Miksi en saa luottokorttia 2020?

Ihmetteletkö miksi luottokorttihakemuksesi hylättiin? Hylkäämiselle on monia erillaisia perusteluita sekä usein se on katsottu, että päätös on hakijan kannalta hyvä ratkaisu. Listasimme tähän yleisimpiä syitä luottokorttihakemuksen hylkäämiselle sekä vinkkejä miten voisit parantaa mahdollisuuksia saada luottokortti. 

omalaina.fi logo

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

rahalaitos logo

Lainaa:
500 – 70 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Credigo logo

Lainaa:
500 – 5000 €

Maksuajat:
2 – 5 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Ferratum logo

Lainaa:
4000 – 20 000 €

Maksuajat:
1 – 10 vuotta

Ikävaatimus:
25 vuotta

vivus logo

Lainaa:
300 – 600 €

Maksuajat:
 4 kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Miksi luottokorttihakemus hylättiin?

Luottokortin saamista ei kannata aina pitää itsestäänselvyytenä, sillä luottokortti on kuitenki verrattavissa lainaan ja sen ottaminen edellyttää, että hakija on hoitanut raha-asiansa hyvin sekä talous on yleisesti kunnossa. Vaikka saisitkin kielteisen päätöksen luottokorttihakemuksellesi, niin ei kannata heti lopettaa prosessia siihen. Luottokortti kuitenkin tarjoaa monia hyviä etuja ja näin ollen se on hakemisen arvoinen. 

Kannattaa enemmänkin kiinnittää huomiota hylkämisen syihin sekä muuttaa hakemusta, jos pystyt tavalla tai toisella vaikuttamaan näihin jotenkin. Ennen luottokortin hakemista, suosittelemme tutustumaan kaikkiin vaihtoehtoihin ja vertailemaan niitä keskenään. Luottokorttivertailu auttaa sinua löytämään edullisimman sekä parhaimman vaihtoehdon omiin tarpeisiin. 

Katso tästä: Kaikki vaihtoehdot luottokorteista joita voi hakea helposti netistä 

Miksi en saa luottokorttia

Miksi en saa luottokorttia? - Hakijan tulotaso sekä haettava luottoraja

Luottokorti nmyöntäjät usein vaativat niiden hakijalta säännöllisiä tuloja. Joillekkin hakijoille tämä vaatimus voi kuullostaa oudolta, mutta kannattaa kuitenkin muistaa että luottokortti on sama asia kuin luotto eli lainattua rahaa. Elämistä ei kannata rahoittaa luotolla, sillä tämä voi olla huono vaihtoehto sen hakijalle sekä luottokortin myöntäjälle. Useimmat luottokorttia hankkijat osaavat onneksi käyttää sitä kohtuudella ja tämän takia luottokortin hakeminen ei ole suorassa yhteydessä velkaantumiseen. 

Lue myös: Miten voit hakea korvausta luottokorttiyhtiöltä 

Pankki sekä rahoituslaitokset määrittelevät säännölliksi tuloiksi palkan lisäksi myös muut etuudet kuten eläketulot. Myös joissain tapauksissa opiskelijan on mahdollista hakea ja saada luottokortti. Jotkut luottokortin myöntäjät antavat mahdollisuuden myös opiskelijoiden saada luottokortti käyttöönsä, usein kuitenkin tämän saamiselle edellytetään joitakin ehtoja. Esimerkiksi yleisin pankin ehto opiskelijoille on, että he ovat vähintään suorittaneet 90 opintopistettä ennen luottokortin saamista. Tämän takia opiskelijana kannattaa hyödyntää luottokortin tuomia etuja ennen valmistumista, sillä työssäkäyvänä tulovaatimusten takia luottokortin saaminen voi olla hankalampaa. 

Katso tästä: Miten opiskelijana on mahdollista saada luottokortti

Jokainen luottokortti sisältää luottorajan, jonka puitteissa kortilla voi tehdä ostoksia. Luottokorttihakemus voidaan myös hylätä, jos olet asettanut turhan korkean luottorajan itsellesi. Tällaisessa tilanteessa kannattaa tehdä uusi hakemus ja laittaa kohtuullinen luottoraja omiin tuloihin nähden. 

Luottokorttien yleiset ehdot

Edellä mainittujen ehtojen lisäksi luottokorttien hakijoilta vaaditaan seuraavia asioita: 

  • Luottokorttia hakevan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt, jotkut kortit voivat vaatia korkeampaa ikää. 
  • Hakijalla tulee olla myös vakituinen osoite Suomessa sekä usein kortin saamiseen edellytetään myös puhtaita luottotietoja. 
Luottokorttien ehdot sekä muut kustannukset vaihtelevat kortin myöntäjän mukaan, joten suositeltavaa on muistaa vertailla eri korttivaihtoehtoja keskenään löytääkseen oikeasti edullisimman vaihtoehdon. 

Onko kaikilla korteilla samat vaatimukset?

Saadessasi kielteisen päätöksen hakemaasi luottokorttiin, ei kannata heti luovuttaa. Jokaisella luottokortin myöntäjällä on erillaiset vaatimukset, joihin vaikuttaa myös korttien ominaisuudet. Eli jos hakemuksesi hylättiin, kannattaa tutustua muihin vastaaviin kortteihin sekä niiden vaatimuksiin ja selvittää olisiko mahdollista saada joltain toiselta luottokortin myöntäjältä kortti helpommin. 

Luottokortti on myös hyvä vaihtoehto valita maksutavaksi ulkomailla, sillä useimmat sisältävät matkavakuutuksen varkaus tai ilkivalta tilanteissa. 

Lue lisää: Luottokorttien matkavakuutuksista 

Muut syyt luottokorttihakemuksen hylkäämiselle

Jos kuitenkin täytät kaikki edellä mainitut luottokorttiehdot eikä siltikään hakemuksesi mene läpi niin kannattaa miettiä mitä muita syitä hylkäämiselle voisi olla. Yleisin syy luottokorttihakemuksen hylkäämiselle on luottoraja, joka on asetettu liian korkeaksi. Pankki tai rahoituslaitos arvioi tulotietojesi perusteella sinulle maksukyvyn, jonka perusteella he arvioivat miten hyvin pystyt maksamaan luottokorttilaskuja takaisin. Jos olet arvioinut oman maksukykysi liian hyväksi sekä asettanut korkean luottorajan, niin pankki hylkää hakemuksesi.

Tällaisissa tilanteissa suosittelemme asettamaan luottorajan pienemmäksi ja hakea uudella hakemuksella luottokorttia. Useimmissa luottokorttihakemuksissa pystyy valitsemaan, että haluaako vastaanottaa kortin alkuperäistä luottorajaa alhaisemmalla. Luottokortin myöntäjät eivät hylkää hakemusta kevyin perustein, joten yleensä hakemuksen hylkäämiselle on jokin hyvä perustelu. Käy läpi mielessäsi syitä miksi luottokorttihakemus hylättiin ja mitä voisit muuttaa saadaksesi myönteisen päätöksen.