Kilpailuta nykyinen laina 2020

Nykyisen lainan kilapiluttamisen avulla voi säästää rahaa huomattavasti. Kilpailuttaminen on maksutonta ja voit saada itsellesi pienemmällä korolla lainaa sekä säästää lainankustannuksissa. Lue lisää miten voit kilpailuttaa nykyisen lainasi ja mitä hyötyä siitä on. 

Lainaa:
1000 – 60 000€

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
500 – 70 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 5000 €

Maksuajat:
2 – 5 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1 – 20 000 €

Maksuajat:
1 – 10 vuotta

Ikävaatimus:
25 vuotta

Mitä hyötyä on kilpailuttaa nykyinen laina?

Nykyisen lainan kilpailuttaminen tarjoaa yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, joista on mahdollista valita itselleen edullisin sekä paras vaihtoehto. Lainan hakemisesta ei veloiteta erikseen mitään ennen kuin lainasopimus allekirjoitetaan. Useimmat asiakkaat jotka ovat hyödyntäneet nyykisen lainan kilpailuttamista ovat säästäneet selkeästi sekä reilusti rahaa. 

Kilpailutuspalvelut ovat valinneet tarjottavaksi ainoastaan luotettavat sekä suosituimmat lainanantajat. Kilpailutuksen kautta voi hakea myös lainojen yhdistämistä, jossa yhdellä edullisemmalla lainalla maksetaan aikaisemmat kalliimmat lainat pois. 

Katso tästä: Miten voit yhdistää lainat 

Nykyisen lainan kilpailuttamiseen menee aikaa noin muutama minuutti, mutta parhaimmillaan se voi tuoda useiden satojen eurojen säästöjä laina-aikaan. Suosittelemme tekemään kilpailutuksen, jos nykyinen lainasopimus on vähintään 6 kuukautta vanha tai sitä ei ole koskaan käytetty kilpailutuspalvelussa. Puolen vuoden vanha lainasopimus ei välttämättä ole enään kilpailukykyinen verrattuna nykyiseen hintatasoon. Pankkien sekä rahoituslaitoksien kilpailutilanne koventuu jatkuvasti, joten kilpailuttaminen kannattaa tehdä vähintään 6 kuukauden jälkeen. 

Kilpailuta nykyinen laina

Mitä tarkoittaa nykyisen lainan kilpailuttaminen?

Nykyisen lainan kilpailuttamisella tarkoitetaan, että voimassa olevat lainasopimukset korvataan uudella luotolla joka on huomattavasti edullisempi. Miksi maksaisit useita kalliita lainoja pois, kun voisit maksaa yhtä isompaa sekä edullisempaa lainaa?

Nykyään markkinoilla on useita lainan kilpailutus palveluita, joista tunnetuimpia ovat Omalaina.fi sekä Rahalaitos. Kilpailutusta on järkevää hyödyntää, sillä näet samalla millä koroilla lainaa tarjotaan. Kun teet kilpailutuksen, saat uuden lainan pienemmällä korolla ja säästät huomattavasti rahaa lainakustannuksissa. 

Lue lisää: Lainojen kilpailuttamisesta

Näin kilpailutat nykyisen lainan

Mainitsimme jo aikaisemmin tässä artikkelissa, että nykyisen lainan kilpailuttamiseen menee aikaa vain muutama minuutti. Voit kilpailuttaa lainasi seuraavasti: 

  • Siirry täyttämään maksuton lainahakemus, johon ilmoitat tarvittavan lainasumman sekä laina-ajan. Lainasummaksi voit laittaa nykyisien lainojesi yhteen lasketun määrän
  • Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo heti. Kun olet saanut kaikki lainatarjoukset, voit vertailla saamiasi tarjouksia sekä niiden korkoa nykyiseen sopimukseesi
  • Jos jokin lainatarjous on huomattavasti aikaisempaa edullisempi, hyväksy se
  • Hyväksyminen tapahtuu allekirjoittamalla saamasi lainatarjous
  • Hyväksymisen ja allekirjoittamisen jälkeen rahat maksetaan joko heti tai viimeistään saman päivän aikana tilillesi riippuen lainantarjoajan ehdoista
  • Kun olet saanut rahat tilillesi, voit maksaa nykyisen lainasi sillä pois 

Vaikuttaako uuden lakimuutoksen myötä tullut korkokatto jotenkin nykyisen lainan kilpailuttamiseen?

Vuonna 2020 tuli uusi lakimuutos, joka alensi lainojen korkokatto 10 %. Tämän myötä uusia lainoja voi olla hankalampaa saada ja kilpailuttaminen ei välttämättä ole enään niin helppoa. Kuitenkin 10 % korkokatto on voimassa 2020 loppu vuoteen asti, joten sen jälkeen sinun on mahdollista kilpailuttaa nykyiset lainasi helpommin. 

Katso tästä: Mitä 10 % korkokatto tarkoittaa 

Vaikka uuden lainan hakeminen voi olla hankalampaa eikä luottoa heru enään helposti, niin älä jätä kilpailuttamista tekemättä. Voit lakimuutoksesta huolimatta täyttää normaaliin tapaan lainahakemuksen ja katsoa olisiko sinun mahdollista saada edullista lainaa.