Miten voi hakea korvausta luottokorttiyhtiöltä 2021?

Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: max. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Taskulaina lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 4 - 6 kuukautta
Korko: 10%
Blue Finance lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 4 kuukautta
Korko: 19,9%
Kaikki lainapalvelut

Useampiin sekä käytetyimpiin luottokortteihin on mahdollista valita erillaisia vakuutuksia sekä turvia. Nämä kattavat esimerkiksi varkauden tai ilkivallan tai muun tapaturman seurauksena varastettu omaisuus. Kuitenkin jokainen kortti sisältää erillaisia ehtoja. Tämän artikkelin aiheena on korvauksen hakeminen luottokorttiyhtiöltä sekä neuvot liittyen siihen.

Miten hyvityksen hakeminen luottokorttiyhtiöltä tapahtuu?

Yleisimpiä turvia mitä luottokortteihin on mahdollista saada koskee matkavakuutusta sekä tuote- ja ostoturvaa. Näiden lisäksi luottokorteissa on hintatakuu. Hintatakuuta kuitenkin pidetään harvinaisempana ominaisuutena mitä edellä mainitut.

Lue lisää: Luottokorttien matkavakuutuksista

Erillaiset luottokorttien vakuutukset ovat kuluttajille hyvä vaihtoehto, mutta kuitenkaan aivan jokainen kortti ei sitä mahdollisuutta tarjoa. Kuitenkin jokainen luottokortti sisältää kuluttajasuojalakiin perustuvan suojan, tämä ominaisuutta ei tarjoa mikään muu maksuvvaihtoehto. Tämän ominaisuuden takia luottokorttia suositellaan käytettäväksi varsinkin isommissa sekä kalliimmissa hankinnoissa.

Luottokortti turvaa ostoksesi esimerkiksi tilanteessa jossa ostamassasi tuotteessa on jokin virhe eikä myyjä myönnä kyseistä virhettä tai jos tilaaamasi tuotteet eivät koskaan tule perille. Turva auttaa myös jos yhtiö ajautuu konkurssiin. Luottokorttien eduista sekä turvasta ei kuitenkaan pääse nauttimaan jos sitä ei käytä maksuvälineenä tai jos “unohtaa” hakea korvauksia.

Missä tilanteissa korvausta voi hakea luottokorttiyhtiöltä?

Ensinnäkin ennen korvauksen hakemista, kannattaa yrittää asia selvittää ensin yhtiön tai tuotteesi myyneen henkilön kanssa. Jos keskustelu ei etene tai et saa minkäänlaista vastausta, niin suosittelemme hakemaan korvausta luottokorttiyhtiöltä.

Kerromme seuraavaksi missä tilanteissa luottokorttiyhtiö auttaa asian kanssa. Maksaessasi ostokset sinun tulee käyttää siihen luottokorttia tai yhdistelmäkortin credit- puolta, kun haluat saada luottokorttiyhtiön avun asian selvittämiseen. Myös jos olet maksanut ostoksesi luottokortilla eivätkä ne koskaan saavu perille tai tuotteessa ilmenee jokin virhe, niin luottokorttiyhtiö tarjoaa korvausta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että saat korvauksia korkeintaan sen summan mitä olet tuotteesta itse maksanut.

Korvausta on mahdollista saada luottokorttiyhtiöltä seuraavissa tilanteissa:

Tutustu tästä: Luottokortteihin joita voi hakea netistä

Korvauksen hakeminen

Korvauksen hakeminen riippuu käytännössä siitä mihin ja mistä sitä haet. Pankkien ja luottokorttiyhtiöiden korvaus prosessi voi vaihdella suurestikkin sekä jokaisella on niissä omat ehdot.

Jos käytössäsi on perinteisen pankin luottokortti, niin voit olla korvausasiassa suoraan yhteydessä heihin. Sillä pankki on tässä kohtaa se ketä on myöntänyt sinulle luottokortin. Perinteisiin pankkeihin kuuluu S-Pankki, Osuuspankki, Säästöpankki jne.

Jos taas käyttämäsi luottokortti on haettu American Expressistä tai Diners Clubilta jotka eivät kuulu perinteisiin pankkeihin, niin korvausasiassa kannattaa olla yhteydessä luottokortin myöntäjään.

Ohjeet korvauksen hakemiseen luottokorttiyhtiöltä

Tässä osiossa kerromme ohjeet miten voit hakea korvausta luottokorttiyhtiöltä:

Lue myös: Miten voit saada luottokortin opiskelijana


Senttilaina

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴

Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Suositut lainatuotteet:

Pikavipit Joustoluotot Kulutusluotot