Laskujen maksaminen myöhässä

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Tilastojen mukaan melkein puolet suomalaisista maksaa laskut myöhässä. Usein kuitenkin suurin osa tapauksista on vain lyhytaikaisia unohduksia. Jos näitä satunnaisia unohduksia käy harvoin ei se ole ongelma eikä myöskään sellainen tilanne jossa joutuu siirtämään suuremman laskun eräpäivää eteenpäin. Ongelmia ilmenee silloin kun maksamattomia laskuja alkaa kerääntyä usemapia.

Suurin osa suomalaisista kuitenkin hoitaa tunnollisesti laskunsa ajoissa. Varsinkin kun kyse on lainoihin liittyvistä laksuista, jotka maksetaan yleensä eräpäivään mennessä, mutta joissain tilanteissa eräpäivä saattaa pitkittyä esimerkiksi vuokranmaksun tai muiden tärkeiden kulujen hoitamisen takia. On valitettavaa, että maksuvaikeuksien kanssa taistelevien ihmisten määrä on lisääntynyt viime aikoina.

Näiden laskujen eräpäivät suomalaisilla usein ylittyvät

Listasimme tähän alapuolelle prosentteina asiat, joissa suomalaisilla yleensä ylittyy eräpäivä ja mitkä maksetaan ajoissa.

Ajoissa maksettavat:

 • Asuntolaina 93 %
 • Luottokorttilaskut 90 %
 • Verot 90 %
 • Lainan lyhennykset 89 %
 • Verkossa tehdyt ostokset 87 %
 • Näissä eräpäivä usein ylittyy:

 • Sakko 20 %
 • Maksamatta jätettyjen velkojen lyhentäminen 28 %
 • Lehtitilaukset sekä muut tilausmaksut 20%
 • Päiväkotimaksut/lastenhoitomaksut 20 %
 • Vuokranmaksu 18 %
 • Tämän tilanteen välttämiseksi on erittäin tärkeää muistaa pitää huolta omasta taloudesta sekä raha-asioista. Jos luottoa pitää hakea, niin sitä tulee käyttää harkiten jotta pystytään välttämään velkakierre sekä maksuvaikeudet.

  Omasta taloudesta huolehtiminen on yllättävän helppoa, kunhan muistaa suunnitella sitä etukäteen ja harkitsee aina tarkasti mitä tarvitsee oikeasti ja mitä ei. Jos et tiedä mitä kaikki lainatermit tarkoittaa, voit tutustua lainasanastoon.

  Lue lisää: Hyvistä vinkeistä koskien lainan hakemista

  Yksi isoimmista asioista parempaan talouden hallintaan on muistaa säästää. Ei ole järkevää ostaa turhia asioita, vaan käyttää rahat oikeisiin tarpeisiin.

  Miten taloutta voi hallita paremmin?

  Listasimme tähän muutamia hyviä vinkkejä, joita kannattaa hyödyntää omassa elämässä ja saavuttaa parempi taloudenhallinta.

 • Muista ostaa vain niitä asioita mitä todella tarvitset. Harkitse aina useamman kerran ennen ostopäätöksen tekemistä.
 • Älä elä yli varojesi, vaan kuluta sen verran kuin sinulla on varaa. Avaa itsellesi vaikka excel-taulukko, jossa pidät kirjaa kuukausittaisista menoista sekä tuloista, näin pystyt suunnittelemaan oman rahan käyttöä.
 • Säästä rahaa laskujasi varten ja varsinkin niitä joissa tiedät eräpäivän lähestyvän pian. Esimerkiksi vakuutus, vuokra sekä muut suuremmat kulut.
 • Tärkeää on muistaa maksaa laskut pois aina eräpäivään mennessä, mielellään mahdollisimman pian laskun saapumisesta. Näin vältytään turhilta viivästys kuluilta.
 • Jos laksun maksamisen kanssa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä heti laskun lähettäjään. Useimmat yritykset antavat mahdollisuuden sopia maksusuunnitelmasta tai siirtää eräpäivää eteenpäin.
 • Älä koskaan jätä mahdollisia ongelmia hoitamatta, vaan maksuongelmien ilmetessä pyydä apua oman taloutesi hallintaan.
 • Muista ennen pitkien sopimuksien allekirjoittamista tarkistaa sopimusehdot sekä muut kulut. Näin vältytään isoilta maksuilta sekä suuremmilta ongelmilta.
 • Lue lisää: Jos joudut valitsemaan velkajärjestelyn

  Muista kilpailuttaa sähköt, vakuutukset sekä muut palvelut

  Kilpailutuksen tekeminen on aina tärkeää kaikissa palveluissa mitä käytät. Vakuutuksissa, sähkössä, internetissä sekä muiden palveluntarjoajien sopimuksissa voi olla suuria eroja. Milloin olet muistanut viimeksi kilpailuttaa esimerkiksi sähkösopimuksesi tai vakuutukset? Kilpailuttaminen on useimmissa paikoissa maksutonta sekä sen tekeminen on nykyään helppoja erillaisten vertailusivustojen ansiosta. Lainojen kilpailuttamisessa voit käyttää ilmaista lainavertailua.

  Tee suunnitelma ja arviointi

  Kun olet laskenut tulosi ja menosi esimerkiksi excelin avulla, niin muista tehdä suunnitelma tuleville kuukausille. Pyri ajoittamaan pakolliset menot joka kuukaudelle, niin että kaikki rahasi riittävät laskuihin sekä ruokaan koko kuukaudeksi. Voit tehdä vuoden lopussa yhteenvedon, jonka avulla pystyt tarkistamaan miten hyvin olet onnistunut suunnitelmassasi.

  Talouden suunnittelussa sekä tulojen ja menojen seuraamiseen on olemassa erilaisia talousarvio-, kirjanpito- ja vuosiyhteenvetolomakkeita. Joissain tilanteissa voi olla riittävä seurata vain joitakin tiettyjä menoja esimerkiksi ruokaostokset sekä puhelinmenot. Löydät erilaisia lomakkeita sekä malleja esimerkiksi Takuusäätiön tai Marttojen verkkosivuilta.


  Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

  Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴