Mikä on etämaksaminen ja miten se toimii 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Etämaksaminen on laaja käsite ja sen alle kätkeytyy muitakin tapoja maksaa. Voit lukea tästä oppaasta lisää mitä etämaksaminen tarkoittaa ja miten se käytännössä toimii.

Miten etämaksaminen toimii?

Etämaksaminen on mahdollista tehdä joko pöytäkoneelta tai kännykän omasta selaimesta. Etämaksaminen on nostanut suosiotaan, sillä se on nopea ja turvallinen tapa maksaa. Kaikille etämaksaminen ei kuitenaan ole tuttu käsite, joten me helpotimme sen ymmärtämistä avaamalla asiasta enemmän tässä sivulla.

Esimerkkinä käytimme tässä Osuuspankin Pivoa sekä Danske Bankin Mobile Payta.

Lue lisää: Mobiilimaksamisesta

Mobile Pay etämaksaminen

Mobie Pay:n avulla voit unohtaa pankkintunnuksien kanssa sähläämisen ja maksaa niin verkkokaupoissa kuin sovelluksissa helposti kyseisellä maksutavalla. Mobile Pay käy tuhansissa verkkokaupoissa sekä sovelluksissa.

Mobile Pay:n ansiosta verko-ostoksien tekemisestä on tehty turvallista sekä nopeaa, sillä et tarvitse siihen verkkopankkitunnuksia tai korttitietoja. Mobile Pay:n käyttö toimii samalla tavalla niin pöytäkoneella kuin puhelimella.

Mobile Pay on käytössä seuraavissa verkkokaupoissa:

Finnkino, Power, Foodora, Stockmann, Tiketti, Silmäasema, Varusteleka, Ecco, Musti ja Mirri, Boozt.com, Gigantti, Kotipizza, Levykauppa Äx, Föli, Cocopanda.fi, Lippu,fi, Intersport, Ikea, Budget Sport sekä monissa muissa tunnetuissa verkkokaupoissa.

Näit maksat verkossa Mobile Payn avulla:

Voit hyödyntää Mobile Payta myös tehdessäsi elektroniikkaostoksia. Verkkokaupoissa maksaminen käy kätevästi vain yhdellä pyyhkäisyllä. Mobile Pay hyväksytään maksutavaksi esimerkiksi Gigantissa, Powerissa sekä Jimm´s PC Storessa.

Katso myös: Elektroniikan ostaminen osamaksulla

Pivo etämaksaminen tietokoneella

Jos teet ostoksiasi työpöytäkoneella, voi ostoksien tekeminen olla hankalampaa sillä ostoksien tekemiseen käytät tietokonetta ja niiden maksamiseen puhelinta.

Ohjeet tietokoneella etämaksamiseen Pivolla:

Katso tästä: Muut verkkokaupan maksutavat

Pivo etämaksaminen puhelimella

Niinkuin äskeisessä tekstissä mainitsimme, pöytäkoneella tehdyissä ostoksissa joudut maksamaan ne erikseen puhelimella. Joten jos selailet kännykällä verkkokauppoja, niin tämä tapa on paljon yksinkertaisempi, sillä niin ostoksien tekeminen ja maksaminen onnistuu samalla laitteella.

Ohjeet puhelimella etämaksamiseen Pivolla:

Useimmilla pankeilla on tarjolla etämaksutapoja sekä seovelluksia. Jokaisessa tavassa käytettävyys on melko samanlainen. Kaikkiin tarjolla oleviin sovelluksiin voi liittää haluamansa tilin, jolta veloitus otetaan. Voit myös valita haluatko, että veloitus tapahtuu joko debit- tai credit-puolelta.

Lue lisää: Turvallisesta nettishoppailusta

Etämaksaminen on turvallista

Käyttökokemuksien mukaan etämaksaminen on turvallista ja nopeaa, joten sen suosio on kasvanut viime vuosien aikana paljon. Maksu on mahdollista vahvistaa joko tietyllä koodilla, jonka on itse siihen asettanut, Touch ID:llä eli sormenjälkitunnistuksella. Sormenjälkitunnistuksella vahvistetaan käyttäjän identiteetti, vahvistuksen voi myös suorittaa kasvojentunnistuksella. Kyseiset tunnistautumis tavat ovat nykyään paljon käytetympiä kuin koodin näppäileminen.

Etämaksaminen on turvallista, sillä siinä voidaan käyttää suojakoodia tai solmenjälkitunnistusta ja sen avulla säästytään korttitietojen syöttämiseltä. Tässä kyseisessä maksutavassa ei tarvitse kirjautu omaan verkkopankkiin henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Maksutapahtuman jälkeen saat sovelluksesta puhelimeen heti tiedot kaikista tehdyistä ostotapahtumista ja jotkut sovellukset lähettävät ne myös erikseen sähköpostiin.

Etämaksamisen vahvuuksia on nopeuden lisäksi sen turvallinen käyttäminen. Sillä tunnistautumisessa ei tarvitse syöttää maksukorttien tietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja vieraalle verkkosivustolle. Tällä estetään myös mahdolliset identiteettivarkaudet tai korttien tietojen joutuminen vääriin käsiin. Sovelluksien avulla pystytään myös seuraamaan taloudellisia tietoja kuten menoja sekä tuloja. Jotkut sovellukset myös erittelevät tehdyt ostokset kategorioittain.

Tutustu myös: Muihin taloussovelluksiin

Luottokortti etämaksamisessa

Luottokorttia on mahdollista käyttää maksutapana niin fyysisesti kuin sähköisesti erillaisten mobiilisovelluksien kautta. Luottokortti antaa mahdollisuuden turvalliseen maksamiseen esimerkiksi tilanteissa, jossa kyseinen yritys ajautuu konkurssiin. Luottokortteihin on mahdollista saada näiden tilanteiden välttämiseksi myös osto- ja tuoteturva. Muista vertailla kaikki luottokortit ennen oikean löytämistä.

Katso tästä: Miten voit hakea luottokorttia netistä


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴