Onko luottokortti turvallinen

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Luottokortti on helppo ja kätevä maksuväline kunhan sitä osaa käyttää oikein. Sillä voi kätevästi ja turvallisesti maksaa esimerkiksi lomamatkat ja verkkokauppaostokset. Luotto-ominaisuus toimii hyvänä vaihtoehtona silloin jos palkkapäivä on vielä turhan kaukana. Luottokortin turvallisuuteen liittyy joitain seikkoja minkä kanssa kannattaa olla tarkkana.

Listasimme tähän artikkeliin tärkeimmät asiat koskien turvallisuutta lähimaksamisessa sekä nettishoppailussa ja sitä miten kannattaa toimia varkaustapauksissa.

Luottokortin turvallinen käyttö verkkokaupoissa

Usein luottokortti valitaan maksutavaksi verkko-ostoksien tekemiseen. Tässä tilanteessa on suositeltavaa suosia sellaisia verkkokauppoja jotka tarjovat Verified by Visa tai Mastercard SecureCode-palveluita, nämä palvelut tarkistavat kauppiaan ja asiakkaan luotettavuuden. Jos verkkokauppa ei tarjoa näitä palveluita, niin kannattaa lukea muiden käyttäjien arvosteluja sekä kokemuksia kyseisestä verkkokaupasta.

Tutustu tästä: Verkkokaupan maksutapoihin

Älä koskaan anna oman korttisi tietoja esimerkiksi iän tarkistamiseen tai mihinkään missä et ole suorittamassa maksua. Vaihtoehtoisesti voit käyttää maksutapana PayPalia, jos luottokortin käyttäminen tuntuu riskiseltä. Tässä maksutavassa maksun saajaa ei pääse näkemään sinun luottokorttitietoja. Muista päivittää tietokoneellesi uusimmat virusohjelmat, jotta hakkerit eivät pääse kavaltamaan henkilötietojasi. Pyri tekemään ostokset mieluummin omalta tietokoneelta sen sijaan että käyttäisin nettikahviloiden tarjoamia tietokoneita.

Onko lähimaksaminen turvallista?

Nykypäivänä yhä useammat maksukortin käyttäjät suosivat lähimaksamista. Maksun ottaminen ilman pin-koodin näppäilyä voi kuitenkin tuntua epäluotettavalta ja aiheuttaa huolta. Lähimaksamisen suosion kasvaessa markkinoille on tuotu tuotteita, jolla on mahdollista estää lähimaksamisen väärinkäyttö. Esimerkiksi RFID-suojatut lompakot sekä korttien suojakotelot estävät kyseiset väärinkäytöt.

Lue tästä: Mikä on etämaksaminen

Onko rikollisen mahdollista napata tililtäni rahaa tai skannata kortin tiedot pelkästään kävelemällä ohitseni? Joissain tapauksissa kyllä ja joissain taas ei. Lähimaksaminen vaatii, että käyttäjä on asettanut kortin lukijan lähelle, eli tuntemattoman ohikulkijan ei ole mahdollista skannata korttia. Jos joku saisi onnistuneesti skannattua korttisi, niin hän saisi selville vain kortin numeron sekä voimassaoloajan, eikä ollenkaan kääntöpuolelta löytyvää turvakoosia. Useimmat verkkokaupat ja muut vastaavat tarvitsevat maksujen todentamiseen tätä kyseistä turvakoodia.

Tilanteet jolloin luottokortin tietojen antaminen on turvallista

Useimmat hotellivaraukset voivat vaatia luottokortin tietoja varmentamiseen, näissä tilanteissa käytäntö on normaali. Useimmissa palveluissa luottokortti toimii panttina esimerkiksi siltä varalta jos asiakas ottaa minibaarista tuotteita tai käyttää muita maksullisia hotellipalveluita. Palveluihin annetaan yleensä luottokortin numero, kortin haltijan nimi sekä viimeinen voimassaoloaika. Kotint kääntöpuolelta löytyvää turvakoodia ei tule antaa missään tilanteessa.

Myöskään luottokorttia koskevia tietoja ei kannata koskaan antaa sähköpostitse. Yleensä puhelimitse tietojen antaminen on turvallista, kunhan tunnet toisen osapuolen hyvin ja voit luottaa ettei hän väärinkäytä niitä.

Aseta luottokortille turvaraja

Jos haluat varmistua luottokortin turvallisuudesta, niin voit itse asettaa kortin käytölle jonkun tietyn rajan. Esimerkiksi päivittäiset nosto- ja maksurajoitukset voivat olla järkeviä ja varkaustapauksissa ne voivat pelastaa tilisi sisällön. Jos korttisi sekä pin-koodi joutuu varkauden kohteeksi, niin varas pystyy nostamaan ainoastaan asettamasi rajan verran rahaa.

Luotokortin varkaus ja väärinkäyttö

Jos luottokorttisi katoaa tai se varastetaan, kannattaa ensimmäisenä ottaa yhteyttä kortin sulkupalveluun. Lähes jokaisella suomalaisella pankilla kyseinen palvelu on sama sekä sen tavoittaa 24/7 numerosta 020333. Ennen soittamista kannattaa tarkistaa oman pankin sulkupalvelu numero. Kun olet sulkenut korttisi vastuu siirtyy väärinkäytöstä kortinmyöntäjälle.

Omia tilitapahtumia kannattaa seurata tasaisin väliajoin, jotta huomaat välittömästi jos korttiasi on käytetty epämääräisiin maksuihin. Tässä tilanteessa ota yhteyttä välittömästi pankkiin.

Korvaako pankki menetetyt rahat?

Käytännössä jos asiakas on pitänyt kortistaan hyvää huolta, väärinkäytöstä vastuu siirtyy kortinmyöntäjälle. Jos varkaus on aiheutunut kortinhaltijan huolimattomuudesta, niin tilanteessa riippuen voidaan korvata vain osa tai ei ollenkaan. Kaikki tapaukset arvioidaan aina tilanteen mukaan.

Jos kortinhaltija on säilyttänyt pin-koodia luottokortin kanssa samassa paikassa, lasketaan tämä huolimattomuudeksi. Tästä huolimattomuudesta seuraneita vahinkoja ei korvata. Lievemmäksi katsottuja huolimattomuuksia voi olla esimerkiksi se ettei asiakas ole suojannut luottokorttinsa pin-koodia tarpeeksi hyvin maksaessaan tai nostaessaan rahaa.

Katso tästä: Miten voi hakea korvausta luottokorttiyhtiöltä


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴