Luottokortti opiskelijalle

Tee vertailu Suomen parhaimmista luottokorteista

Listasimme alapuolelle useimmat kysymykset, jotka heräävät mieleen hakiessa luottokorttia opiskelijana. Luettuasi tärkeimmät kohdat luottokorteista sekä niiden ottamisesta niin on helpompaa löytää omiin tarpeisiin paras vaihtoehto. Haluatko saada kortin heti käyttöösi? Katso miten voit saada luottokortin netistä

Opiskelijalle luottokortti

  • Voiko opiskelija saada luottokortin? - Opiskelijan on mahdollista saada luottokortti vaikka hänellä ei olisikaan säännöllisiä tulonlähteitä. Luottokorttia hankkiessa pitää hakijan kuitenkin olla päätöiminen opiskelija. Jotkut luottokortin myöntäjät vaativat viellä lisäksi opiskelijalta 90 opintopisteen suorittamista korkeakoulusta Suomessa.
  • Onko opiskelijan järkevää hankkia luottokortti? - Opiskelijana ei välttämättä mieti sitä ensimmäisenä, että luottokortille olisi tarvetta opiskelujen aikana. Kannattaa kuitenkin miettiä voisiko siitä olla hyötyö myöhemmin. Luottokorttien avulla on mahdollista saada erilaisia etuja, kuten matkavakuutuksen, hintaturvan, tuoteturvavakuutuksen sekä mahdollisesti korotonta maksuaikaa. Lisäksi kuluttajalla voi olla oikeus saada rahat takaisin luottokortilla ostetuista sekä tuotteista tai palveluista mitä ei ole saanut esimerkiksi yhtiön joutuessa konkurssiin.

Lentoliput luottokortilla

Yksi suosituimmista tavoista mihin ihmiset luottokorttia yleensä tarvitsevat on lentojen ostaminen, näin ei pääse tapahtumaan sitä ettei asiakas saisi rahojaan takaisin. Yleisesti tälläinen ongelma voi ilmetä esimerkiksi lentöyhtiön konkurssilla. Vaikka matkustajalla olisi voimassaoleva matkavakuutus, se ei kata lentoyhtiön konkurssitilannetta. Jos rahoja lähtee perimään takaisin muilla keinoilla, voi se viedä monia vuosia vararikon takia. 

Lentojen peruuntuessa ei asiakkaan tarvitse miettiä rahojen takaisin saamista, sillä näissä tilanteissa asiakas on oikeutettu saamaan rahansa takaisin luottokorttiyhtiöltä.

Luottokortti on myös suotavaa ottaa mukaan matkalle, sillä se takaa turvallisen ostamisen paikan päällä. Jos taas maksut tehdään normaalilla Visa-kortilla, ei rahojen palauttamiselle ole mitään takuita. Luottokortti on oiva matkakumppani ulkomailla.

Opiskelijana luottokortin hankkiminen

Luottokortti opiskelijalle

Usein luottokortin hankkimiselle on esteenä liian pienet tulot, sillä useimmat luottokorttiyhtiöt vaativat asiakkaalta riittävät ja säännölliset tulot.  Opiskelijalta ei voi vaatia säännöllisiä sekä suuria tuloja. 

Joistain pankeista on kuitenkin mahdollisuus saada päätoimisena opiskelijana kortti luotto-ominaisuudella varustettuna. Kun opiskelija päättää hakea luottokorttia, ei häneltä vaadita suuria tuloja vaan tarvittava määrä opintopisteitä. 

Useimmiten pankit vaativat opiskelijalta 90 opintopistettä ja sen, että ne on suoritettu suomalaisessa korkeakoulussa.

Kuinka suuri luottoraja opiskelijoille myönnetyissä luottokorteissa on?

Useimmiten opiskelijoille myönnetyissä luottokorteissa on 1000 euron luottoraja. Jos kuitenkin opiskelija tekee säännöllisesti opiskelun ohella töitä, on hänen mahdollista hakea luottokorttia normaaleilla ehdoilla.

Miksi hankkia luottokortti?

Useimmiten ihmiset tekevät ostoksensa nykyään ulkomalaisissa verkkokaupoissa. Näissä rahojen saaminen takaisin voi olla hankalaa jos ostoksia ei tee luottokortilla. Normaalilla visa-kortilla on hyvä tehdä arkisia ostoksia, mutta nettishoppailussa on suositeltavaa ottaa turvaksi luottokortti.

Esimerkiski jos tutetta ei toimiteta vai se on esimerkiksi virheellinen tai viallinen, niin on mahdollista saada luottokorttiyhtiöltä korvaus.  Jotkut luottokortit tarjoavat mahdollisuutta tuoteturvavakuutukseen, joka korvaa rikkoutuneen jo ostetun tuotteen. 

Kortin ehdot vaihtelevat luottokorttimyöntäjien mukaan. Esimerkiksi jos käytössä on OP:n visa-kortti, niin se vakuuttaa ostetun tuotteen 180 päivää ostotapahtumasta lähtien. 

Useimmiten korvaus tehdään äkillisestä tai odottamattomasta syystä aiheutuvasta vahingosta ja näin ollen tuotteen ostohinta korvataa tai maksimissaan 2000 euroa. Kyseinen vakuutus ei korvaa elintarvikkeita, koruja tai vaatteita.

 

Suosittelemme

Bank Norwegian logo
  • Vuosimaksu 0€ !
  • Kortti käytössä alle viikossa
  • Jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa!