Miten voin avata pankkitilin Euroopassa 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Maailma menee jatkuvasti eteenpäin, jonka seurauksena myös kaikki yhteydet paranevat. Pankkitilin avaaminen Suomen ulkopuolella kasvaa aikaisempaan verrattuna jatkuvasti. Ihmisten jatkuva liikkuminen Euroopan eri maihin kasvattaa myös pankkitilien avaamista. Esimerkiksi palkanmaksu muualla maassa voi olla isoin syy avata oma pankkitili kyseiseen maahan. Kerromme tässä sivustolla pankkitilin avaamisesta Euroopassa.

Jokaisella on oikeus avata käyttötili Euroopassa

Jos nykyinen asuinpaikkasi on Euroopan unionin jäsenmaassa, niin sinulla on silloin oikeus avata käyttötili. Jos kyseessä on ulkomaa, joka kuuluu Euroopan unioniin, niin he eivät voi estää sinua avaamasta käyttötiliä ja peustella syyksi sitä, että asut toisessa EU-maassa. Ainoastaan he voivat kieltää sinua avaamasta säästötiliä kyseiseen maahan.

Jotkut EU-maat vaativat erikseen perustelun käyttötilin avaamiselle sekä siitä mihin sitä tarvitset. Useimmat maat kuitenkin hyväksyvät perusteluksi työskentelyn oman maan ulkopuolella. Tietyt EU-maat voivat kieltäytyä tilin avaamisesta, jos asiakkaalla on jo entuudestaan käyttötili toisessa pankissa.

Katso myös: Miten voin tehdä Pankkivertailun

Pankki voi myös katsoa tietyissä tilanteissa parhaaksi tavaksi kieltäytyä tilin avaamisesta ja perustella sen esimerkiksi vaatimuksien puutteellisuudesta säädeltyjen terrorismin tai rahanpesun rahoituksen torjumista koskevissa EU-säännöksissä.

Voinko siirtää suomalaisen tilin ulkomaille?

Tilanteessa jossa haluat siirtää tilisi suomalaisesta pankista toiseen EU-maan pankkiin, niin suosittelemme olemaan yhteydessä pankkiin johon tilisi haluat siirtää. Uuden pankin tehtävänä on auttaa sinoa siirron tekemisessä sekä siinä koskevissa järjestelyissä. Pankki siirtää vanhan pankin suoraveloitukset sekä muut oleelliset asiat uuteen tiliin ja he tekevät myös ilmoituksen työnantajalle sekä sosiaalivakuutuslaitokselle. Uuden pankkisi tehtävänä on myös tehdä ilmoitus suoraveloituksista kaikille palveluntarjoajille joita käytätä ja joilta saat laksuja.

Jos olet jo suorittanut käyttötilin siirron EU-maasta toiseen, niin pankki on myös korvausvelvollinen auheutuneista maksumuistutuksista esimerkiksi matkapuhelinoperaattoreilta tai muilta vastaavilta. Korvaus koskee ainoastaan tilanteita, jossa suoraveloitukset ovat tapahtuneet aikana jolloin niiden on pitänyt jo siirtyä uuden maan pankkiin.

Talletussuoja Euroopan sisällä

EU-maiden rajojen sisäpuolella talletuksia suojaa talletussuoja. Talletussuojaa tarvitaan silloin jos pankki ei pysy jatkamaan toimintaansa jonkun tilanteen seurauksena. Talletussuoja on sataan tuhanteen euroon saakka. Jokaisella pankilla on omat ehdot ja talletussuojan ylärajan määrittelee tallettaja tai pankki. Jos asiakkaalla on useita tilejä samassa pankissa, niin talletussuoja turvaa ainoastaan sataan tuhanteen euroon asti. Avioparin yhteisestä tilistä talletussuoja on 200 000 euroa.

Tutustu tästä: Mitä talletussuoja tarkoittaa


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴