Miten selviytyä koronakriisistä taloudellisesti

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Tämän hetkisen maailman tilanteen takia monille voi tulla vaikeuksia selviytyä koronakriisin takia taloudellisesti. Koronavirus eli Covid-19 on tuonut paljon ongelmia sekä kriisejä, jotka vaikuttavat koko maailmaan taloudellisesti. Kukaan ei voi vielä varmaksi sanoa miten paljon tämä kyseinen virus tulee tuhoamaan maailmaa ja koska se on ohi.

Vinkit koronakriisistä selviytymiseen taloudellisesti

Tällä hetkellä monet ympäri maata ovat joutuneet lomautetuksi tai työttömäksi. Koronan lopullisia vaikutuksia ei voi kukaan vielä sanoa, mutta valitettavasti vaikutukse tulevat vasta myöhemmin. Koronan aikana ei kukaan varmastikkaan voi vaikuttaa omaan työtilanteesen tai estää työttömäksi joutumista.

Tästä syystä poimimme tähän parhaimmat vinkit sekä tavat miten voi selviytyä koronakriisistä ja helpottaa omaa taloutta.

Taloudelliset tuet korona aikana

Monille tahoille on myönnetty erillaisia tukia koronakriisistä selviytymiseen. Kyse voi olla työttömyydestä tai huonontuneesta taloustilanteesta, mutta kannattaa selvittää oletko oikeutettu johonkin tukiin tämän pandemian ajan.

Lainalle lyhennysvapaata

Tämän kriisin aikana monet pankit tai rahoituslaitokset ovat antaneet helpommin asiakkailleen lyhennysvapaata lainalle esimerkiksi työttömyyden tai lomautuksien takia. Kannattaa siis selvittää, olisiko sinun mahdollista saada lainalle lyhennysvapaata tai muiden laskujen maksamiseen enemmän aikaa.

Lue lisää: Lainalle lyhennysvapaata

Kannattaa myös tiedustella omalta vuokranantajalta olisiko mahdollista sopia vuokran maksusta. Muista hoitaa nämä asiat ennen laskujen eräpäivää, silloin säästytään ylimääräisten maksumuistutuksien maksamiselta.

Muista tehdä kattava budjetti

Suositeltavaa on tehdä kattava budjetti itselleen, jossa tulee ilmi koronan tuomat vaikutukset omiin tuloihin sekä menoihin. Kannattaa säästää ja käyttää rahaa vain tärkeisiin asioihin, kuten ruokaan sekä muihin pakollisiin menoihin. Tarkista onko sinulla jokin turha jäsenyys johonkin mitä et edes käytä. Esimerkiksi joku harrastus tai joku muu kestotilaus. Pystyt myös säästämään ruokamenoissa ostamalla alennettuja tuotteita sekä käymään halvimmissa ruokakaupoissa

Katso tästä: Miten voit tehdä nopeasti Excel-budjetin

Älä tuhlaa säästöjäsi turhiin asioihin

Tälläisten ikävien kriisien varalle kannattaa pistää jokaisesta tulosta pieni osa säästöön. Voit avata omaan pankkiin itsellesi vaikka erillisen tilin, johon laitat joka kuukausi automaattisesti tietyn summan rahaa. Aseta tilille sellainen ominaisuus, että voit nostaa sieltä ainoastaan rahaa asioimalla konttorissa. Muista kuitenkin, että kyseinen koronakriisi tulee vaikuttamaan pidempään, joten pienet säästöt eivät kauaa riitä talouden ylläpitämiseen.

Hyödynnä mobiilimaksamista

Koronan aikana monet kaupat kannustavat ihmisiä maksamaan joko kortilla tai mobiilimaksulla. Mobiilimaksamisen avulla vältytään viruksen leviämiseltä, kun ei käsitellä likaista rahaa tai kortteja.

Jos haluat syödä jotain ravintola tasoista ruokaa, mutta et pääse niihin, koska koronan takia useimmat ravintolat ovat olleet suljettuna. Tämän sijaan voit tilata erillaisista sovelluksista kuten Wolt tai Foodoora ja maksaa ruokasi helposti mobiilimaksulla. Kyseisillä lähettipalveluilla on koronan takia ollut myös tapana jättää ruoat oven ulkopuolelle, joten tässä pystytään hyvin välttämään turhaa kontaktia muihin ihmisiin.

Lue lisää: Mobiilimaksamisesta

Koronakriisi voi aiheuttaa työvoimapulaa

Työttömyyden lisäksi korona voi vaikuttaa myös työvoimapulaan. Monet maatalousyrittäjät voivat olla vaikeuksissa työntekijöiden vähentyessä tai kausityöntekijäiden jäädessä kokonaan. Joissain aloissa voi olla mahdollisuus koronan takia etätyöhön, joten tarkista myös tämä asia.

Tutustu työtarjontaan ja katso voisiko sinulle olla jotain työtä tarjolla, josta voisit saada lisätienestejä.

Yhdistä tai järjestele velat

Jos avoinna olevat velat ovat lainoja, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Lainojen yhdistämisestä voi olla taloudellisesti apua, sillä useiden kalliiden lainojen sijaan maksaisit vain yhdestä isommasta lainasta. Yhdisteleminen auttaa myös säästämään takaisinmaksu kustannuksissa, sillä maksaisit useampien korkojen sijaan vain yhtä korkoa.

Katso vinkit: Lainojen yhdistämiseen


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴