Luottokorttilasku

Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: max. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Taskulaina lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 4 - 6 kuukautta
Korko: 10%
Blue Finance lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 4 kuukautta
Korko: 19,9%
Kaikki lainapalvelut

Luottokorttilaskun maksamiseen on olemassa eri tapoja, sen voi maksaa useammissa erissä tai kerralla. Luottokorttiin liittyy useita oleellisia asioita kuten esimerkiksi ylimääräinen lyhennys, maksuvapaa kuukausi sekä koroton maksuaika. Luottokortti oikein käytettynä on hyvä apu joissain tilanteissa, mutta siihen liittyy sekä negatiivisia sekä positiivisia asioita.

Luottokorttilaskun maksaminen kannattaa hoitaa fiksusti

Usein luottokorttia käytetään silloin kun rahaa ei ole riittävästi tai esimerkiksi palkkapäivä on turhan kaukana. Useimmissa luottokorteissa tarjotaan 30 päivän korotonta maksuaikaa, jonka avulla ostoksia pystytään tekemään budjetin ollessa pieni. Koroton maksuaika antaa mahdollisuuden tehdä hankintoja ilman ylimääräisiä kustannuksia ja näin ollen sen käyttäminen ei kaada taloutta.

Käytetyimmissä luottokorteissa on usein erilaisia etuja mitä ei välttämättä ole perinteisissä maksukorteissa, kuten esimerkiksi jonkinlainen turva tai matkavakuutus. Ennen luottokortin hankkimista kannattaa kaikkiin vaihtoehtoihin tutustua huolellisesti sekä tehdä luottokorttivertailu joka on maksuton. Vertailun avulla näet mikä luottokorteista on järkevin ja edullisin vaihtoehto omaan tarpeeseen.

Lue tästä: Millainen on luottokortin matkavakuutus

Pääsääntöisesti luottokorttilasku kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti pois, jotta korko ei pääse nousemaan liian korkeaksi. Luottokorttilaskun lyhentäminen erissä voi olla vaikeampaa kuin se, että laskun voisi maksaa kerralla kokonaa pois. Käytännössä velasta maksetaan kokonaisuudessaan enemmän mitä pienemmissä erissä tai pidemmällä maksuajalla sitä lyhentää. Mitä enemmän luottoa on jäljellä, niin sitä korkeampaa korkoa siitä joutuu maksamaan.

Korottoman maksuajan käyttäminen

Koroton maksuaika tarkoittaa perjaatteessa sitä, että laina on ilmainen 30 päivän ajan. Usein tätä mahdollisuutta tarjotaan ensimmäistä kertaa luottokorttia hakeville. Pankeille tämä 30 päivän koroton maksuaika tarkoittaa käytännössä tappiota, mikä voi kuullostaa hullulta varsinkin kun pankit tavoittelevat voittoa. Pankkien toiminta perustuu siihen, että he kannustavat ihmisiä kuluttamaan joten korottoman maksuajan avulla useimmat päätyvät helpommin ottamaan luoton tai luottokortin.

Luottokorttia harkitsevien kannattaa kuitenkin muistaa, että jos laskua ei maksa 30 päivän sisällä, niin korot palautuvat normaaliksi ja tämän seurauksena korottoman sijaan laskusta joutuu maksamaan normaalit kustannukset. Luottokortin koroton maksuaika on hyvä apu varsinkin niissä tilanteissa jossa jokin tietty hankinta pitäisi tehdä nopeasti ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Luottokorttilaskun maksaminen osissa

Luottokorttilaskussa ilmoitetaan yleensä kaksi summaa, toinen näyttää sen miten paljon luottoa on jo käytetty ja toinen miten paljon vähintään pitää maksaa. Yleensä minimisumma on 3 % käytetyn luoton kokonaissummasta. Jos luottokorttilaskun haluaa maksaa osissa, ei siitä tarvitse erikseen ilmoittaa luottokorttiyhtiölle. Ilmoittamisen sijaan voit valita maksavasi minimisumman laskun mukaan. Voit myös valita maksavasi isomman summan ilman ilmoitusta.

Osamaksu voi olla hyvä vaihtoehto silloin jos kuukausittaiset tulot ovat alhaiset. Esimerkiksi opiskelijana voi olla vaikeaa maksaa suurta luottokorttilaskua kokonaan kerralla pois. Useimmat luottokorttiyhtiöt tarjoavat myös mahdollisuutta opiskelijana saada luottokortti, mutta usein kortin edut ei pääse tässä tapauksessa loistamaan.

Katso tästä: Miten saada opiskelijana luottokortti

Kun luottokortilla tekemät ostokset maksetaan osamaksulla, niin luottokortille alkaa kertyä korkoa korottoman maksuajan jälkeen. Luottokorttien koroton maksuaika ilmoitetaan yleensä päivinä ja keskimääräisesti se on 25 päivästä 60 päivää. Jos päätät osamaksun sijaan maksaa luottokorttilaskun kerralla pois, niin tekemillesi ostoksille ei kerry korkoa. Tämän avulla maksat ainoastaan ostoksien hinnan.

Luottokorttilaskun lyhennys

Luottokortin hakemusta tehdessä sopimukseen valitaan yleensä minimilyhennysprosentti, joka on keskimääräisesti 3 – 100 %. Luottokorttilaskun lyhennys määräytyy sen mukaan minkälainen minimilyhennysprosentti sopimukseen on valittu ja se pitää joka kuukausi vähintään laskusta lyhentää.

Luottokortin korot voivat olla jopa 20 %, mutta joissain tapauksissa myös vähemmän. Luottokorttien ehtoihin kannattaa tutustua etukäteen sekä fiksuinta on maksaa luottokorttilaskut kokonaan pois ettei tehdyt ostokset aiheuta koron ja kustannuksien nousua.

Luottokorttilaskun maksaminen etukäteen

Luottokorttivelkaa on mahdollista lyhentää myös muina päivinä ja tehdä ylimääräisia lyhennyksiä. Ylimääräiset lyhennykset voi suorittaa luottokorttilaskussa ilmoitetun viitenumeron mukaan.Tämä keino hyödyntää sitä, että voit ostoksien jälkeen siirtää rahaa luottotilille ja saada käyttöösi erilaisia etuja kuten ostoturvan.

Jokainen luottokortti sisältää erilaisia etuja sekä ehtoja eikä kaikki kortit välttämättä anna mahdollisuutta tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä. Jokaisella pankilla sekä rahoituslaitoksella on omat käytännöt ja niissä voi olla paljon eroja. Kun olet varmistanut, että voit tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, niin jokaisesta lyhennyksestä ei tarvitse erikseen ilmoittaa.

Katso tästä: Miten voit hakea luottokorttia netistä

Saako luottokorttiin maksuvapaan kuukauden?

Luottokorttiyhtiöt sekä luottokorttia tarjoavat pankit antavat asiakkailleen usein mahdollisuuden käyttää joko yhden tai kaksi maksuvapata kuukautta jokaista vuotta kohden. Luottokorttien lisäksi useimmissa luotoissa on myös tämä ominaisuus. Maksuvapaat kuukaudet voi halutessaan valita luottokorttihakemuksessa, ehtona kuitenkin on usein se ettei maksuvapaat kuukaudet saa olla peräkkäisiä. Nämä kuukaudet kannattaa aina valita sen mukaan milloin ajattelee tarvitsevansa rahaa enemmän käyttöön.

Jos tietää tarvitsevansa esimerkiksi lomamatkaa tai joulua varten enemmän rahaa, niin kannattaa maksuvapaat kuukaudet valita näiden mukaan. Maksuvapaan ansiosta rahaa jää enemmän käytettäväksi kun lyhennyksiä ei tarvitse näiltä kuukausilta suoritttaa. Useimmat luulevat maksuvapaan olevan kulutonta, kuitenkin vaikka lyhennyksiä ei tekisi niin silti tilillä oleva luotto kerryttää korkoa sekä muita kustannuksia lyhentämättömästä osuudesta.

Käyttäessään maksuvapaata kuukautta, kannata muistaa että kortille jää enemmän lyhentämätöntä velkaa joka taas kasvattaa luoton kokonaiskustannuksia. Mieti siis tarkkaan tarvitsetko maksuvapaita kuukausia vai pystyisitkö lyhentämään luottoa minimilyhennykse mukaan ja näin ollen estämään turhien kustannuksien kertymisen. Jos laskuja ei suorita ajallaan, niin useimmat luottokorttihtiöt perivät asiakailtaan viivästyskorkoa.

Seuraamukset luottokorttilaskun maksamatta jättämisestä

Elämässä voi tulla tilanteita, ettei laskujen maksamisesta selviydykkään riittävän hyvin tai laskun eräpäivä on unohtunut. Näissä tilanteissa kannattaa toimia mahdollisimman nopeasti estääkseen ikävät seuraamusket. Jos huomaat, ettet pysty maksamaan laskua eräpäivänä tai olet unohtanut hoitaa maksun ajoiss, niin ota välittömästi yhteyttä laskussa ilmoitettuun tahoon ja selvitä tilanne järkevästi. Jos eräpäivä on vasta tulossa etkä pysty laskua hoitamaan siihen mennessä, niin parhaimmillaan voit ilmoittaa tilanteestasi jo etukäteen laskun lähettäjälle. Tällaisissa tapauksissa luottokorttiyhtiöt antavat mahdollisuuden siirtää eräpäivää tai maksaa laksun osissa.

Jos huomaat, että laskusi eräpäivä on jo mennyt ohi, niin usein näissä tilanteissa maksu pitää suorittaa mahdollisimman nopeasti eivätkä laskun lähettäjät ole enään niin joustavia. Usein luottokorttiyhtiöt lähettävät maksumuistutuksen, mutta jos et ole sitä vielä saanut niin ota yhteyttä luotonmyöntäjään. Soittaessasi voit kertoa, että olet suorittanut maksun ja tiedustella ovatko he ehtineet lähettämään jo maksumuistutuksen. Jos huomaat ettet ole vielä saanut muistutusta, niin voit pyytää etteivät he lähettäisi sitä koska laskun suoritus on tehty.

Erääntynyt lasku pitää muistaa maksaa ajoissa, sillä maksamatta jätetty maksu voi aiheuttaa ikäviä seuraamuksia. Jos luottokorttilaskua ei makseta maksumuistutuksesta huolimatta tai et ole sopinut uutta maksusuunnitelmaa velkojan kanssa, niin pahimmillaan kyseinen yritys voi viedä asian oikeuteen. Oikeuteen viemisen seurauksena velallinen voi saada rekisteriinsä maksuhäiriömerkinnän. Maksuhäiriömerkintää ei kuitenkaan voi saada kauhean helposti, sillä ennen sitä lähetetään useita muistutuksia laskusta. Viimeisen maksukehotuksen tulee olla lähetetty 21 päivää ennen maksuhäiriömerkintää. Kun velallinen saa maksuhäiriömerkinnän, niin velka siirretään automaattisesti perintään.

Lue tästä: Millainen on ulosottoprosessi

Useimmat maksuhäiriömerkinnän saaneet ajattelevat ettei merkintä vaikuta mihinkään arkisiin asioihin, mutta tämä ajattelutapa on väärä. Maksuhäiriömerkintä voi estää asunnon vuokraamisen tai jopa lainan saamisen pankista tai rahoituslaitokselta. Sinun katsotaan hoitaneesi raha-asiat huolimmattomasti eikä lainaa välttämättä tämän takia myönnetä.

Tästä syystä laskut kannattaa muistaa maksaa ajoissa ja varsinkin luottokorttilaskujen minimilyhennys tulee suorittaa joka kuukausi ettei vastaavia ongelmia tulisi. Järkevin tapa on kuitenkin hoitaa luottokorttilasku kerralla pois tai lyhentää sitä mahdollisimman paljon.

Katso tästä: Miten pääset eroon veloista


Senttilaina

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴

Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Suositut lainatuotteet:

Pikavipit Joustoluotot Kulutusluotot