Pikavipin peruuttaminen

Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: max. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Taskulaina lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 4 - 6 kuukautta
Korko: 10%
Blue Finance lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 4 kuukautta
Korko: 19,9%
Kaikki lainapalvelut

Kaduttaako pikavipin ottaminen ja mietit onko se mahdollista peruuttaa? Useimmat pikavipit hakijat eivät tiedä, että pikavippi on mahdollista peruuttaa kunhan sen tekee tietyssä ajassa. Tästä syystä poimimme tähän sivulle kaikki tärkeimmät asiat koskien pikavipin peruuttamista sekä siihen liittyvää prosessia.

Kuluttajansuojalaki pikavipeissä

Tiesitkö, että pikavippi on mahdollista peruuttaa 14 päivän kuluessa? Kuluttajansuojalain tarkoituksena on auttaa sekä suojata kuluttajaa monien eri tilanteiden kanssa. Kuluttajansuojalaki auttaa asiakasta esimerkiksi tilanteissa missä myyjä on myynyt asiakkaalle tuotteen mikä ei ole sovitun mukainen. Laki auttaa myös takuuasioissa sekä takaa asiakkaalle etämyynnillä ostettuihin tuotteisiin 14 päivän palautusoikeuden.

Kyseinen 14 päivän palautusoikeus koskee myös pikavippejä sekä muita netistä haettuja lainoja.

Katso: Mistä voit hakea turvallista pikavippiä

Miten pikavipin voi peruuttaa?

Kuluttajansuojalakiin on määritelty 7. luvun 20. pykälä, joka oikeuttaa kuluttajaa peruuttamaan kuluttajaluottosopimuksen ilmoittamalla siitä luotonantajalle 14 päivän kuluessa tehdystä sopimuksesta.

Eli käytännössä peruuttaminen tapahtuu ilmoituksella suoraan luotonantajalle joko sähköisesti tai kirjallisesti, ilmoituksessa on suositeltavaa tulla ilmi se, että hakemuksen lähettäjä vetoo kuluttajansuojalain 14 päivän peruutusoikeuteen.

Jos syystä tai toisesta haluat peruuttaa pikavipin tai lainan, tee seuraavasti:

 • Tee kirjallinen tai sähköinen yhteydenotto suoraan lainanmyöntäjälle. Kerro kyseisessä yhteydenotossa, että haluat peruuttaa ottamasi pikavipin tai lainan sekä vetoa kyseiseen kuluttajansuojalain peruutusoikeuden pykälään. Vastaanottajalla on velvollisuus pitää huolta siitä, että ilmoitus on tullut perille ja peruutusilmoitukseen on mahdollista vedota myös tilanteisse jossa kyseinen ilmoitus ei saavu perille tai myöhästyy.
 • Lainan tai pikavipit myöntäjällä ei ole oikeutta aiheuttaa minkäänlaisia ongelmia peruuttamisen takia, kuitenkin laina pitää maksaa ajallaan takaisin viimeistään 30 päivän kuluessa.
 • Lainanmyöntäjällä on oikeus periä lainaajalta korkoa siltä ajalta kun laina on maksettu tilille sekä takaisinmaksusta.
 • Peruutetun lainan ehdot

  Kuluttajansuojalaki on määritellyt, että kuluttajan tulee maksaa laina takaisin kokonaisuudessaan 30 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksen lähettämisestä. Joissan tilanteisa lainanmyöntäjät voivat vaatia lainanottajaa maksamaan peruutetun lainan takaisin välittömästi, tässä tilanteissa voit käyttää apunasi taas kuluttajansuojalain 7. luvun 20. pykälää.

  Vaikka pikavipin tai lainan peruuttaminen onnistuisikin, joudut kuitenkin maksamaan lainasta koron siltä ajalta kun se on ollut käytössäsi.

  Lue lisää: Yleisistä lainaehdoista

  Peruutetun lainan kulut

  Tilanteissa jossa laina tai pikavippi peruutetaan, on lainanmyöntäjällä oikeus periä korvauksena korko kokonaan siltä ajalta kun laina on ollut käytössäsi. Lainanmyöntäjä ei kuitenkaan palauta asiakkaalle muita kuluja joita on kertynyt esimerkiksi luottosopimusta tehdessä.

  Onko peruutettu laina halvempi?

  Peruutetun lainan tai pikavipin hyötynä voi olla, että siitä aiheutuneet kulut ovat paljon edullisemmat mitä normaalisti. Kuitenkin lainanantaja saa periä asiakkaalta peruutetusta lainasta koron käytön ajalta.

  Asiakkaan on siis mahdollista saada laina edullisemmin peruuttamisella, kunhan peruuttamisen muistaa tehdä 14 päivän kuluessa lainasopimuksen tekemisestä. Kuitenkaan lainan peruuttamista ei ole suositeltavaa käyttää vain sen takia, että voisi saada edullisempaa lainaa. Tilanteet joissa lainaa ei tarvitse, on peruuttaminen hyvä vaihtoehto.

  Tutustu: Lainojen kustannuksiin


  Senttilaina

  Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴

  Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

  Suositut lainatuotteet:

  Pikavipit Joustoluotot Kulutusluotot