Lainaa sisustamiseen 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Haluaisitko sisustaa kotiasi uudella ilmeellä, mutta tämän hetkiset varat eivät riitä sen toteuttamiseksi? Joskus hyvänä vaihtoehtona voi olla ottaa lainaa sisustamista varten. Sisustamisella voi olla paljon hyödyllisiä asioita jatkoa ajatellen. Kirjoitimme tähän tärkeimmät asiat mitä kannattaa ottaa huomioon harkitessaan tätä vaihtoehtoa.

Sisustuslainaa kodin ilmeen uusimiseen

Oletko juuri saanut rakennettua uuden asunnon ja sisustaminen on vielä jäljellä? Sisustaminen vaatii suhteellisen paljon rahaa, varsinkin jos haluaa saada vähän laadukkaammat pinnat tai huonekalut asuntoon. Tärkeä asia on se, että oma koti on viihtyisä koska kuitenkin siellä ihminen viettää suurimman osan ajastaan. Se pitää olla viihtyisä mutta samalla omannäköinen, tästä syystä moni suomalainen käyttää sisustamiseen aika paljon rahaa sekä aikaa.

Sisustaminen on yksi tärkeimmistä asioista, joka parantaa kodin yleisilmettä. Sisutamiselle voi kuitenkin olla joitain esteitä, esimerkiksi varat eivät ole riittävät varsinkin jos ennen sisustamiseen rahaa on mennyt jo rakentamiseen tai remontoimiseen. Millä tavalla sisustamisen voisi rahoittaa, jos varoja ei löydy omasta pusissista? Kirjoitimme tähän muutamia vinkkejä miten sen voisi mahdollistaa.

Lue myös: Mihin lainaa kannattaa hakea

Lainan hakeminen sisustamiseen

Suositeltavaa on kuluttaa rahaa vain sen verran kun sitä on, kannattaa säästää ensin tarvittavat rahat ja sen jälkeen vasta käyttää. Joskus tämä skenaario ei kuitenkaan ole toteutettavissa tai muuten vaan mahdollista. Näissä tilanteissa useimmat valtisevat turvautuvansa lainan ottamiseen.

Lainaa voi hakea pankista tai erillaisista netissä toimivista rahoituslaitoksista. Jos hankitna on suurempi, yleensä siihen valitaan lainatuotteeksi kulutusluotto. Ennen lainan hakemista suunnittele tarkasti millainen laina olisi sinulle sopiva tai minkälainen sen hetkinen taloudellinen tilanteesi on. Mieti tarvittava lainasumma sekä riittävä laina-aika.

Katso tästä: Parhaimmat nettilainat

Vaikka kyse olisi suuremmasta hankinnasta kuten sisustamisesta, niin ei kannata aina valita lainattavaksi suurinta tarjolla olevaa lainasummaa. Esimerkiksi tuskin kauhean moni tarvitsee sisustamiseen lainaa 60 000 euroa.

Huomioi sisustuslainan kokonaiskustannukset

Olipa kyse sitten sisustuslainasta tai vaikka asuntolainasta, niin aina kannattaa muistaa tehdä vertailu. Vertailussa pitää muistaa huomioida varsinkin lainan kokonaiskustannukset eli käytännössä mitä laina kokonaisuudessaan tulee maksamaan sinulle. Pelkkä alhainen korko ei aina kerro koko totuutta lainankustannuksista, sillä jotkut luotot voivat pitää sisällään kalliita avaus- tai nostpalkkioita.

Tutustu tästä: Lainan kustannuksiin

Kannattaako sisustaminen rahoittaa luottokortilla?

Luottokorttien eduista ei välttämättä aina tiedetä etukäteen. Pankkipuolen lisäksi kortissa on olemassa luottopuoli, joka toimii lainarahan tavoin. Käytännössä siis voidaan puhua, että luottokortti on lainaraha, joka kulkee jatkuvasti mukana. Kuitenkin luottokorttia voi käyttää vain asettettuun luottorajaan asti.

Luottokortti on yksi suosituimmista maksuvälineistä, koska se sisältää niin paljon hyödyllisiä etuja, kuten korvaukset varkaus- tai konkussitapauksissa. Voit siis lainan sijaan käyttää sisustuksesta aiheutuneiden kustannuksien maksamiseen luottokorttia. Luottokortilla voi maksaa myös ostokset kätevästi nettikaupoissa.

Katso tästä: Miten voit hakea korvausta luottokorttiyhtiöltä

Luottokortti on hyvä maksuväline varsinkin pienempiin sisustus ostoksiin. Luottoraja riippuu luottokorteista, mutta yleisesti se vaihtelee 1000 – 5000 euroon asti. Jotkut pankit voivat toki tarjota isommilla luottorajoilla varustettuja luottokortteja.

Markkinoilla on olemassa myös luottokortteja jotka eivät sisällä mitään tiettyä luottorajaa. Nämä kyseiset luottokortit soveltuvat varinkin isompiin hankintoihin. Näissä kuitenkin piilee aina omat riskinsä ja luottokorttia voi käyttää paljon helpommin johonkin turhiin hankintoihin. Ennen luottokortin hakemista, tee maksuton vertailu ja löydä omiin tarpeisiisi sopivin!


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴