Veronpalautus ennakkoon 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Aikaisemmin veronpalautukset maksettiin asiakkaiden tilille vasta joulukuussa. Vuoden 2020 veronpalautukset maksetaan asiakkaiden tilille vaihtelevasti heinä-joulukuussa. Aikaisintaan veronpalautukset maksetaan 5.7.2021 ja viimeistään 3.12.2021. Veronpalautuksien saamisessa on kuitenkin tärkeää se, että on muistanut ilmoittaa oman tilinumeronsa verottajalle. Minimissään veronpalautuksia maksetaan takaisin 5 euroa.

Miten saan veronpalautuksen ennakkoon tililleni?

Jos haluat saada veronpalautuksesi ennakkoon ennen normaalia maksupäivää, niin varaudu maksamaan korkokustannuksista hieman enemmän. Veronpalautuksien ennakkomaksamiseen voit hyödyntää meidän sivustomme lainavertailua josta voit valita itsellesi parhaimman lainapalvelun ja hakea veronpalautuksia vastaavan summan.

Halutessasi voit myös käyttää lainojen kilpailutuspalveluita. Esimerkiksi Omalaina.fi-palvelu tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hakea yhdellä hakemuksella useista lainapalveluista veronpalautuksen vastaavan summan ennakkoon. Lainanhakuprossei on käytännössä helppo ja nopea eikä lainahakemuksen täyttäminen vie muutamaa minuuttia kauempaa.

Lue lisää: Millainen on lainanhakuprosessi

Tilinumeron ilmoittaminen verottajalle

Ennen veronpalautuksien maksamista on suositeltavaa tarkistaa omaverosta onko muistanut ilmoittaa oikean tilinumeron. Voit tarkistaa tämän asian myös esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä. Tarkista joko netistä omaverosta tai verotuspäätöksestä onko tilinumero oikein ja tarvittaessa tee muutokset verohallinnolle. Jos tilinumeroa ei ole ilmoittanut verottajalle, niin pahimmillaan veronpalautuksien maksaminen voi viivästyä jonka jälkeen palautukset pitä lunastaa pankin konttorista.

Tilinumero pitää ilmoittaa verottajalle OmaVerossa viimeistään 28.9.2021, jotta saat lokakuussa maksettavat veronpalautukset ajoissa tilillesi. Jos sinulle maksetaan veronpalautukset syyskuussa, olisi tilinumero pitänyt jo ilmoittaa. Jos verottajalle ei ole ilmoittanut tilinumeroaan, niin veronpalautukset saa rahalähetyksenä ja se pitää noutaa ilmoituskirjeellä Osuuspankin konttorista.

Veronpalautuksia ei kuitenkaan ole mahdollista saada ennakkoon Verohallinnon kautta. Jos haluat saada veronpalautuksesi etukäteen, niin kerromme tässä sivustolla miten se on mahdollista.

Veronpalautus 2021

2019 uuden lakimuutoksen myötä veromallia on muutettu joustavammaksi. Tämän seurauksena veronpalautuksien maksaminen tapahtuu porrastetusti vuoden aikana. Veronpalautukset sekä jäännösverot maksetaan heinäkuusta joulukuuhun. Veronpalautuksien maksupäivään vaikuttaa oman verotuksen päättymispäivä sekä mahdolliset muutokset vroilmoituksessa.

Mistä tiedän milloin veronpalautukset maksetaan 2021?

Vuonna 2021 veronpalautuksien maksamiseen vaikuttaa useammat tekijät. Jos huhtikuussa saamaan esitäytettyyn veroehdotukseen ei tarvitse tehdä muutoksia tai omassa taloudessa ei ole yritystoimintaa, niin veropäätöksen voi saada jo toukokuussa. Jos veropäätöksen saa toukokuussa, niin veronpalautukset maksetaan heinäkuussa. Muissa tapauksissa veronpalautus on mahdollista saada tililleen elokuusta joulukuuhun.

Veronpalautuksien maksupäivät

2021 veronpalautuksien maksupäivät ovat 5.7.2021, 3.8.2021, 3.9.2021, 4.10.2021, 3.11.2021 ja 3.12.2021. Kotiin postitettavassa verotuspäätöksestä tulee ilmi myös veronpalautuksien maksupäivä. Normaalisti veronpalautuksien maksupäivä on suunnilleen 2 kuukauden sisällä siitä kun verotuspäätöksen on saanut. Tarkemmat tiedot veronpalautuksista sekä maksupäivistä näet OmaVero.fi-palvelusta. Jos omissa päätöksissä tai veronpalautuksissa ilmenee ongelmia, niin suositelemme olemaan yhteydessä Verohallintoon puhelimitse.

Näin voit saada veronpalautukset ennakkoon

Joskus voi tulla tilanteita ettei ole mahdollista odottaa veronpalautuksia ja tarvitsisi ne ennakkoon ennen maksupäivää. Jos haluat saada veronpalautukset ennakkoon niin suosittelemme ensin tarkistamaan veroilmoituksesta miten paljon saat veronpalautuksia. Tämän jälkeen tarkista oletko ilmoittanut tilinumerosi oikean ja milloin veronpalautukset maksetaan tilillesi. Siirry lainavertailuun ja hae lainaa veronpalautuksia vastaava summa. Kun sinulle on maksettu veronpalautukset, niin maksa kyseinen laina kokonaan pois veronpalautuksilla. On tärkeää muistaa maksaa ennakkoon haettu veronpalautus heti pois, jotta pystyt minimoimaan kulut.

Miten lunastan rahalähetyksen?

Veronpalautus maksetaan asiakkaan tilille vain silloin jos tilinumeron on muistettu ilmoittaa ajoissa verottajalle. Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu, niin verottaja lähettää erillisen ilmoituksen rahalähetyksestä. Rahalähetys pitää lunastaa Osuuspankin konttorista. Veronpalautukset on mahdollista lunastaa rahalähetyksenä noin 2 viikon kuluessa maksupäivästä. Sen voi lunastaa rahalähetysilmoitusta sekä henkilötodistusta vastaan Osuuspankin konttorista.

Veronpalautukset rahalähetyksenä on mahdollista lunastaa vain sen saaja tai joku valtuutettu. Kuitenkin valtuutetulla tulee olla valtakirja siitä, että hänet on oikeutettu lunastamaan veronpalautukset.

Katso tästä: Voiko pankkiasiat hoitaa valtakirjalla

Veronpalautuspalveluiden käyttäminen

Emme suosittele käyttämään erillisiä veronpalautuspalveluita. Esimerkiksi veronpalautupalveluita ovat A-veronpalautus ja Veronpalautus Nyt. Kyseisten palveluiden tarjoamat lainat voivat olla jopa markkinoilla tarjottavia pikavippejä kalliimpia. Veronpalautus Nyt on lakimuutoksien myötä lopettanut toimintansa, joten jos veronpalautukset tarvitsee ennakkoon niin kannattaa mieluummin tutustua perinteisiin lainapalvleuihin sekä heidän tarjoamiin tuotteisiin.

Parhaimmat lainatarjoukset saat käyttämällä kilpailutuspalveluita. Kilpailutuspalvelun kautta saat useita lainatarjouksia vain yhdellä hakemuksella. Voit vertailla lainatarjouksia keskenään toisiinsa ja valita niistä itsellesi parhaimman vaihtoehdon. Muista kuitenkin hakea vain veronpalautuksia vastaava määrä, jotta takaisinmaksamisessa ei ilmene ongelmia.

Lue lisää: Lainojen kilpailutuksesta

Miten suuri jäännösveron korko on?

2017 verotuksen jäännösveron korko oli 0,5 % alle 10 000 euron jäännösverojen osalta, tässä tapauksessa alle 20 euron korkoa ei peritty takaisin. Kuitenkin vuonna 2018 verotuksessa tähän tehtiin muutos. Nykyään jäännösveron korko on 2 % ja tämä koskee kaikkia jäännösveroja. Kuitenkaan edelleenkään alle 20 euron korkoa ei peritä ollenkaan.

Jäännösveroa voi välttää nostamalla veroprosentin tarpeeksi ylös, jotta mätkyjen sijaan saisi veronpalautuksia. Kuitenkaan veroprosentin nostaminen ei ole kaikissa tilanteissa mahdollista. Tutustu tarkemmin jäännösveroon sekä omiin verotietoihin Verohallinon omien sivujen kautta.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴