Luottotietojen tarkastus ilmaiseksi 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Puhtaita luottotietoja vaaditaan nykyään useimmissa paikoissa. Varsinkin jos tarkoituksena on hakea lainaa, voi lainanmyöntäjä tarkistaa hakijan luottotiedot rekisteristä. Tämä toiminta tapahtuu usein automaattisesti, joten hakijan ei tarvitse itse huolehtia muista kun puhtaista luottotiedoista. Lue lisää tästä sivustolta miten voit tarkistaa luottotiedot vaivattomasti ilmaiseksi.

MVoiko luottotiedot tarkistaa ilmaiseksi?

Laki on määritellyt pykänä, jossa yksityishenkilö voi tarkistaa omat luottotietonsa ilmaiseksi. Ongelmatilanteissa voit hyödyntää lakisääteistä tarkastusoikeutta. Luottorekisteristä pystyt näkemään maksuttomasti mitä tietoja sinusta on mahdollisesti sinne kirjattu. Luottorekisteristä näet myös helposti maksu- tai luottohäiriömerkinnät. Tarkistuksessa ilmenee myös mahdolliset aikaisemmat tai poistuneet maksuhäiriömerkinnät.

Luottotiedot voi tarkistaa maksuttomasti kerran vuodessa, mutta jos niitä pitää pyytää useammin, niin tästä peritään ylimääräinen maksu. Tästä syystä kannattaa muistaa, että luottotiedot voi tarkistaa ilmaiseksi vain kerran vuodessa.

Jos haluat tarkistaa luottotiedot lainanhakua vasten, suosittelemme ensin tekemään lainavertailun, josta löydät edullisimman lainan.

Siirry tästä: Maksuttomaan lainavertailuun

Kenen on mahdollista tarkistaa luottotiedot?

Kuka tahansa yksityishenkilö pystyy tarkistamaan omat luottotiedot. Luottotiedot on mahdollista tarkistaa ilmaiseksi kerran vuodessa. Henkilö ei pysty toisen luottotietoja tarkistamaan ilman laissa mainittua pätevää syytä. Tämän takia et siis pysty tarkistamaan toisen henkilön luottotietoja ilman hyvää ja pätevää perustelua tai toisen osapuolen suostumista.

Toisen luottotiedot voi tarkistaa esimerkiksi tilanteessa, jossa olet hankkimassa vuokralaista asuntoosi. Tästä asiasta pitää kuitenkin mainita erikseen sekä pyytää erillistä suostumusta.

Mitä asioita luottotiedoista näkee?

Yleensä luottotietojen rekisteristä haetaan mahdollisia maksuhäiriömerkintöjä, kuitenkaan tämä ei ole ainoa asia mitä sieltä näkee. Luottotiedoista löytää myös sen kenelle tietoja on annettu viimeisen 12 kuukauden ajalta sekä mistä tallennetut tiedot ovat peräisin.

Luottotiedoista pystyy näkemään maksuhäiriömerkintöjen ajankohdan sekä mistä ne ovat peräisin. Rekisterissä ilmoitetaan myös niiden voimassaoloaika. Jos henkilöllä ei ole maksuhäiriömerkintöjä, pystyy rekisteriä käyttämään todisteena.

Näin tarkistat luottotiedot ilmaiseksi

Suomessa luottorekisteriä pitää Suomen Asiakastieto. Yksityishenkilön on mahdollista tarkistaa luottotiedot ilmaiseksi kahdesta eri palvelun rekisteristä, jotka ovat Suomen Asiakastieto Oy:stä tai Bisnode Finland Oy:stä. Jos luottotiedot halutaan saada pikaisesti, kannattaa niiden pyytäminen aloittaa ajoissa, sillä prosessi voi viedä aikaa. Nopeasti tietoja haluaville on olemassa myös maksullisia palveluita, joiden kautta luottotiedot on mahdollista saada nopeammin.

Lue tästä: Miten ulosottoprosessi toimii

Luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä

Suomen Asiakastieto Oy:stä on mahdollist pyytää maksuttomasti luottotietoja muutamalla eri tavalla. Voit pyytää niitä seuraavasti:

Jos et tiedä mitä tietoja sinun tulee laittaa vapaamuotoiseen hakemukseen, voit myös hyödyntää Asiakastiedon sivuilta löytyvää lomaketta. Muista tulostaa lomake sekä täyttää se huolellisesti.

Lue myös: Miten luottotiedot palautuvat

Luottotiedot Bisnode Finland Oy:stä

Suomen Asiakastieto Oy:n lisäksi luottotietoja voi pyytää ilmaiseksi myös Bisnode Oy:n pitämästä rekisteristä. Bisnoden palvelussa on käytössä helppo sähköinen palvelu, josta luottotiedot pystyy tarkistamaan. Jos halaut pyytää Bisnoden kautta luottotietoja postitse, tulee sinun täyttää kirjallinen lomake ja lähettää se postin kautta heidän ilmoittamaan osoitteeseen. Löydät osoitetiedot Bisnode Oy:n verkkosivuilta.

Katso tästä: Miten voit asettaa luottokiellon itsellesi


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴