Kilpailuta nykyinen laina 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Nykyisen lainan kilapiluttamisen avulla voi säästää rahaa huomattavasti. Kilpailuttaminen on maksutonta ja voit saada itsellesi pienemmällä korolla lainaa sekä säästää lainankustannuksissa. Lue lisää miten voit kilpailuttaa nykyisen lainasi ja mitä hyötyä siitä on.

Mitä hyötyä on kilpailuttaa nykyinen laina?

Nykyisen lainan kilpailuttaminen tarjoaa yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, joista on mahdollista valita itselleen edullisin sekä paras vaihtoehto. Lainan hakemisesta ei veloiteta erikseen mitään ennen kuin lainasopimus allekirjoitetaan. Useimmat asiakkaat jotka ovat hyödyntäneet nyykisen lainan kilpailuttamista ovat säästäneet selkeästi sekä reilusti rahaa.

Kilpailutuspalvelut ovat valinneet tarjottavaksi ainoastaan luotettavat sekä suosituimmat lainanantajat. Kilpailutuksen kautta voi hakea myös lainojen yhdistämistä, jossa yhdellä edullisemmalla lainalla maksetaan aikaisemmat kalliimmat lainat pois.

Katso tästä: Miten voit yhdistää lainat

Nykyisen lainan kilpailuttamiseen menee aikaa noin muutama minuutti, mutta parhaimmillaan se voi tuoda useiden satojen eurojen säästöjä laina-aikaan. Suosittelemme tekemään kilpailutuksen, jos nykyinen lainasopimus on vähintään 6 kuukautta vanha tai sitä ei ole koskaan käytetty kilpailutuspalvelussa. Puolen vuoden vanha lainasopimus ei välttämättä ole enään kilpailukykyinen verrattuna nykyiseen hintatasoon. Pankkien sekä rahoituslaitoksien kilpailutilanne koventuu jatkuvasti, joten kilpailuttaminen kannattaa tehdä vähintään 6 kuukauden jälkeen.

Mitä tarkoittaa nykyisen lainan kilpailuttaminen?

Nykyisen lainan kilpailuttamisella tarkoitetaan, että voimassa olevat lainasopimukset korvataan uudella luotolla joka on huomattavasti edullisempi. Miksi maksaisit useita kalliita lainoja pois, kun voisit maksaa yhtä isompaa sekä edullisempaa lainaa?

Nykyään markkinoilla on useita lainan kilpailutus palveluita, joista tunnetuimpia ovat Omalaina.fi sekä Rahalaitos. Kilpailutusta on järkevää hyödyntää, sillä näet samalla millä koroilla lainaa tarjotaan. Kun teet kilpailutuksen, saat uuden lainan pienemmällä korolla ja säästät huomattavasti rahaa lainakustannuksissa.

Lue lisää: Lainojen kilpailuttamisesta

Näin kilpailutat nykyisen lainan

Mainitsimme jo aikaisemmin tässä artikkelissa, että nykyisen lainan kilpailuttamiseen menee aikaa vain muutama minuutti. Voit kilpailuttaa lainasi seuraavasti:

Vaikuttaako uuden lakimuutoksen myötä tullut korkokatto jotenkin nykyisen lainan kilpailuttamiseen?

Vuonna 2020 tuli uusi lakimuutos, joka alensi lainojen korkokatto 10 %. Tämän myötä uusia lainoja voi olla hankalampaa saada ja kilpailuttaminen ei välttämättä ole enään niin helppoa. Kuitenkin 10 % korkokatto on voimassa 2020 loppu vuoteen asti, joten sen jälkeen sinun on mahdollista kilpailuttaa nykyiset lainasi helpommin.

Katso tästä: Mitä 10 % korkokatto tarkoittaa

Vaikka uuden lainan hakeminen voi olla hankalampaa eikä luottoa heru enään helposti, niin älä jätä kilpailuttamista tekemättä. Voit lakimuutoksesta huolimatta täyttää normaaliin tapaan lainahakemuksen ja katsoa olisiko sinun mahdollista saada edullista lainaa.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴