Osamaksujen yhdistäminen

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Tuntuuko sinusta siltä ettet selviydy kasaantuneiden osamaksujen maksamisesta? Taloudellisesti ainoa vaihtoehto voi olla osamaksujen yhdistäminen. Tämä artikkeli käsittelee mikä on osamaksujen yhdistäminen sekä mitä hyötyä siitä on.

Voiko osamaksujen yhdistämisellä säästää rahaa?

Kyllä voi, yhdistämällä osamaksut on mahdollista säästää rahaa. Nämä säästetyt rahat kannattaa ensisijaisesti käyttää lainojen maksamiseen tai järkevään kohteeseen esimerkiksi sijoittamiseen.

Se mihin säästetyt rahat käytetään, on jokaisen oma asia. Kuitenkaan ei ole järkevää maksaa useiden osamaksujen kustannuksia, jos vaihtoehtoisesti on mahdollista maksaan vain yhden osamaksun kustannukset.

Lue myös: Miten säästää rahaa helposti

Mitä tehdä jos osamaksuja on liikaa?

Nykypäivänä osamaksulla ostaminen on erittäin helppoa. Useat verkkokauapt tarjoavat maksutavaksi osamaksua. Osamaksu mahdollisuus kuitenkin vaatii sen, että henkilöllä on puhtaat lutottotiedot sekä aikaisempi maksukäyttäytyminen on nuhteeton.

Jos henkilöllä on puhtaat luottotiedot, on hänen mahdollista maksaa tuote tai palvelu osamaksulla. Osamaksulla voi ostaa huonekaluja, elektroniikkaa, vaatteita sekä nykypäivän melkein mitä tahansa. Useimmat elektroniikka- tai huonekaluliikkeet tarjoavat tuotetta ostaneelle osamaksu vaihtoehtoa. Osamaksu voi olla ainoa vaihtoehto ostaa kyseinen tuote tai palvelu varsinkin silloin jos sen hetkinen raha tilanne on huono.

Ostamalla osamaksulla saat käytännössä maksuaikaa kyseiselle tuotteelle. Kuitenkin useimmissa osamaksusopimuksissa voi olla kohtuullisen korkeat korot sekä kustannukset. Esimerkiksi ostamalla elektroniika tai huonekaluja osamaksulla, voi sen lopullinen hinta tulla paljon kalliimmaksi kuin ilman osamaksua.

Osamaksujen kasaantuessa voi niiden maksamiseen mennä kuukaudessa jopa useita satoja euroja. Tämän takia niiden yhdistäminen voi olla oiva ratkaisu.

Katso tästä ohjeet: Jos sinulla on liikaa osamaksuja

Missä tilanteessa kannattaa valita osamaksujen yhdistäminen?

Osamaksujen yhdistäminen kannattaa valita silloin kun niitä on paljon eikä niiden maksamisesta selviydy. Osamaksut kannattaa yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi, jotta vältyt maksamatta useiden lainojen kustannuksia sekä korkoa. Esimerkiksi jos olet ostanut osamaksulla elektroniikkaa Gigantista sekä huonekaluja Askosta, niin käytännössä maksat molempien osamaksujen kuukausittaiset kustannukset. Kustannuksien lisäksi joudut maksamaan molemmista korkoa joka voi olla kohtuuttoman korkea.

Tästä syystä osamaksujen yhdistäminen on suositeltavaa sekä järkevää. Useiden kustannuksien sijaan maksat vain yhdestä. Isomman lainan kulut sekä korko voi olla paljon edullisempia mitä osamaksussa. Loppujen lopuksi osamaksulla maksaminen voi tulla erittäin kalliiksi. Kun päätät yhdistää osamaksut, muista vertailla sekä kilpailuttaa lainat.

Ennen osamaksujen yhdistämistä vertaile ja kilpailuta lainat

Osamaksujen yhdistäminen kannattaa valita vain sillon jos tarjolla on oikeasti edullisempaa lainaa. Edullista ja oikeaa lainaa etsiessäsi sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä useampiin lainantarjoajiin, vaan voit kätevästi kotona tehdä lainavertailun.

Löytämällä edullisen yhdistelylainan, tulee sinun toimia seuraavasti:

Avaa tietokoneen tai puhelimen selain. Voit laskea esimerkiksi exceliin tai notepadiin auki miten paljon tällä hetkellä yhteensä maksat osamaksuistasi.

Siirry täyttämään lainojen kilpailutuksesta vastaavan tarjoajan sivuilta muutaman minuutin kestävä hakemus. Hakemuksen täyttämisen jälkeen saat ensimmäiset lainatarjoukset heti sähköpostiisi, loput yleensä saman päivän aikana.

Voit saada sähköpostiisi useita lainatarjouksia jopa 20-30 eri lainantarjoajalta. Valitse itsellesi sopivin ja edullisin tarjous. Keskity tarkastelemaan lainan todellista vuosikorkoa joka kertoo mitä laina tulee lopullisesti maksamaan.

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan ja edullisen vaihtoehdon, niin voit siirtyä allekirjoittamaan sopimuksen omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Hyväksymisen jälkeen rahat maksetaan tilillesi joko heti tai viimeistään saman päivän aikana. Käytä saamasi rahat ensisijaisesti kasaantuneiden osamaksujen maksamiseen.

Lue lisää: Lainojen kilpailutuksesta


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴