Oma luottokielto

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Joissain tilanteissa oma talous voi kärsiä todella pahasti, jos ei aseteta omaa luottokieltoa. Luottokielto voi olla viimeinen vaihtoehto pelastaa oma hyvinvointi sekä turvata taloudellinen tilanne. Listasimme tähän sivustolle kaikki tärkeimmät asiat oman luottokiellon asettamiseksi.

Näissä tilanteissa oma luottokielto kannattaa asettaa

Oma luottokielto voi olla järkevää asettaa:

 • Jos lainakäyttäytyminen on holtitonta sekä uusia lainoja otetaan jatkuvasti
 • Jos henkilö pelkää identiteettivarkautta
 • Oman luottokiellon asettaminen voi olla hyvä ratkaisu, jos halutaan estää mahdolliset identiteettivarkaudet. Usein pelätään sitä, että omat henkilötiedot ovat vaarassa joutua vääriin käsiin. Jos henkilötiedot ovat päässeet vääriin käsiin, voi varastaja aiheuttaa paljon ikävyyksiä jo pelkällä henkilötunnuksella, esimerkiksi jos varas on päässyt käyttämään niitä osamaksujen sopimiseen.

  Yleisin syy luottokiellon asettamiselle on varastettu lompakko, josta varas on saanut käsiinsä henkilöpaperit. Varkauden kohteeksi joutunut henkilö voi estää varasta hankkimasta osamaksuja henkilöpapereiden avulla asettamalla luottokiellon itselleen. Osamaksusopimuksien tekeminen toisen henkilöpapereilla voi käytännössä olla mahdollista myös kyseisessä liikkeessä kasvotusten, varsinki jos varkaalla on samaa näköä henkilöpapereiden omistajan kanssa.

  Suosittelemme harkitsemaan luottokiellon asettamista myös jos henkilö kokee, että hänen lainakäyttäytymisensä on holtitonta. Tilanteessa jossa joutuu pikavippikierteeseen eikä luota ettei voisi olla ottamatta uusia lainoja, voi luottokielto olla järkevin vaihtoehto. Jos luottokieltoa ei aseteta näiden tilanteiden estämiseksi, voi se aiheuttaa jatkon kannalta vielä pahempia seuraamuksia. Tämä voi auttaa estämään uusien lainojen ottamisen sekä sen ettei niitä tarvitsisi katua jälkikäteen. Luottokielto on mahdollista poistaa koska tahansa, mutta sen ansiosta lainan harkinta-aika pidentyy.

  Pikavippien lisäksi useimmilla ihmisillä voi olla tapana ostaa kalliita tavaroita osamaksusopimuksilla. Jos henkilö on ostanut osamaksulla jo pidemmän aikaa, voi se saada talouden kaatuman sekä raha-asiat menemään huonompaan suuntaan. Myön näiden tilanteiden välttämiseksi luottokieltoa kannattaa harkita. Oma luottokielto asetetaan aina henkilön omasta tahdosta sekä vapaaehtoisesti.

  Lue lisää: Jos itselläsi on liikaa osamaksuja

  Miten luottokiellon voi asettaa?

  Suomessa toimivia tahoja on kaksi, jotka ylläpitävät luottorekistereitä. Luottorekistereitä valvovat Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Oy.

  Luottokiellon asettaminen on helppoa ja sen asettaminen tapahtuu Asiakastiedon omilla sivuilla. Luottokiellon asettamiseen tarvitaan pankkitunnukset, joiden avulla tunnistautuminen tehdään. Asettamisen yhteydessä peritään 19,95 euroa. Maksun voi suorittaa verkkopankisa, laskulla tai vaihtoehtoisesti luottokortilla.

  Luottokielto pysyy voimassa Suomen Asiakastiedon luottorekisterissä kaksi vuotta. Halutessaan sen voi poistaa ennen määräajan loppumista.

  Luottokiellon asettamisen jälkeen se estää kaikkien Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietoja käyttävien yrityksien luotonmyöntämistä. Useimmat pankit, rahoitus- ja vakuutusyhtiöt sekä postimyyntiyritykset käyttävät Suomen Asiakastieto rekisteriä. Jokaiselle luottokiellon hakijalle lähetetään postitse todistus sen asettamisesta.

  Suomen Asiakastieto Oy:n lisäksi on olemassa toinen luottorekisteriä ylläpitävät yritys Bisnode Oy. Kyseiset luottorekisterit ovat erillisiä, joten varsinkin jos tapaus koskee varkautta, on suositeltavaa asettaa luottokielto Suomen Asiakastieto Oy:n sekä Bisnode Oy:n rekisteriin. Bisnoden kautta omaehtoinen luottokielto on mahdollista tehdä kyseisen yrityksen omilta sivuilta tai kirjallisesti. Bisnode vaatii hakijalta tunnistautumiseen verkkopankkitunnuksia. Kiellon asettamien maksaa kyseisen yrityksen kautta 15,95 euroa sekä sen poistaminen on maksutonta.

  Luottokiellon voimassaolaaikana voi tulla tarve hakea asuntolainaa, silloni kannattaa luottokiellosta pyytää todistusta. Sen avulla lainanmyöntäjä pystyy näkemään ettei kyse ole maksu- tai luottohäiriömerkinnästä, vaan vapaaehtoisen luottokiellon asettamisesta. Todistus on mahdollista saada omaan sähköpostiin ja sitä voi näyttää puhelimesta pankissta. Kun luottokielto on voimassa eikä henkilöllä ole näyttää todistusta, ei hänen ole välttämättä mahdollista saada edes puhelinliittymää omiin nimiin.

  Luottotiedot voi tarkistaa kätevästi Suomen Asiakasties sekä Bisnoden kautta. Luottotietojen tarkistaminen on maksutonta kerran vuodessa.

  Katso myös: Miten luottotiedot palautuvat

  Miten luottokielto poistetaan?

  Oma luottokielto on mahdollista poistaa, jos tuntee ettei sille ole enää tarvetta. Sen poistaminen on yksinkertaista pankkitunnuksien avulla Asiakastiedon kotisivujen kautta. Luottokiellon poistaminen toimii samalla tavalla kuin sen asettaminen sekä sen tekeminen on maksutonta.

  Luottokiellon haitat

  Luottokiellon asettaminen ei aiheuta minkäänlaisia haittoja silloin jos henkilöllä ei ole tarkoitus hakea lainaa kiellon aikana. Jos luottokielto on asetettu varkauden takia, on suositeltavaa hankkia siitä todistus jonka esittää lainaa hakiessa. Joissain tapauksissa lainanmyöntäjät eivät hyväksy todistusta eivätkä he lainaa sen avulla. Luottokiellosta kirjataan luottotietoihin merkintä, kuitenkaan se ei tarkoita maksuhäiriömerkintää.

  Ennen lainan ottamista: Tutustu yleisiin lainaehtoihin


  Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

  Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴