Mikä on mobiilivarmenne ja miten se toimii 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Mobiilivarmenteella pystytään tunnistautumaan netissä erillaisiin palveluihin. Mobiilivarmenteella voi tunnistautua omalla puhelinnumerolla. Kun mobiilivarmenne on aktivoitu, voi sen avulla kirjautua tarvittavaan palveluun puhelinnumeron avulla. Käytännössä mobiilivarmenne toimii sähköisenä henkilällisyystodistuksena ja sitä voi hyödyntää useissa verkkopalveluissa. Lue tästä lisää mobiilivarmenteesta ja sen käytettävyydestä.

Mikä on mobiilivarmenne?

Mobiilivarmenteen avulla voidaan kirjautua sisään erillaisiin verkkopalveluihin sekä hoitaa asioita sähköisesti. Varmenteen käyttöönotosta kannattaa kysyä omalta operaattorilta nettisivujen kautta tai myymälästä. Mobiilivarmenteen käyttäminen on helppoa ja nopeaa, syötät puhelinnumeron kyseiseen nettipalveluun jonka jälkeen sinua pyydetään syöttämään valitsemasi salasana.

Käytännössä mobiiliivarmenne on sähköinen henkilötodistus, joka liitetään matkapuhelimen sim-korttiin. Mobiilivarmenne auttaa tunnistautumaan sekä todistamaan henkilöllisyyden useissa erillaisissa verkkopalveluissa, kaupoissa sekä pankeissa. Mobiilivarmenteeseen ei tarvita kuin yksi tunnusluku useiden sijaan. Mobiilivarmenteen on toteuttanut puhelinoperaattorit DNA, Telia sekä Elisa yhteistyössä.

Lue myös: Miten voit hakea lainaa puhelimella

Miten mobiilivarmenne toimii?

Yleensä verkkopalveluihin tunnistautumiseen sekä kirjautumiseen käytetään verkkopankkitunnuksia. Verkkopankkitunnukset voi korvata käyttämällä mobiilivarmenetta, se toimii käytännössä samalla tavalla. Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus, jossa kortin sijaan tunnistautumiseen käytetään puhelinta. Tunnistautumiseen tarvitset puhelinnumeron lisäksi tunnusluvun jonka olet itse asettanut silloin kun olet mobiilivarmenteen ottanut käyttöösi.

Mobiilivarmenteen käyttöönottamisessa se kytketään asiakkaan puhelinnumeroon joten se on aina korttikohtainen. Mobiilivarmenteen tarjoaa puhelinoperaattorit ja se saa käyttöönsä Telian, Elisan sekä DNA:n asiakkaat. Varmenne on kätevä väline tunnistautumiseen sekä sen avulla ei tarvitse kantaa tunnuslukujaan mukana.

Katso myös: Mitä tarkoittaa etämaksaminen ja miten se toimii

Mobiilivarmenteen käyttöönottamisen edellytykset

Mobiilivarmenteen voi ottaa käyttöönsä henkilö jonka henkilöllisyys pystytään tunnistamaan luotettavalla tavalla. Mobiilivarmenteen käyttäminen on myös turvallista sekä luotettavaa, sillä tunnistautumiseen käytetään Väestöjärjestelmän sähköistä asiointitunnusta.

Mobiilivarmenteen käyttöönottaminen edellyttää 13 vuoden ikää sekä suomalaista henkilötunnusta. Mobiilivarmenteen voi ottaa käyttöönsä verkkopalvelun kautta sähköisellä tunnistautumisella. Varmenteen saa käyttöönsä silloin jos puhelimen SIM-kortti on 2016 tai sitä uudempi. Tunnistautumisen voi tehdä ilman datayhteyttä perinteisellä puhelimella, joten sitä varten ei tarvitse olla käytössään älypuhelinta.

Miten mobiilivarmenteen voi ottaa käyttöön?

Mobiilivarmenteen käyttöönottamisesta sekä siihen liittyvissä asioissa suosittelemme olemaan suoraan yhteydessä omaan puhelinoperaattoriin joko käymällä myymälässä tai asioimalla verkkosivuilla. Jos tunnistautuminen tehdään ensimmäistä kertaa, voi sen hoitaa helposti operaattorin verkkosivuilla tai myymälässä.

Jos haluat ottaa mobiilivarmenteen käyttöön lähelläsi olevassa myymälässä niin tarvitset mukaan henkilöllisyystodistuksen. Vuonna 2021 kaikissa paikoissa ei välttämättä kelpaa enää ajokortti henkilöllisyysasiakirjaksi, joten kannattaa ottaa sen lisäksi oma passi mukaan.

Alle 13- vuotiaan henkilön mukana tulee olla liittymän omistaja sekä passi tai henkilökortti. Palvelun aktivoiminen on nopeaa ja yleensä koko prosessiin kuluu aikaa vain muutama minuutti. Mobiilivarmennetta ei ole mahdollista aktivoida silloin jos asiakkaalla on käytössään prepaid-liittymä.

Mobiilivarmenteen käyttöönottaminen on helppoa, siirryt haluamallesi sivustolle, tarvitset siihen puhelimen sekä pankkitunnukset. Tunnusluvun mobiilivarmenteelle saat asettaa itse, muista kuitenkin pitää se tallessa.

Sähköinen tunnistautuminen pähkinänkuoressa:

Maksaako mobiilivarmenne?

Mobiilivarmenteen kustannukset riippuvat operaattorista. Telian kautta mobiilivarmenne on maksuton kun taas Elisan ja DNA:n asiakkaille sen käyttämisestä veloitetaan 1,99 euroa kuukaudessa. Yrityksiltä mobiilivarmenteen käyttämisestä ei veloiteta mitään.

Mobiilitunnistautumisen avulla kirjautuminen on turvallista

Sivutoiden tarjoama mobiilitunnistautuminen on turvallista. Tunnistatumisessa pitää muistaa oma puhelinnumero sekä asettama koodi. Verkkopankkitunnuksien lisäksi mobiilitunnistautuminen on vahva tapa kirjautua sekä tunnistautua sivustoille. Jotta tunnistautuminen on turvallista, tarkistetaan sen ytheydessä henkilöllisyys.

On myös olemassa kaksivaiheinen todennus, usein sitä hyödynnetään kun kyseessä on yritys ja organisaatio jossa tietojen tulee pysyä hyvin salassa. Kaksivaiheiset tunnistautumiset ovat usein sähköisiä, sen voi tehdä joko tekstiviesillä tai sähköpostilla saamallaan koodilla.

Mobiilivarmenteen luotettavuutta voidaan verrata pankkitunnuksiin ja se toimii hyvänä vaihtoehtona silloin jos ei halua kantaa mukanaan verkkopankkitunnuksia. Kysy lisää mobiilivarmenteen saatavuudesta sekä muista siihen koskevista asioista suoraan omalta operaattorilta. Sen käyttöönotto on nopeaa sekä yksinkertaista.

Katso myös: Millaisia taloussovelluksia on olemassa


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴