maksamaan osamaksut pois ja samalla lyhentämään pienissä erissä yhdistely lainaa pois. Listasimme tähän sivulle kaikki hyvät vaihtoehdot, jolla osamaksujen yhdistäminen on mahdollista.

Tilasitko tavaraa osamaksulla? - Se ei aina kannata

Osamaksu usein mielletään helpoksi ja nopeaksi tavaksi maksaa esimerkiksi verkkokaupassa vaateostokset tai vaikka rahoittaa uusi auto. Joskus osamaksu voi olla ainoa tapa maksaa pakolliset suuremmat menot ja hankinnat. Usein perheellisille tulee yllättäviä kuluja elämässä, joiden maksamiseen käytetään osamaksuja.

Katso tästä: Voiko pikavipin ottaminen olla järkevää osamaksujen maksamiseen

Osamaksu voi ideana kuullostaa hyvältä tavalta paikata äkillinen rahan puute tai tarvittava hankinta, mutta kuitenkin joka kuukausi maksettavien osamaksujen laskut saattavat päästä kasaantumaan niin suureksi ettei kuukausittaiset tulot riitä niitä kustantamaan. Maksujen jälkeen rahaa ei jää enää pakollisiin menoihin, kun osamaksujen lyhennykset vievät suurimman osan rahoista jopa usean vuoden ajan.

Hyödynnä näitä vinkkejä, ettet joudu osamaksu kierteeseen

Osamaksut voivat pahimmillaan aiheuttaa taloudellisen ahdingon osamaksu kierteeseen joutumisen seurauksena. Kuitenkin kierteestä voi päästä eroon jo pienillä muutoksilla. Vanhoista ja nykyisistä veloista kannttaa ensimmäisenä koittaa päästä eroon hyödyntämällä esimerkiksi yhdistelylainaa. Yhdistelylainan avulla pystytään korjaamaan taloudellista tilannetta ja voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä.

Näillä neuvoilla pääset eroon kierteestä:

Valitse verkkokaupan sijasta kivijalkakauppa. Netissä shoppailemisesta on tehty nykypäivänä liiankin helppoa, vain parilla klikkauksella pystytään valitsemaan ostoksien maksamiseen osamaksu. Vältä siis mahdollisuuksien mukaan verkkokauppoja ja suuntaa mielummin fyysisiin liikkeisiin. Kivijalkakaupoissa ostoksien tekemiseen käytetään enemmän aikaa eikä osteta välttämättä niin helposti mitään turhaa, koska ostokset pitää maksaa heti.

Muista maksaa osamaksut kerralla pois. Oletko miettinyt, että pystyt maksamaan kaikki osamaksut lainan avulla? Lainojen kilpailuttaminen on järkevää, näin osamaksut eivät kaada talouttasi. Voit valita alapuolelta lainojen kilpailuttamiseen sopivia palveluita.

Kiinnitä huomio korkoihin ja kuluihin. Jos valitset ostoksien maksamiseen osamaksun, muista tarkistaa palvelun ehdot ennen sopimuksen tekemistä. Monien osamaksujen kulut ja korot voivat olla yllättävänkin korkeita.

Älä tee hätiköityjä ostopäätöksiä hyvien alennusmyyntien takia. Isot alennusmyynnit voivat olla usein suurin riski päätyä rahoittamaan ne osamaksulla. Tässä tilanteessa voidaan usen päätyä ostamaan liikaa kalliilla hinnalla.

Lue lisää: Muista vaihtoehdoista rahoittaa verkkokauppaostokset

Tärkein asia talouden ylläpitämisessä sekä osamaksujen selviytymisessä on omien menojen sekä tulojen tarkka budjetointi ennen niiden tekemistä. Suunnittele kaikki kuukausittaiset pakolliset menot niin, että jokaiselle kuukaudelle jäisi myös ylimääräistä rahaa käytettäväksi. Tällä keinolla pystytään enakoimaan mahdolliset yllättävät menot tulevaisuutta ajatellen. Ajattele niin, että pystyisit joka kuukausi jättämään ylimääräistä rahaa säästöön ainakin 10 %.

Lainapalvelut osamaksujen yhdistämiseen

Omalaina.fi – Lainaa osamaksujen yhdistämiseen 100 – 60 000 euroa

Omalaina.fi on palvelu, jonka avulla on mahdollista kilpailuttaa nopeasti oma lainahakemus. Kyseisen palvelun käyttäminen on järkevää, sillä monesti se voi auttaa säästämään paljon enemmän rahaa kuukaudessa. Omalaina tarjoaa lainan kilpailuttamista 100 eurosta jopa 60 000 euroon saakka. Asiakkaiden käyttökokemuksien perusteella lainan hakeminen omalainalta on helppoa, sillä sen kautta on mahdollista saada ensimmäisiä lainatarjouksia jo parissa minuutissa.

Omalaina tarjoaa lainoille takaisinmaksuaikaa 1 – 20 vuotta, kuitenkin on suositeltavaa huomioida että erityisesti osamaksuihin käytettäviin alle 2000 euron lainoihin voi enintään saada laina-aikaa 5 vuotta. 5 vuoden takaisinmaksu on kuitenkin ihan riittävä aika maksamaan kyseiset osamaksut pois. Omalainan tarjoamia lainatuotteita voi saada ilman vakuuksia tai takaajia, kunhan palvelun käyttäjä on täysi-ikäinen.

Rahalaitos – Nopea 500 euron laina osamaksujen pois maksamiseen

Myös Rahalaitos tarjoaa nopeaa lainojen kilpailuttamista. Tämän palvelun kautta on mahdollista saada useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella, sillä se pyrkii etsimään hakijalle parhaimpia tarjolla olevia lainoja. Rahalaitoksen kautta voi hakea lainaa 500 eurosta 70 000 euroon asti ja lainalle voi parhaimmillaan saada takaisinmaksuaikaa yhdestä vuodesta jopa 15 vuoteen asti. Palvelusta on mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia tai takaajia kunhan hakija on 20-vuotias.

Katso: Kaikki edulliset lainat ilman vakuuksia

Huomioi nämä asiat maksaessasi osamaksut lainalla

Jos päätät käyttää vaihtoehdon, että maksat osamaksusi lainalla, niin on tärkeää varmistaa että kyseinen laina on oikeasti halvempi vaihtoehto maksaa osamaksut. Selvitä miten paljon nykyisestä osamaksujen maksamisestä kertyy kustannuksia ja vertaa sitä vaihtoehtoon että maksaisit ne lainalla. Osamaksujen kuluissa sekä koroissa voi olla suuriakin eroja.

Jos harkitset osamaksujen yhdistämistä, niin kannattaa huomioida että joskus voi olla tilanne ettei osmakasujen maksamisesta voi selviytyä. Tässä tilaneessa voi olla järkevämpi vaihtoehto ottaa laina jossa on riittävän pitkä takaisinmaksuaika vaikka sen ottaminen voisikin aiheuttaa enemmän kuluja verrattavissa oleviin nykyisiin osamaksuihin. Monesti voi olla parempi vaihtoehto maksaa siitä hieman enemmän, että saa säilyttää omat luottotietonsa, jotka voivat helposti mennä jos osamaksuongelmaa ei ratkaista.

Lue: Kaikki tarvittavat asiat lainojen yhdistämisestä


Senttilaina

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴

Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Suositut lainatuotteet:

Pikavipit Joustoluotot Kulutusluotot