Laskujen maksaminen luotolla

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Laskujen maksaminen luotolla voi tulla ajankohtaiseksi tilanteessa jossa tilin kate ei ole riittävä tulevien maksujen maksamiseen. Luotolla kustantamisen sijaan voi yrittää ennakoida tulevia maksuja säästämällä riittävän summan. Luottokortilla maksamisella on myös joitain etuja, esimerkiksi sillä pystyy siirtämään osan sen kuukauden menoista seuraavalle kuukaudelle. Luottokortti on edullisin ja järkevin vaihtoehto tilanteessa jossa maksuja ei pysty kokonaisuudessaan maksamaan ja osa niistä pitää siirtää seuraavalle kuukaudelle.

Luottokortin korot

Luottokortilla maksaminen kerryttää korkoa vain siinä tapauksessa, josa asiakas ei pysty maksamaan käyttämäänsä koko luottoa seuraavana kuukautena takaisin. Käyttäessään luottokorttia maksujen maksamiseen, pankki perii siitä kiinteän kulun sekä jonkun tietyn nostoprovision luoton siirrosta asiakkaan tilille. Usein siirto omalle tilille maksaa muutamia euroja ja siihen tulee usein muutaman prosentin nostoprovisio nostetun summan mukaan.

Lue tästä: Mistä saa helposti luottoa

Kannattaako lasku maksaa luottokortilla vai luotolla?

Laskujen maksamiseen tarvitaan rahaa joka on joko omaa tai lainattua rahaa. Lainavertailua on järkevää hyödyntää silloin, kun halutaan laskea mistä lainaa kannattaa ottaa, jos omat rahat eivät riitä kulujen maksamiseen. Kuitenkin jos tietää että esimerkiksi tilille on tulossa rahaa palkan muodossa tai muussa vastaavassa, voi järkevintä soittaa laskuttajalle pyytääkseen siirtämään eräpäivää. Käytännössä laskun eräpäivän siiräminen on edullisin vaihtoehto tässä tilanteessa.

Jos tiedät etukäteen ettet pysty laskua maksamaan eräpäivään mennessä niin muista ottaa ajoissa yhteyttä laskuttajaan välttyäkseen maksuhäiriömerkinnät. Jos laskuttaja ei jostain tietystä syystä suostu eräpäivän siirtämiseen, voi ainoaksi vaihtoehdoksi jäädä rahoittaa lasku luottokortilla tai luotolla. Jos luottokortti antaa myöden laskun maksamisen, siirto onnistuu kätevästi verkkopankissa. Luottokorttien kustannukset voivat vaihdella suuresti eri luottokorttiyhtiöiden mukaan, joten muista tutustua näihin ennen maksun tekoa.

Tutustu tästä: Netistä haettaviin luottokortteihin

Myös vakuudettomien luottojen kustannuksissa ja koroissa on suuria eroja. Jos valitset maksutavaksi luoton, muista tehdä maksuton lainavertailu jonka avulla löydät edullisen lainan pienellä korolla. Esimerkiksi useimmat lainapalvelut tarjoavat ensilainan ottajalle alle 1000 euron lainaa pienellä korolla ja kustannuksilla.

Lasku osamaksulla

Kun puhutaan laskuista ja luotoista, kannattaa aina muistaa ennakoida. Jos tietää etukäteen, että esimerkiksi seuraavana kuukautena tulee olemaan normaalia enemmän menoja, niin kannattaa laskut pilkkoa osiin. Suosituin vaihtoehto on ostaa osamaksulla mitä useimmat verkkokauapat tarjoavat maksutavoikseen. Vaikka osamaksu kuullostaa helpolta ja luotettavalta vaihtoehdolta, voi se jopa kalliimmaksi mitä lainan ottaminen. Ennen osamaksusopimuksien allekirjoittamista, muista lukea kaikki kohdat ennen sen hyväksymistä.

Jos haluat vertailla osamaksun sekä lainan kustannuksia keskenään, voit käyttää apuna lainavertailua joka antaa sinulle edullisimmat lainavaihtoehdot. Lainavaihtoehdot saadessasi voit vertailla niitä osamaksun tuomiin kustannuksiin, jotta näet kumpi vaihtoehto on edullisempi sekä järkevämpi. Useimmissa osamaksuissa laskua tulee lyhentää kuukaudessa sovittu minimilyhennys. Luotoissa takaisinmaksu sovitaan myös lainan hakemisen yhteydessä.

Pahimmillaan laskulle voi tulla paljon hintaa, varsinkin jos ottaa sitä vartet lainan joka sisältää pitkän maksuajan. Tästä syystä ei kannata ensimmäisenä vaihtoehtona käyttää maksaakseen laskua luotolla. Joskus kuitenkin elämässä voi tulla tilanteita, jollon yllättävien menojen kustantamiseen ei riitä pankkitilin saldo, tällöin ainoaksi vaihtoehdoksi jää maksaa lasku luotolla.

Katso tästä: Mitä tehdä jos on liikaa osamaksuja


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴