Lainanhakuprosessi 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Tarvitsetko nopeasti edullista lainaa? Lainan hakemisessa on otettava huomioon monia seikkoja, jotta lainanhakuprosessi on sujuvaa sekä helppoa. Listasimme tähän hyviä vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon lainanhakuprosessissa.

Millainen lainanhakuprosessi on?

Lainanhakuprosessi voi kuullostaa vieraalta termiltä varsinkaan jos et ole aikaisemmin hakenut lainaa tai aikaisemmasta lainan hakemisesta on kulunut jo enemmän aikaa. Monet harkitsevat lainan hakemista, mutta miettivät mitä kaikkea siinä pitää ottaa huomioon? tai mitä asioita tai dokumentteja lainapalvelut vaativat?

Käytännössä lainanhakuprosessi on helppo ja yksinkertainen, kuitenkin siinä on tärkeitä huomioon otettavia asioita.

Lainanhakuprosessi pähkinänkuoressa:

Katso tästä: Parhaat nettilainat

Miten uusi korkokatto vaikuttaa lainan hakemiseen?

2019 syksyllä lainoille asetettiin 20 % korkokatto, jonka tarkoituksena oli vähentää huomattavasti suomalaisten ylivelkaantumista sekä maksuhäiriömerkintöjen määrää. Tämän kamalan epidemian takia vuonna 2020 1.7 jouduttiin asettamaan uusi lakimuutos, jonka takia luotoille asetettiin määräaikainen 10% korkokatto. Tämän lisäksi lainojen sekä luottojen suoramarkkinointi kiellettiin kokonaan.

Nykyinen määräaikainen korkokatto on voimassa loppu vuoteen asti ja sen aikana kuluttajien voi olla hankalaa saada lainaa entiseen verrattuna.

Lue lisää: 10% korkokatosta

Muista seuraavat asiat ennen lainan hakemista

Ennen lainan hakemista on suositeltavaa miettiä tarkkaan onko lainan tarve välttämätöntä ja tarvitseeko sitä oikeasti? Joihinkin asioihin lainan hakeminen ei ole järkevää, mutta taas joissain tilanteissa se voi olla järkevää. Esimerkiksi uuden auton hankkiminen vanhan hajonneen tilalle on järkevää, myös sisustamiseen sekä remontoimiseen haettu laina voi olla hyvä ajatus.

Lue lisää: Sisustuslainasta

Minkä kokoiselle lainalle on tarvetta? Kannattaa pitää tärkeänä asiana sitä ettei lainaa kannata hakea enempää kuin sitä tarvitsee. Jos lainaa hakee liikaa voi ongelmia seurata jälkikäteen, esimerkiksi liian suuria lainasumma voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia sekä ylivelkaantumista. Suositeltavaa on myös suunnitella etukäteen missä ajassa lainan pystyt maksamaan takaisin ilman ongelmia. Oman talouden hallintaa sekä raha-asioiden suunnitteluun kannattaa käyttää apuna Excel-budjettia.

Tutustu tästä: Excel-budjetin tekemiseen

Lainanhakuprosessi netissä

Nykyaikaisen teknologian myötä useimmat ihmiset haluavat hoitaa raha-asiat sekä pankkiasiat netin välityksellä. Netissä on paljon helpompi hoitaa asiansa koska sen voi tehdä missä ja milloin vain. Pankeissa sekä konttoreissa asioinnissa on aina huonot puolensa, pitkät jonotukset sekä olet sidottuna pankkiena aukioloaikoihin. Useimmat rahoituslaitokset tarjoavat hakijoilleen ainoastaan lainan hakemisen netin välityksellä eikä konttoreissa ole edes mahdollista asioida.

Kun päätät hakea kotinpankin sijaan lainaa netistä, varaudu todistamaan dokumenteilla omat tulosi. Helpoin sekä yleisin tapa on lähettää kopio palkkakuitistaan sähköpostilla. Yleensä rahoituslaitokset haluavat nähdä hakijan palkkakuitti viimeiseltä 3 kuukaudelta.

Palkkakuittien sijana yleisin tapa on myös Instantorin käyttäminen. Instantor on sovellus, jota yleisimmät lainapaikat käyttävät maksukyvyn tarkistamiseen. Sovelluksen avulla lainantarjoajat näkevät asiakkaan tilitiedot ja pystyvät tekemään arvioinnin hänen kyvystään maksaa laina takaisin. Sovellus tarkistaa hakijan tulot sekä mihin tarkoitukseen hän käyttää rahansa. Esimerkiksi jos tarkistuksesta selviää, että hakija käyttää turhan usein tulojaan uhkapelaamiseen, voi lainantarjoaja katsoa ettei hakija ole luottokelpoinen.

Lainapalvelut vaativat myös usein henkilöllisyyden todistamiseen pankkitunnuksia. Joissain tapauksissa lainantarjoajat halauvat nähdä myös asiakkaan veropäätökset tai verotodistuksen. Lainanhakuprosessia voi nopeuttaa etsimällä nämä kyseiset dokumentit valmiiksi.

Miten nopeasti lainaa on mahdollista saada?

Lainan saamisen nopeuteen vaikuttaa monet tekijät. Jotkut lainapalvelut voivat tarjota mahdollisuutta saada rahat tililleen muutamassa minuutissa tai viimeistään saman päivän aikana. Jos rahat haluaa saada tililleen nopeasti, pitää lainanhakuprosessin kokonaisuudessaan mennä nappiin. Kannattaa kuitenkin varautua että rahojen saamiseen voi mennä useita päiviä.

Esimerkiksi Omalaina.fi-palvelun kautta saa jopa 30 eri pankilta sekä luotonantajalta tarjouksia ja useimmat palvelut maksatava rahat asiakkaan tilille saman päivän aikana.

Katso tästä: Mistä saat lainaa heti tilille 24h

Tee maksuton vertailu ja löydä itsellesi paras laina

Lainanhakuprosessin tärkeimpänä vaiheena voidaan pitää vertailemista, jotta varmistutaan sopivan lainan löytämisestä. Kun teet vertailua lainatarjouksien välillä, kannattaa ensin kohdistaa katse lainan kokonaiskustannuksiin sen sijaan, että tutkisit vaan yhtä ehtoa. Esimerkiksi kuukausikorko ei kerro koko totutta lainasta, se antaa vain sen summan pitä sinun tulee lyhentää lainaa.

Siirry tekemään maksuton vertailu sivustomme kautta ja löydä edullista lainaa netin välityksellä. Vertailun avulla useimmat lainaa hakevat ovat säästäneet huomattavasti rahaa löytäessään markkinoiden edullisimman vaihtoehdon.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴