Voinko yhdistää vain osan lainoista?

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Saitko useampia lainatarjouksia, mutta mikään niistä ei vastannut odotuksiasi? Tämä artikkeli käsittelee tarkemmin lainojen osittaista yhdistämistä sekä sen tuomia hyötyjä.

Onko mahdollista yhdistää vanhoista lainoista vain osa?

Oliko tarkoituksenasi hakea yhdistelylainaa, mutta et saanut tarpeeksi suurta lainatarjousta? Hakiessasi lainaa et välttämättä saa tarvitsemaasi lainasummaa vastaavan tarjouksen. Jos esimerkiksi tarvitset 5000 euron lainaa, voi pankki tai rahoituslaitos esittää sinulle 2000-3000 euron lainasummalla varustetun tarjouksen. Tämä käytäntö on hyvin yleistä monilla pankeilla eikä lopputulokseen voi itse vaikuttaa.

Vaikka saamasi lainatarjous ei kattaisi yhdistämään kaikkia vanhoja lainasummia, on se kuitenkin järkevää hyödyntää yhdistämällä osa velasta. Usein yhdistelylainan korko on paljon pienempi mitä esimerkiksi kulutusluotoissa. Tämän takia edullinen lainatarjous kannattaa hyväksyä ja kuitata sillä osa vanhoista veloista.

Mitä hyötyä on yhdistää osa veloista?

Käytännössä lainojen yhdistäminen on aina järkevää, sillä sen avulla lainojen lyhennykset pienevät sekä säästetty raha voidaan käyttää johonkin järkevään. Seuraavaksi listaismme hyötyjä osittaisesta velkojen yhdistämisestä:

Uudella edullisella lainalla voit maksaa osan pois kalliista lainasta – Saamasi lainatarjous ei välttämättä sisältänyt tarpeeksi suurta lainasummaa yhdistämiseen, kuitenkin se kannattaa käyttää velkojen osittaiseen maksuun.

Hyödynnä alhainen korko – Usein pienempi yhdistelylaina sisältää alhaisemman koron mitä aikaisemmissa yhdistelyä kaipaavissa lainoissa.

Voit saada paremman laina-ajan – Osittainen lainojen yhdistäminen voi parhaimmassa tapauksessa antaa paremman takaisinmaksuajan lainalle.

Oman talouden parantaminen – Vaikka yhdistäisit vain osan vanhoisa lainoista, niin siitä huolimatta kuukausilyhennykset pienenevät ja näin ollen rahaa jää myös muihin asioihin.

Lainojen yhdistämisellä säästää rahaa koroissa ja kuluissa

Jos sinulla on useampi avoin laina, joudut maksamaan jokaisesta erikseen tilinhoitomaksua sekä korkokustannuksia. Vaikka yhdistäisit vain osan lainoista, auttaa se parantamaan omaa taloutta ja voit käyttää säästetyt rahat johonkin muuhun. Mitä vähemmän sinulla on lainoja, sitä pienemmät kulut ja korot jää maksettavaksi.

Usein laina jossa on lyhyt takaisinmaksuaika, sisältää kohtuuttoman korkean koron. Yhdistämällä lainat voit saada koron laskemaan, varsinkin jos valitset uuteen yhdistelylainaan pidemmän laina-ajan. Vaikka pidempi laina-aika voi tuntua turhauttavalta, kuitenkin sen avulla lainan korot sekä kustannukset pysyvät maltillisena.

Lue lisää: Lainojen yhdistämisestä

Käytä lainojen yhdistämiseen siihen tarkoitettua palvelua

Yhä useampi netissä toimiva lainapalvelu tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta yhdistää vanhat lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Suosituimpia palveluita yhdistelylainan hakemiseen on ehdottomasti OmaLaina sekä Rahalaitos. OmaLainan kautta voit kilpailuttaa lainahakemuksesi jopa 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen avulla. OmaLainan kautta voi hakea lainaa 100 – 60 000 euron väliltä 1-20 vuoden takaisinmaksuajalla.

OmaLainan lisäksi suosittuihin lainapalveluihin kuuluu Rahalaitos. Rahalaitos tekee tiivistä yhteistyötä jopa 25 eri pankin sekä luotonantajan kanssa. Täyttämällä palveluun yhden hakemuksen, saat sillä useita lainatarjouksia. Rahalaitoksen kautta voi kilpailuttaa lainat 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti sekä lainoille saa takaisinmaksuaikaa 1-15 vuotta.

Miten voit kilpailuttaa nykyisen lainan


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴