Vinkit lainanhakuun

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Mietitkö miten voisit saada edullisempaa lainaa kohtuullisilla koroilla? Listasimme tähän tärkeimmät ja oleellisimmat vinkit lainanhakuun, jotta lainan hakeminen olisi sujuvampaa. Ota nämä vinkit käyttöösi seuraavalla kerralla ja voit säätää kymmeniä ellet jopa satoja euroja kuukaudessa.

Yksi oleellisimmista asioista lainaa hakiessa on tehdä lainavertailu. Vertailun avulla tiedät mikä on oikeasti edullisin sekä sopivin vaihtoehto juuri sinulle. Monet eri lainan myöntäjät tarjoavat mahdollisuutta saada yhdellä hakemuksella useampia lainatarjouksia, joista sinun on mahdollista valita itsellesi sopivin ja edullisin vaihtoehto.

Lainanhakijan tärpit - tiedä nämä asiat

Ota nämä vinkit käyttöösi seuraavalla kerralla ja voit säätää kymmeniä ellet jopa satoja euroja kuukaudessa.

Lainaa yhteishakijan kanssa

Kun päätät hakea laina yhteishakijan kanssa, voi olla suuremmat mahdollisuudet saada lainaa alhaisemmalla korolla. Yhteishakijaksi soveltuu esimerkiksi oma puoliso.

Työsuhde

Paras mahdollinen työsuhde on vakituinen, mutta mahdollisuus on saada lainaa myös osa-aikaisena. Useimmat lainapaikat kuitenkin myöntävät lainaa myös määräaikaisessa työsuhteessa oleville tai keikkatyöntekijöille.

Yhdistele nykyiset lainat

Lainojen yhdistelemisellä tarkoitetaan sitä, että uudella edullisemmalla lainalla maksetaan poist vanhat lainat. Suuremmassa lainassa on yleisesti alhaisempi korko eli lainasumma vaikuittaa korkoon. Estä tämä ongelma ja yhdistä lainasi.

Lue lisää: Mitä on lainojen yhdistäminen

Tee lainojen vertailu

Lainaa hakiessa on tärkeää muistaa tehdä lainojen vertailu ennen lainan ottamista. Vertaileminen auttaa löytämään edullisimman sekä sopivimman vaihtoehdon itselleen. Vertailemalla pystyy tekemään jopa satojen eurojen säästöjä kuukaudessa. Tee lainojen vertailu helposti sivujemme kauttta.

Tee budjetointi ja suunnittelu

Yksi tärkeimmistä asioista mitä kannattaa tehdä ennen kun päätät hakea lainaa on budjetointi ja suunnittelu. Istu alas pöydän ääreen tärkeiden dokumenttien kera ja laske miltä taloutesi näyttää tällä hetkellä. Laske kuukauden tulot ja menot yhteen niin selvität jääkö sinulle rahaa lainanlyhennyksiin.

Älä luovuta heti

Vaikka saisit ensimmäisellä kerralla hylätyn lainapäätöksen niin älä turhaudu, sillä se ei tarkoita vielä mitään. Kaikilla rahoituslaitoksilla on erilaiset vaatimukset ja kriteetit, joten vaikka et saisi ensimmäisestä paikasta lainaa, niin voit siirtyä koittamaan toista lainantarjoajaa.

Lainaa nopealla hakemuksella

Voit kilpailuttaa lainat helposti yhdellä ja nopealla hakemuksella. Sinulla on mahdollisuus saada yhdellä hakemuksella useampi lainatarjous. Mahdollisuus on saada pienempiä tai suurempia luottoja. Hae vakuudetonta lainaa jopa 70 000 euroa!

Ota lainaa harkitusti ja fiksusti

Muista aina lainata harkitusti sekä fiksusti. Lainan hakeminen harkittuun käyttötarkoitukseen auttaa monissa pienemmissä sekä suuremmissa elämän hankinnoissa. Yleensä lainan hakeminen tulee tilanteessa, jossa esimerkiksi palkkapäivään on liikaa viellä aikaa tai muuten rahat ovat jo loppuneet.

Monesti myös rahaa tarvitsee esimerkiksi uuden asunnon hankinnassa tai rikkinäisen auton tilalle pitää ostaa uusi. Lainaa voi tarvita myös jos oma taloudellinen tilanne on epätasapainossa tai huono. Lainan ottaminen ei ole pelkästään suurempiin hankintoihin, sillä sitä voi tarvita myös pieniin arjen äkillisiin menoihin kuten auton korjaamiseen, asunnon remontoimiseen tai laskuihin joita ei pysty sillä hetkellä maksamaan.

Velkakierteen välttäminen

Älä ota uutta lainaa ikinä maksaaksesi vanhan lainan sillä pois. Useimmiten se johtaa turhaan velkakierteeseen, josta on hankalampaa päästä pois. Kuitenkin jos uusi laina on edullisempi ja matala korkoisempi kannattaa se valita ja maksaa vanhat useammat lainat sillä pois. Näin vältyt siltä, että maksaisit isoja korkoja useampaan paikkaan sekä se auttaa pysymään maksuaikataulussa mukana kun sinun pitää muistaa useamman eräpävän sijaan vain yksin. Muista aina lainata harkitusti ja jos rahantarve on akuutti, on mahdollisuus hakea lainaa heti sivujemme kautta.

Vältä turhat piilokulut

Kun päätät hakea lainaa, tarkista ettei se sisällä mitään ylimääräisiä piilokuluja. Useimmat piilokulut tulevat näistä:

Useimmat rahoituslaitokset tarjoavat mahdollisuutta saada lainaa täysin ilman vakuuksia, joka helpottaa lainaa ottaessa. Tutustu vakuudettomiin lainoihin ja löydä tarpeisiisi sopivin.

Älä ota lainaa uhkapelaamista varten

Vältä lainan ottamista uhkapelaamista varten, sillä se voi pahimmillaan aiheuttaa turhan velkakierteen. Älä siis ota lainaa pelikoneita, rahapelejä tai muita nettipelejä varten.

Uhkapelaamiseen voi pahimmillaan menettää kaikki rahat, jonka takia et välttämättä pystykkään maksamaan lainaasi takaisin. Tämän lisäksi voi pelaamisesta muodostua ongelma, joten älä pelaa ikinä lainarahalla.

Vältä lainan ottamista turhaan

Kaverit koittavat houkutella sinua tulevan viikonlopun reintoihin, mutta pankkitilisi saldo näyttää tyhjältä? Jos tilanne on tämä, jätä viikonlopun riennot välistä äläkä sen takia ainakaan ota turhaa lainaa. Jos taloudellinen tilanne on huono, niin ei kannata paikata sitä ainakaan lainarahalla.

Se voi johtaa pahimmillaan velkakierteeseen tai vaihtoehtoisesti joudut elämään koko loppu kuukauden liian pienellä budjetilla. Joskus voi olla päiviä kun juhliminen tuntuisi hyvältä vaihtoehdolta, muista kuitenkin miettiä tarkkaan onko lainan ottaminen järkevää tämän asian takia.

Älä tee turhia hankintoja

Vältä turhien hankintojen tai heräteostoksien tekemistä. Joskus voi tulla tilanne eteen, että shoppaillessa löydät tuotteen mikä sinun on pakko hankkia. Kuitenkin jos taloudellinen tilanne on heikko tai rahat ovat tiukilla, niin on suositeltavaa välttää tekemästä turhia hankintoja. Älä ota ainakaan lainaa heräteostoksien takia varsinkaan jos taloudellinen tila ei anna periksi.

Arvioi maksukykysi oikein

Ole aina realistinen maksukykysi suhteen äläkä ota lainaa, jos et ole varma pystytkö sitä maksamaan ajallaan takaisin. Jos taloudellinen tilanteesi ei anna pelivaraa etkä ole tarkasti budjetoinut ja laskenut menojasi – kannattaa miettiä onko lainan ottaminen järkevää. Isompaa lainaa on mahdollista hakea verkkopankitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti pikavippiä tekstiviestillä.

Valitse itsellesi sopiva takaisinmaksuaika

Kun päätät ottaa lainaa ja mietit sille sopivaa takaisinmaksuaikaa niin älä ainakaan valitse liian lyhyttä maksuaikaa varsinkaan silloin jos kuukausierien maksaminen voi hajottaa talouttasi. Liian pitkä laina-aika voi olla myös huono vaihtoehto, koska tämän seurauksena myös kulut ja korot nousevat lainassasi.

Näistä paikoista: On mahdollista saada lainaa pienellä kuukausierällä ja pitkällä maksuajalla

Muista seuraavat asiat ennen lainan hakemista

Ennen lainan hakemista on suositeltavaa miettiä tarkkaan onko lainan tarve välttämätöntä ja tarvitseeko sitä oikeasti? Joihinkin asioihin lainan hakeminen ei ole järkevää, mutta taas joissain tilanteissa se voi olla järkevää. Esimerkiksi uuden auton hankkiminen vanhan hajonneen tilalle on järkevää, myös sisustamiseen sekä remontoimiseen haettu laina voi olla hyvä ajatus.

Lue lisää: Sisustuslainasta

Minkä kokoiselle lainalle on tarvetta? Kannattaa pitää tärkeänä asiana sitä ettei lainaa kannata hakea enempää kuin sitä tarvitsee. Jos lainaa hakee liikaa voi ongelmia seurata jälkikäteen, esimerkiksi liian suuria lainasumma voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia sekä ylivelkaantumista. Suositeltavaa on myös suunnitella etukäteen missä ajassa lainan pystyt maksamaan takaisin ilman ongelmia. Oman talouden hallintaa sekä raha-asioiden suunnitteluun kannattaa käyttää apuna Excel-budjettia.

Tutustu tästä: Excel-budjetin tekemiseen

Lainanhakuprosessi netissä

Nykyaikaisen teknologian myötä useimmat ihmiset haluavat hoitaa raha-asiat sekä pankkiasiat netin välityksellä. Netissä on paljon helpompi hoitaa asiansa koska sen voi tehdä missä ja milloin vain. Pankeissa sekä konttoreissa asioinnissa on aina huonot puolensa, pitkät jonotukset sekä olet sidottuna pankkiena aukioloaikoihin. Useimmat rahoituslaitokset tarjoavat hakijoilleen ainoastaan lainan hakemisen netin välityksellä eikä konttoreissa ole edes mahdollista asioida.

Kun päätät hakea kotinpankin sijaan lainaa netistä, varaudu todistamaan dokumenteilla omat tulosi. Helpoin sekä yleisin tapa on lähettää kopio palkkakuitistaan sähköpostilla. Yleensä rahoituslaitokset haluavat nähdä hakijan palkkakuitti viimeiseltä 3 kuukaudelta.

Palkkakuittien sijana yleisin tapa on myös Instantorin käyttäminen. Instantor on sovellus, jota yleisimmät lainapaikat käyttävät maksukyvyn tarkistamiseen. Sovelluksen avulla lainantarjoajat näkevät asiakkaan tilitiedot ja pystyvät tekemään arvioinnin hänen kyvystään maksaa laina takaisin. Sovellus tarkistaa hakijan tulot sekä mihin tarkoitukseen hän käyttää rahansa. Esimerkiksi jos tarkistuksesta selviää, että hakija käyttää turhan usein tulojaan uhkapelaamiseen, voi lainantarjoaja katsoa ettei hakija ole luottokelpoinen.

Lainapalvelut vaativat myös usein henkilöllisyyden todistamiseen pankkitunnuksia. Joissain tapauksissa lainantarjoajat halauvat nähdä myös asiakkaan veropäätökset tai verotodistuksen. Lainanhakuprosessia voi nopeuttaa etsimällä nämä kyseiset dokumentit valmiiksi.

Miten nopeasti lainaa on mahdollista saada?

Lainan saamisen nopeuteen vaikuttaa monet tekijät. Jotkut lainapalvelut voivat tarjota mahdollisuutta saada rahat tililleen muutamassa minuutissa tai viimeistään saman päivän aikana. Jos rahat haluaa saada tililleen nopeasti, pitää lainanhakuprosessin kokonaisuudessaan mennä nappiin. Kannattaa kuitenkin varautua että rahojen saamiseen voi mennä useita päiviä.

Esimerkiksi Omalaina.fi-palvelun kautta saa jopa 30 eri pankilta sekä luotonantajalta tarjouksia ja useimmat palvelut maksatava rahat asiakkaan tilille saman päivän aikana.

Katso tästä: Mistä saat lainaa heti tilille 24h

Tee maksuton vertailu ja löydä itsellesi paras laina

Lainanhakuprosessin tärkeimpänä vaiheena voidaan pitää vertailemista, jotta varmistutaan sopivan lainan löytämisestä. Kun teet vertailua lainatarjouksien välillä, kannattaa ensin kohdistaa katse lainan kokonaiskustannuksiin sen sijaan, että tutkisit vaan yhtä ehtoa. Esimerkiksi kuukausikorko ei kerro koko totutta lainasta, se antaa vain sen summan pitä sinun tulee lyhentää lainaa.

Siirry tekemään maksuton vertailu sivustomme kautta ja löydä edullista lainaa netin välityksellä. Vertailun avulla useimmat lainaa hakevat ovat säästäneet huomattavasti rahaa löytäessään markkinoiden edullisimman vaihtoehdon.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴