Mikä on lainaturva

Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: max. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Taskulaina lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 4 - 6 kuukautta
Korko: 10%
Blue Finance lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 4 kuukautta
Korko: 19,9%
Kaikki lainapalvelut

Ennen lainaa harkitsevalle tai sitä ottavalle suositellaan aina muistamaan muutama perusasia sitä koskien. Muista harkita lainan ottamista tarkasti, jos päädyt ottamaan lainaa, tee huolellinen vertailu ennen sitä. Mieti tarkasti kestääkö taloudellinen tilanteesi lainan ottamista sekä sen takaisinmaksua ilman ongelmia.

Lisäpalvelut lainalle

Joskus oman taloudellisen tilanteen ennakoiminen tai sen kehityksen seuraaminen voi olla hankalaa. Äkillisten elämänmuutoksien kuten sairastuminen tai työttömyys voi aiheuttaa pahoja talous ahdingoja.

Näiden tilanteiden takia monet lainantarjoajat ovat laajentaneet tarjontaa erillaisiin lisäpalveluihin, joista voi monelle olla apua riskien välttämiseksi.

Suosittelemme tutustumaan: Lainan lyhennystapoihin

Mutta mitä tarkoittaa lainaturva, takaisinmaksuturva ja maksuvakuutukset? Me helpotimme näiden asioiden ymmärtämistä ja listasimme ne tähän sivustolle.

Mikä on lainaturva?

Lainaturvalle voidaan käyttää useampia nimityksiä kuten esimerkiksi maksuvakuutus tai takaisinmaksuturva. Lainaturvaa tarjoaa monet lainanmyöntäjät ja se on vakuus, jolla helpotetaan ja suojataan lainan ottajaa maksukyvyttömyyden ilmetessä vakuutusehtoja noudattaen.

Markkinoilla olevilla lainantarjoajilla on monenlaisia lainaturvia. Parhaimmat ja kattavimmat lainaturvat voivat kattaa kuoleman, työttömyyden, sairauden tai jonkun muun pysyvän vamman, joka on aiheuttanut maksukyvyn heikentymisen.

Esimerkiksi Nordea, Op, S-Pankki sekä monet muut palvelut tarjoavat lainan hakijoille suojaksi lainaturvaa. Lainaturvien ehdoissa on paljon eroja eri palveluiden välillä, joten aina halvimman vaihtoehdon ottaminen ei ole järkevintä.

Katso tästä: Kaikki yleiset lainaehdot

Lainaturvien ehdoissa on eroja

Lainaturvien sekä niiden ehtojen vertaileminen voi tuntua hankalalta, sillä useilla luotonmyöntäjillä ehdot sekä heidän tarjoamat paketit eroavat toisistaan. Esimerkiksi suosittu Credento tarjoaa erillaisia laina- sekä maksuturvia kaikille 18 – 64-vuotiaille ja 65 – 75-vuotiaille. Lainaturva soveltuu niin nuoremmille kuin vanhemmillekkin äkillisen työkyvyttömyyden tai sairastumisen varalta.

Jos tarkoituksenasi on ottaa lainalle lainaturva, ennen sen ottamista kannattaa tututustua ehtoihin huolellisesti. Varaa ainakin useampi tunti aikaa niiden läpikäymiseen sekä niihin tutustumiseen. Ehdot eivät ole jokaisella palveluntarjoajalla samanlaisia, joten niiden vaihtelevuus pitää muistaa ottaa huomioon. Esimerkiksi joissan paikoissa ehdot saattavat koskea vain palkansaajia tai pienyrittäjää. Ehtoihin on voitu laittaa kohta missä mainitaan, että vakuuden voi saada jos on ollut toistaiseksi voimassaolevassa työsuhteessa samalla työnantajalla vähintään 7 kuukautta. Usein vaaditaan ettei saa olla ennakkoilmoitusta tai jo toimitettua irtisanomista.

Ennen lainaturvan ottamista suosittelemme tutustumaan myös korvausehtoihin, sillä korvauksia ei välttämättä makseta kausityöttömyydestä johtuvan työttömyyden takia, koeajasta tai määräaikaisesta työsuhteesta.

Kenen kannattaa ottaa lainaturva?

Jos lainaturvaa harkitsee, kannattaa miettiä tarkasti mitä haluaa. Haluaako turvan ottaa koko lainasummalle vai vain osalle? Ottaako turvaa äkilliseen työttömyyden tai sairastumisen varalle vai ainoastaan kuolemantapauksessa tai pysyvien haittojen seurauksen varalta?

Onko vakuutus tarkoitus ottaa koko laina-ajalle vai osalle siitä? Mitä laajemman lainaturvan haluaa ottaa, sen kalliimpi vakuutus tulee olemaan.

Esimerkiksi 2014 tehdyn Finanssialan keskusliiton tekemän kyselyn mukaan asuntolainaa hakevista asiakkaista noin 35 prosenttia otti lainaturvavakuutuksen lainalle. Sama tutkimus todisti, että lainaturvan ottaminen on todennäköisempää mitä suurempi on lainasumma. Yli 80 000 euron lainasummille 41 prosenttia lainan hakijoista ottivat lainaturvavakuutuksen.

Lue tästä: Asuntolainan hyvistä ja huonoista puolista


Senttilaina

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴

Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Suositut lainatuotteet:

Pikavipit Joustoluotot Kulutusluotot