Luottotietojen palautuminen

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Maksuhäiriömerkintä eli luottotietojen menettäminen voivat vaikeuttaa monia arkisia asioita. Esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän kanssa lainan tai luottokortin saaminen on lähes mahdotonta.

Merkintä vaikuttaa myös osamaksulla tehtyihin ostoksiin sekä asunnon vuorkaamiseen. Edellä mainitut asiat voivat olla iso ongelma jos on voimassa oleva maksuhäiriömerkintä.

Miten maksuhäiriömerkintä tulee?

Henkilön luottotietoihin tulee merkintä, kun maksamaton lasku tai velan perintä siirretään käräjäoikeuteen, jonka jälkeen ulosottoon. Joten merkinnät eivät muodostu kovin helposti eikä pelkät perintäkirjeet sitä aiheuta. Maksuhäiriömerkintää ei siis voi hankkia itselleen kovin huomaamattomasti, sillä kyseiselle henkilölle siitä ilmoitetaan aina kirjeitse.

Monelle ihmiselle merkintä luottotiedoissa voi tuntua järkytykseltä ja jopa maailman loppumiselta, eikä se tunne ole turha. Merkintä luottotiedoissa ei nimittäin ole mikään vähäteltävä asia. Kuitenkaan merkintä ei pysy lopullisesti rekisterissä, vaan luottotiedot on mahdollista saada takaisin sekä merkintä poistettua.

Luottotiedot takaisin

Yleensä maksuhäiriömerkintä poistuu henkilön luottotiedoista kahden vuoden päästä siitä hetkestä kun ulosotossa olevat velat on kuitattu kokonaisuudessaan. Jos kuitenkin tuona aikana ehtii hankkimaan itselleen uuden merkinnän, pidentää se koko aikaa neljään vuoteen. Jos kyseessä on “suppeampi” ulosotto, merkintä yleeensä poistuu heti kun velka on maksettu. Kuitenkaan maksuhäiriömernkintöjen poistumisen nopeuteen ei itse pysty vaikuttamaan.

Velkojen vanheneminen

Vaikka henkilö jättäisi velat kokonaan maksamatta, vanhenevat velat aikanaan. Velkojan ollessa yritys tai yhteisö, velka yleensä vanhenee 20 vuodessa. Yksityishenkilön ollessa velkoja, on vanhenemisaika enimmillään 25 vuotta. Monille velkojen vanheneminen voi kuullostaa hyvältä suunnitelmalta, kuitenkin vanhenemisaika on niit pitkä, joten pelkästään kaikkea ei kannata sen varaan laskea.

Näin elät maksuhäiriömerkinnän kanssa

Merkintä säilyy rekisterissä 2-4 vuotta, joten sinä aikana sen kanssa elämiseen pitää vain yrittää sopeutua. Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa moneenkin asiaan elämässä, asunnon hankkimisen vaikeuduttua voit hyödyntää sen laittamista esimerkiksi puolison nimiin tai hankkia jonkun ulkopuolisen takaajan. Jossain tilanteissa tätäkään keinoa ei voi hyödyntää.

Suosittelemme tsekkaamaan: Vinkit lainanhakuun, joka voi auttaa välttämään merkinnät

Lainojen sekä luottokorttien hakeminen on käytönnössä mahdotonta, joten on suositeltavaa yrittää elää ilman ylimääräisten lainojen ottamista.

Maksuhäiriömerkintä ja ulosotto

Ulosotolla tarkoitetaan toimenpidettä, joka tapahtuu silloin kun velat tai laskut on jääneet maksamatta pidemmältä ajalta. Se on oikeuden päätöksellä tapahtuva toimenpide, jossa velkojan pitää olla myös aktiivisesti mukana.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴