Luottokortti nuorelle 2022

Rahoitu lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Luottokortin hankkimista nuorelle tai lapselle kannattaa harkita tarkasti. Jos sen ottaminen on välttämätöntä, kannattaa se hankkia vasta kun nuori pystyy kantamaan vastuunsa omista raha-asioista. Ennen kuin luottokortti päätetään hankkia, kannattaa nuoren kanssa käydä läpi miten se toimii sekä mihin tarkoitukseen sitä voi käyttää. Kirjoitimme tähän oppaaseen tärkeimpia asioita, joita kannattaa hyödyntää hankkiessaan luottokortti nuorelle.

Henkilökohtainen luottokortti

Luotokorttien alaikärraja alkaa 18 vuodesta, joten luottokorttin hankkimista kannattaa harkita vasta lähempänä täysi-ikäisyyttä. Jos nuorella on omat raha-asiat kunnossa sekä osaa pitää niistä huolta, ei ole pelkoa luottokortin väärinkäytöstä. Näissä tilanteissa luottokortin hankkiminen nuorelle voi olla järkevä vaihtoehto sillä se tuo myös paljon erillaisia etuja.

Joillekkin luottokorttia myöntäville tahoille ei aina riitä täysi-ikäisyys, sillä jotkut vaativat luottokortin hankkimiselle 19, 20 tai 24 vuoden ikää. Ikärajojen tarkoituksena on estää pankkeja tekemästä riskiä, sillä tietyn ikäisillä asiakkailla on mahdollisuudet pitää parempaa huolta omasta taloudestaan. Iän lisäksi useimmat pankit vaativat luottokortin hakijoilta vakituisia tuloja, mitä ei välttämättä ole juuri täysi-ikäisyyden saavuttavilla asiakkailla.

Tutustu tästä: Eri luottokortti vaihtoehtoihin joita voi hakea netistä

Rinnakkaiskortti

Jos lapsella tai nuorella ei ole käytössään omaa pankkitiliä, mutta hän tarvitsisi turvallisen tavan maksaa ilman vanhempiaan voi vaihtoehtona olla hankkia hänelle rinnakkaiskortti joka on yhdistetty vanhemman luottokorttiin. Rinnakkaiskortti voi olla hyvä vaihehto nuorelle joka lähtee esimerkiksi vaihtoon opiskelemaan. Vaihto-opiskelijalle luottokortti voi antaa mahdollisuuden matkavakuutukseen sekä käteisnostoon turvallisemmin.

Rinnakkaiskortin lisäksi matkustaessa on hyvä olla mukana ostoksien tekemiseen myös Visa Electron-kortti. Rinnakkaiskortti tuo matkustamisen lisäksi turvaa myös netissä tehtäviin ostoksiin. Luottokortti tarjoaa parempia etuja kuin tavallinen pankkikortti.

Jos nuorella on tarkoitus matkustella tai tehdä ostoksiaan netissä, voi rinnakkaiskortti olla parhain vaihtoehto niihin. Rinnakkaiskortti myönnetään yleensä 15 – 16 vuotta täyttäneille, eli se on mahdollista saada aikaisemmin kuin oma luottokortti. Suomessa rinnakkaiskorttia tarjotaan usein maksuttomasti luottokorttiin sekä siihen on mahdollista asettaa käyttöraja joka takaa turvallisen ostoksien tekemisen nuorelle.

Rinnakkaiskortissa voi olla käytössä myös joitakin etuohjelmia, jotka kerryttävät rinnakkaiskortilla tehdyistä ostoksista bonuksia sekä palkintopisteitä pääkortinhaltijalle.

Ennen oman luottokortin tai rinnakkaiskortin hankkimista, kannattaa laatia itselleen tarkka budjetti. Budjetin voi tehdä kätevästi erillaisten sovelluksien kautta tai Excel-taulukon avulla.

Katso: Miten voit tehdä Excel-budjetin

OP luottokortti

Osuuspankilla on tarjolla myös useita vaihtoehtoja eri luottokorteista. Listasimme tähän Osuuspankin luottokortit sekä niiden ominaisuudet.

OP-Visa

OP-Visa on hyvä vaihtoehto päivittäiseen käyttöön ja siihen on mahdollista saada pankki- tai luotto-ominaisuus. OP-Vsa tuo joustoa arkeen sekä juhlaan. Kortilla pystytään hyödyntämään sen maksuominaisuuksia, sillä kun maksat luotolla, on mahdollista saada keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa. OP omistaja-asiakkaana saat 180 päivää vakuutusta maksuttomasti kaikille OP-Visalla tehtyihin ostoksiin jopa 2000 euroon asti.

OP-Visan ominaisuudet:

Sinulla on mahdollisuus muokata oman kortin ominaisuuksia kätevästi OP-mobiilissa. Voit säätää korttisi turvarajoja, avoinna olevan luoton lyhennyserää sekä korottaa luottorajaa OP-mobiilin kautta. Luottoa on mahdollista saada 2000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka oman tarpeen sekä maksukyvyn mukaan. Voit myös valita haluatko, että veloitus tehdään suoraan pankkitililtä debit-puolelta vai credit-puolelta, joilloin on mahdollista hyödyntää maksuaikaa sekä käyttää kortin luottoa.

Saat itse valita OP-Visalle eräpäivän neljästä eri vaihtoehdoista, jotka ovat 7., 15., 23., tai kuukauden viimeisen päivän. Korttiin on mahdollisuus liittää Plussa-ominaisuus sekä sillä voi tehdä käteisnostoja K-ruokakauppojen sekä Tokmanni-myymälöiden kassalta. Kortille on mahdollist valita oma mieleinen ulkoasu useista eri vaihtoehdoista. Lähimaksuominaisuudella on mahdollista maksaa nopeasti ja turvallisesti kaikki enintään 50 euron ostokset ilman tunnuslukua. Oman kortin tapahtumia voi seurata kätevästi OP-mobiilisovelluksen, Pivon sekä op.fi-palvelun ansiosta.

OP-Visa Gold

OP-Visa Gold on enemmän kuin luotollinen maksukortti, sillä se on avain parempiin palveluihin sekä se toimii vakuutena matkoilla. OP-Visa Goldi on turvallinen maksukortti myös ulkomailla sekä verkossa tehtäviin ostoksiin. Käyttäessäsi kyseistä korttia maksamiseen, hyödyt 180 päivän tietoturva ominaisuudesta. Kortti on myös vakuutena matkoille sekä identiteettivarkauksien varalle. OP-Visa Gold toimii matkavakuutuksena, sillä se poistaa vakuutuksen omavastuun 1000 euroon asti ulkomailla.

OP-Visa Gold ominaisuudet: OP-Visa Platinum

OP-Visa Platinumin avulla keskität olennaiseen sekä se säästää aikaa ja vaivaa. Matkustaminen sekä maksaminen on huoletonta OP-Visa Platinumin ansiosta. Kortin ominaisuuksiin kuuluu maksuton pääsy lentokenttien VIP-tiloihin sekä Priority Pass avaa sinulle sekä yhdelle seuralaisellesi maksuttoman pääsyn satoihin lentoasemien Lounge-tiloihin. Saat myös matkan peruuntumisturvan, joka takaa kortilla maksettuihin matkoihin turvan jos ne peruuntuvat. Peruuntuneesa matkasta saa 75 prosenttia matkan hinnasta takaisin.

Kortti tarjoaa maksuttoman Concierge-palvelun, joka hoitaa tärkeät asiat puolestasi. Voit hyödyntää sitä esimerkiksi jos et halua itse varata hotellihuonetta, tilata jotakin toimitusta tai ostaa lippuja tiettyyn konserttiin, kyseinen ominaisuus tekee nämä sinun puolestasi. OP-Visa Platinumilla pystytään välttämään myös kalliiden autovuokraamoiden vakuutukset, sillä se sisältää vuokra-auton omavastuun poiston ulkomailla 2000 euroon asti, joten sinun ei tarvitse hankkia erikseen kallista autovuokraamon lisävakuutusta.

OP-Visa Platinum ominaisuudet:

Lue lisää kaikista Osuuspankin tarjoamista luottokorteista OP:n omilta kotisivuilta.

Opiskelijalle luottokortti voi olla hyvä vaihtoehto

Jotkut pankit voivat myöntää luottokortin myös opiskelijalle. Kuitenkin vaatimukset ovat korkeammalla eikä luottokortti ole aina parhain vaihtoehto opiskelijalle. Ennen luottokortin hankkimista kannattaa tutustua sen ominaisuuksiin sekä ehtoihin.

Lue lisää: Miten luottokortin voi saada opiskelijana


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴