Mobiilimaksaminen 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Puhelimella maksaminen on nykypäivää, sillä se on helppoa, nopeaa sekä turvallista. Mikä sovellus kannattaa valita mobiilimaksamiseen? Lue tästä eri vaihtoehdoista sekä niiden ominaisuuksista ja löydä itsellesi sopivin sovellus mobiilimaksamiseen.

Mikä on mobiilimaksaminen?

Mobiilimaksamisella tarkoitetaan maksua, joka tapahtuu esimerkiksi puhelimella, tabletilla tai älykellolla. Mobiilimaksamista voi hyödyntää kun halutaan maksaa mitä tahansa tuotteita tai siirretään rahaa toiselle henkilölle.

Mobiilimaksamisia on erillaisia, tässä yleisimmät sekä käytetyimmät:

Voit maksaa mobiilisti Suomessa esimerkiksi bensat, ruoat tai ostokset. Useimmat suuret ketjut hyväksyvät mobiilimaksamisen. Käytännössä kun maksu tapahtuu puhelimella tai jollain muulla laitteella, puhutaan mobiilimaksamisesta. Kerromme tässä sivulla mobiilimaksamiseen liittyvistä asioista eri sovelluksien kautta.

Katso myös: Miten voit ottaa lainaa puhelimella

Mobiilimaksaminen on turvallista

Kun haluat käyttää lähimaksua puhelimella, maksupäätteelle ei tarvitse näppäillä kortin PIN-koodia. Maksuvälineeksi on liitetty voimassaoleva kortti, joten käytössäsi on rahaa tilin käyttörajojen verran samalla tavalla mobiilisti kuin perinteisesti kortilla maksamisessa.

Ennen mobiilimaksamista tulee sinun huolehita, että käytössäsi oleva sovellus on ajan tasalla sekä liitetty kortti on voimassa oleva

Toimiiko lähimaksu samalla tavalla kuin mobiilimaksu?

Kun puhutaan mobiilimaksamisesta voidaan sillä tarkoittaa myös lähimaksua, sillä käytännössä se toimii samalla tavalla. Laite viedään maksupäätteeseen, joka veloittaa tililtäsi ostoksien summan. Lähimaksamisen raja on nykyään 50 euroa, kun aikaisemmin se oli vain 25 euroa.

Lähimaksaminen on turvallinen ja nopea tapa maksaa alle 50 euron ostoksia. Mobiilimaksaminen voidaan jakaa myös kaheen eri kategoriaan, jotka ovat lähimaksaminen sekä etämaksaminen. Lähimaksaminen tapahtuu viemällä laite maksupäätteen lähelle ja etämaksamisessa yleensä asiakas kirjaa valmiiksi lähetettävän maksun summan omaan puhelimeensa ja lähettää maksun eteenpäin.

Näin mobiilimaksaminen toimii

Jos käytössäsi olevassa puhelimessa on lähimaksuominaisuus eli NFC, on sinun mahdollista ladata sovellus, jolla voit maksaa ostoksesi. Lähimaksaminen on turvallista, kunhan muistat käyttää siihen tuttuja sovelluksia.

Mobiilisovellukset listaus

Suomessa on käytössä useita erillaisia mobiilimaksusovelluksia. Monet pankit tarjoavat omia sovelluksiaan. Esimerkiksi Osuuspankilla on Pivo-sovellus, jolla voi tehdä kätevästi mobiilimaksuja sekä rahansiirtoja. Tämän lisäksi useilla kansainvälisillä luottokorttiyhtiöillä on käytössään omat sovellukset, joita voi hyödyntää sovellukseen liitetyillä korteilla. Alapuolella esittelemme yleisimmät sekä suosituimmat mobiilisovellukset.

Apple Pay

Apple Pay on maksujärjestelmä, joka on Apple:n oma kehittämä. Kyseinen maksujärjestelmä toimii iPhonessa, Apple Watchissa sekä Safarin selaimella, eli maksut onnistuvat kaikissa Applen omissa laitteissa. Sovellus on usein asennettu valmiiksi Applen tuotteisiin, joten siihen ei tarvitse kuin liittää yhteensopiva debit- tai credit-kortti. Apple Payta voi nykyään käyttää myös Suomen sisällä.

Osuuspankin Pivo

Pivo on Osuuspankkiryhmän kehittämä sovellus ja sen ominaisuuksiin kuuluu paljon muutakin kuin vain mobiilimaksaminen. Sovelluksella on mahdollista mobiilimaksamisen lisäksi laatia budjetteja sekä seurata omia menoja ja kuluja. Pivo-sovellus tarjoaa myös erillaisia etuohjelmia, jota antavat käyttäjilleen erillaisia kupongeja. Opiskelijoiden on myös mahdollista liittää oma opiskelijakortti sovellukseen. Nykyään Pivosta löytyy myös Cityshoppai etuohjelma. Sovellusta voi käyttää kaikkien pankkien asiakkaat.

Mobile Pay

Mobile Pay:n on kehittänyt Danske Bank ja se toimii kaikkien pankkien kanssa. Sovellukseen voi liittää oman pankkikortin sekä siirtää nopealla aikataululla rahaa muille sovelluksen käyttäjille. Sovelluksen käyttämiseen siis tarvitaan ainoastaan älypuhelin sekä pankki- tai luottokortti. Mobile Pay toimii myös S-Ryhmän toimipaikoissa, joten voit suorittaa maksut sovelluksella melkein kaikissa S-ketjun liikkeissä. 2019 uudistuksen jälkeen Mobile Paylla on mahdollista maksaa ostoksensa myös kaikissa S-ryhmän päivittäistavarakauppoissa.

S-Mobiili

S-mobiilisovelluksen on tuonut markkinoille S-Pankki. Kyseisellä sovelluksella voi maksaa ostoksensa mobiilisti lähes tuhannessa S-ryhmän päivittäistavarakaupassa. Aikaisemmin sovelluksella pystyi kerryttämään bonuksia, mutta 2019 siitä toiminnosta luovuttiin mobiilimaksamisen tullessa suosituksi. Tällä hetkellä asiakasomistaja tarvitsee kaksi sovellusta, jos halutaan maksaa ostokset sekä pitää kirjaa omasta kulutuksesta.

Google Pay

Google Pay sovelluksella on mahdollista tehdä ostoksia, kunhan siihen liitetään pankki- tai luottokortti. Palvelua voi käyttää nykyään myös Suomessa. Google Pay toimii puhelimessa sekä sillä voi tehdä etämaksamisia liikkeissä joissa kyseinen maksutapa on käytössä, maksuja voi tehdä myös Googlen omissa palveluissa.

Mobiilimaksu

Mobiilimaksamiseen ei tarvita erillistä sovellusta, vaan palvelu toimii esimerkiksi verkkokaupassa maksutapana. Mobiilimaksamisessa ostoksien veloitus tapahtuu puhelinlaskun yhteydessä.

Lue tästä: Miten voit ottaa lainaa puhelinlaskuun

Pivo on yksi suosituimmista maksusovelluksista

Pivo tunnetaan Mobile Payn lisäksi yhtenä suosituimpana maksusovelluksena, sillä se on monipuolinen ja sillä voi kätevästi hoitaa maksut sekä seurata omaa taloutta. Sovellus tarjoaa mahdollisuuden maksaa ostokset kaverille, verkkokaupassa tai kaupan kassalla. Pivo auttaa sinua pysymään kartalla omasta taloudestasi. Sovelluksesta löytyy myös arkea helpottavia palveluja, etuja ja tarjouksia.

Pivo sovellusta voi käyttää maksaessasi kaverille, ainoastaan sinun tulee tietää puhelinnumero. Maksuun ei siis tarvita toisen tilinumeroa. Pivolla voi tehdä myös reaaliaikaisia Siirto-maksuja, vaikka vastaanottajalla olisikin eri pankki käytössään.

Sovellusta voi käyttää myös verkko ostoksien tekemiseen erillaisissa verkkokaupoissa jossa on käytössä tämä maksutapa. Maksun voi hyväksyä ilman avanlukulistaa tai luottokorttien numeroiden näppäilemistä.

OP:n asiakkaana voit maksaa Pivolla nopeasti ja turvallisesti useimmissa kaupoissa, jossa on lähimaksulla toimiva maksupääte. Pivo on maksuton sovellus ja sen voi ladata älypuhelimeen omasta sovelluskaupasta. Pivon saa iOS- ja Android- laitteille.

Tutustu tästä: Muihin hyödyllisiin taloussovelluksiin


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴