Luottokorttivelan pois maksaminen

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Parhaimmillaan luottokortti voi auttaa selviytymään tilanteista jossa rahat eivät riitä. Kuitenkin pahimmillaan luottokorttivelat voivat kasaantua huomaamattomasti niin korkeaksi, että niiden pois maksaminen voi tuottaa ongelmia. Listasimme tähän muutamia vinkkejä miten maksaa luottokorttivelat pois.

Selvitä luottokorttivelkojen ehdot

Luottokorttivelkojen korot voivat yllättää ja ne voivat olla jopa 20 %. Hyvässä tapauksessa ne voivat olla kuitenkin kohtuulliset. Luottokorttivelkojen pois maksamista voi helpottaa se, että on tietoinen sen ehdoista ja pois maksamisesta.

Tutustu tästä: Yleisiin lainaehtoihin

Pyri vähentämään lisävelkaantumista

Luottokorttivelkojen pois maksamisessa on tärkeää pyrkiä minimoimaan lisävelkaantuminen. Tämän tilanteen estämiseksi on tärkeää pyrkiä käyttämään luottokorttia vain tilanteissa jossa se on aivan välttämätöntä. Tämän lisäksi kannattaa hyödyntää luottokorttien maksurajaa ja pyrkiä pienentämään sitä, jotta uusia luottokorttivelkoja ei synny niin helposti.

Joskus kuitenkin elämässä tulee sellaisia tilanteista, että luottokorttia on pakko käyttää, pyri kuitenkin ensin harkitsemaan ja miettimään onko sen käyttäminen välttämätöntä.

Katso tästä: Miten toimia jos osamaksuja on liikaa

Oikean maksutavan valitseminen

Luottokorttivelkojen pois maksamiseen on useita tekniikoita. Tämän hetken suosituin maksutapa on ns velkalumipallo. Käytännössä tässä tekniikassa maksetaan ensin pois avoinna oleva pienin velka, sen jälkeen toisiksi pienin ja niin edelleen. Velkalumipallotekniikka toteutetaan niin, että muita kuin pienintä velkaa lyhennetään minimilyhennyksellä ja pienintä velkaa niin paljon kuin on mahdollista.

Lumipallotekniikka ei kuitenkaan sovellu sellaisessa tilanteessa jossa maksettavana on vain yksi luottokorttivelka. Jos luottokorttivelkoja on useampia kuin yksi niin edellä mainittu tekniikka on hyvä vaihteohto. Lumipallotekniikka auttaa konkreettisesti näkemään sen, että velat pienentyvät kun niitä maksetaan hiljalleen pois.

Tämän lisäksi voi myös käyttää tekniikkaa, jossa maksaa kalleimmalla korolla olevaa luottoa pois mahdollisimman paljon ja muite velkoja minimisummalla. Kun kallein luottokorttivelka on maksettu kokonaan pois, voi siirtyä maksamaan toiseksi kalleinta. Tekniikan hyvinä puolina pidetään sitä, että se auttaa minimoimaan velkojen korkoja. Myöskään tämä tekniikka ei sovellu silloin jos pois maksettavana on vain yksi luottokorttivelka.

Kolmantena tekniikkana luottokorttivelkojen pois maksamiseen voi käyttää sitä, että korvaisi luottokorttivelat lainalla, joka voi olla huomattavasti halvempi vaihtoehto. Tämä kyseinen tekniikka voi auttaa säästäämään rahaa, kun useimpien korkojen ja kulujen lyhentämisen sijaan maksaisi vain yhden velan kustannuksia. Käytännössä laina voi olla koroiltaan paljon edullisempi kuin luottokorttivelassa. Aikaisemmin netin kautta oli todella vaikeaa löytää nopeaa sekä koroiltaan halvempaa lainaa, mutta nykyään netistä on helpompi saada lainaa joka on jopa pankkilainaa edullisempaa. Tähän tilanteeseen on auttanut lainapalvelut, jotka tarjoavat asiakkailleen maksutonta lainavertailua.

Katso tästä: Lainan lyhennystavat

Jos luottokorttivelkoja on kasaantunut useampia, niin kannattaa selvittää olisiko järkevää yhdistää ne ja hakea lainaa jolla maksaisi ne kokonaisuudessaan pois. Tämä vaihtoehto voi olla järkevin ja edullisin, kun useampien velkojen sijaan maksaisit vain yhtä velkaa. Tämä tekniikka kuitenkin edellyttää sitä, että olet selvittänyt nykyisten velkojen korot. Netissä toimivia lainapalveluita on useita, mutta asiakkaiden suosituimmiksi palveluiksi on noussut Rahoitu.fi ja Omalaina.fi.

Lisää tuloja ja vähennä menoja

Kaikki tekniikat luottokorttivelkojen pois maksamiseen ovat hyviä, pyri kuitenkin ensisijaisesti minimoimaan turhat menot. Mahdollisuuksien mukaan pyri tinkimään tämän hetkisistä turhista menoista ja lisäämään tulojasi. Menojen pienetämisessä voi helpottaa se ettei osta turhia ostoksia osamaksu vaihtoehdoilla. Tuloja voi lisätä myymällä itselleen tarpeettomia tavaroita.

Luottokorttivelkojen pois maksamisen lisäksi kannattaa pyrkiä maksamaan myös muita avoinna olevia luottoja. Muita luottoja voi olla esimerkiksi osamaksut sekä lainat. Ensisijaisen tärkeää on kuitenkin välttää ottamasta lisää lainaa luottokorttivelan pois maksamisen aikana.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴