Miten maksaa iso laina nopeasti pois 2022?

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Useimmille kuluttajille voi tulla elämässä tilanne jossa lainaa pitää ottaa enemmän. Kuitenkin suuremman lainasumman maksaminen voi olla hankalaa varsinkin jos takaisinmaksamisen haluaa tehdä nopealla aikataululla. Kerromme tässä sivustolla vinkkejä siihen miten voit maksaa isomman lainan nopeasti pois.

Näin maksat ison lainan nopeasti pois

Jos lainasumma on suurempi ja se halutaan maksaa nopealla aikataululla pois, niin asiantuntijoiden mukaan lainaa kannattaa lyhentää kahden viikon välein perinteisen kuukausimaksun sijaan. Kaikki suomalaiset pankit tai rahoituslaitokset eivät tarjoa asiakkailleen mahdollisuutta lyhentää lainaa kahden viikon välein. Asiakas voi kuitenkin halutessaan tehdä ylimääräisiä lainanlyhennyksiä. Ylimääräisistä lainanlyhennyksistä voidaan periä erillisiä lisäkustannuksia lainanmyöntäjästä riippuen.

Kahden viikon välein tehtävä lainalyhennys on hyvä vaihtoehto silloin, jos asiakkaalla on säännölliset tulot tai palkkaa maksetaan useamman kerran kuukaudessa. Ennen ylimääräisten lainalyhennyksien tekemistä on suositeltavaa tutustua oman lainanantajan antamiin ehtoihin sekä tarkistaa peritäänkö lyhennyksistä lisäkustannuksia. Ylimääräisten lyhennykset pienentävät lainan pääomaa sekä näin ollen myös laina-aika on lyhyempi.

Tutustu tästä: Yleisiin lainaehtoihin

Muista aina ennne lainan hakemista tehdä kattava vertailu sekä harkita onko lainan ottaminen järkevää. Lainojen hinnoissa voi olla jopa useiden satojen eurojen eroja, tästä syystä suosittelemme hyödyntämään lainojen vertailuun tarkoitettuja sivustoja, jotta lainan korot sekä kustannukset eivät pääse nousemaan liian korkeiksi. Siirry meidän sivuston tarjoamaan maksuttomaan lainavertailuun, josta voit tehdä nopean sekä kattavan vertailun.

Mihin tarkoitukseen isompaa lainaa yleensä haetaan?

Joskus elämässä voi tulla eteen tilanne, jossa joudutaan pienemmän lainan sijaan hakemaan suurempaa lainaa. Yleisin syy isomman lainan hakemiselle on uuden asunnon hankkiminen. Uuden asunnon lisäksi isompaa vakuudetonta lainaa voidaan hakea esimerkiksi suuremman remontin tekemiseen.

Lainan takaisinmaksu aikataulun suunnittelemisessa voi säästää myös useita satoja euroja, kunhan laina-ajan osaa valita oikein. Kun laina-ajaksi valitaan kohtuullinen omaan talouteen sopiva aikataulu, niin lainan korot sekä kustannukset pysyvät maltillisina. Korkoihin sekä kustannuksiin vaikuttaa myös lainojen kilpailuttaminen sekä vertaileminen. Markkinoilla on useita lainan kilpailutus palveluita, joiden kautta voi saada yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia eri pankeilta sekä raohituslaitoksilta.

Katso tästä: Miten voit kilpailuttaa lainasi

Tässä tilanteessa kannattaa käyttää muistisääntönä sitä, että miten nopealla aikataululla lainan maksaa takaisin, niin sitä kohtuullisempana lainan korot sekä kustannukset pysyvät. Lainaan ei kannata turhaan kerryttää lisäkustannuksia, varsinkaan kun kyse on suuremmasta lainasummasta, jossa kustanukset ovat muutenkin korkeammat.

Tehokas takaisinmaksu budjetoinnin avulla

Nopean sekä tehokkaan takaisinmaksun avainsanana voidaan käyttää budjetointia. Budjetointi on yksi tärkeimmistä asioista mitä tässä tilanteessa kannattaa muistaa tehdä. Omien tulojen sekä menojen seuraaminen on paljon helpompaa, kun muistaa tehdä kattavan kirjauksen niistä esimerkiksi exceliin. Excel-budjettiin on helppo merkitä kaikki tulot sekä menot ja laskea niiden välinen ero. Tekemällä tämän laskutoimituksen, pystyt näkemään miten paljon kuukaudessa pakollisten menojen jälkeen jää rahaa.

Pakollisten maksujen jälkeen näet miten suuria kuukausimaksuja pystyt lainasta lyhentämään sekä miten nopealla aikataululla saisit lainan maksettua kokonaisuudessaan pois. Ilman budjetin tekemistä rahaa voi kulua paljon helpommin turhiin asioihin. Excel-budjetin tekemisestä on paljon hyötyä, sen avulla usein ihmiset huomaavat kuluttavansa rahaa turhiin hankintoihi sekä sen avulla on opittu säästämään rahaa.

Lue lisää: Miten voit tehdä helposti excel-budjetin

Asuntolaina pitkällä takaisinmaksuajalla

Suomen markkinoilla on kirjoitettu paljon pidemmistä asuntolainoista, jossa laina-aika olisi jopa 25 vuotta. Kuitenkin pidemmissä asuntolainoissa piilee aina omia ehtoja ja usein myös lainan kustannukset voivat nousta kohtuuttomiksi. Useimpia kuluttajia on kuitenkin alkanut kiinnostamaan asuntolaina pidemmällä maksuajalla. Pidempään laina-aikaan liittyy tietenkin suurempia riskejä. Yleensä riskit ovat kuluttajien ylivelkaantuminen sekä lainan kustannuksien nouseminen liian korkeaksi.

Pidemmät laina-ajat hyödyntävät vain pankkeja, sillä kun laina-aika on pidempi, niin asiakas maksaa pankille korkoa jopa vuosikymmenien ajan. Tästä syystä pitkää laina-aikaa ei kannata valita turhaan tai harkitusti. Pyri aina maksamaan laina mahdollisimman nopeasti takaisin, kuitenkin kohtuullisella takaisinmaksuajalla jotta se ei kaada koko taloutta.

Katso tästä: Lainat pienellä kuukausierällä sekä pitkällä maksuajalla


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴