Voiko työtön saada lainaa

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Monet hakijat miettivät voiko työttömänä saada lainaa. Työttömänä on mahdollista saada lainaa, kuitenkaan helppoa se ei ole. Kirjoitimme tähän sivustolle kaikki oleellisimmat asiat koskien työttömien mahdollisuutta saada lainaa ja mitkä asiat siihen eniten vaikuttavat.

Lainaa työttömälle

Tätä kysymystä voi miettiä omassa päässään ja kääntää sen niin, että olisit itse lainaajan asemassa. Kenelle suostuisit itse lainaa myöntämään? Todennäköisesti pitäisit tärkeimpinä kriteereinä hyvää maksukykyä sekä luotettavuutta, sillä ihan varmasti haluat saada lainaamasi rahat joskus takaisin.

Säännölliset tulot esimerkiksi palkkatulot parantavat huomattavasti maksukykyä, mikä taas parantaa lainanhakijan luotettavuutta sekä pankin riskin alenemista siitä ettei he saisi rahojaan ajallaan takaisin. Kuitenkaan ei kannata heti luovuttaa sen suhteen ettetkö voisi saada lainaa työttömänä. Lainan hakeminen on kuitenkin maksutonta eikä se sido vielä mihinkään, Joten aina kannattaa yrittää ennen kun voi sanoa epäonnistuneensa sen suhteen.

Työttömälle lainaa - onko se mahdollista?

Lainan saaminen työttömänä riippuu pitkälti lainantarjoajan ehdoista. Jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi lainan saamiselle, voit hyödyntää seuraavia asioita:

Luottokortti työttömälle

Voiko työttömänä saada luottokorttia? Työttömänä on mahdollista luottokortti arjen helpottamiseksi. Luottokortin kanssa pitää kuitenkin olla varovainen, sillä pahimmillaan se voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia. Jos olet kuitenkin jo ehtinyt hankkia luottokortin vielä työelämässä ollessasi, olet onnekas. Jos kuitenkin luottokortin hankkiminen on ajankohtainen ja tarvitsisit sitä nyt kun et ole enää töissä, varaudu siihen että sen hakeminen voi tuottaa vastoinkäymisiä. Luottokortin saaminen edellyttää yleisesti säännöllisiä tuloja. Katso kaikki luottokortit netistä ja tuo arkeesi joustavuutta luottokortin avulla.

Älä kuitenkaan lannistu jos et saanut luottokorttia tai lainaa jouduttuasi työttömäksi. Ikinä ei kannata ensimmäisestä epäonnistumisesta lannistua ja luovuttaa, vaan yritä uudelleen jostain toisesta paikasta. Lainapaikkoja on varmasti useita mihin et ole vielä yrittänyt lähettää lainahakemusta. Siirry lainavertailuun ja lähetä maksuton hakemus heti. Useimmissa paikoissa saat joko kielteisen tai hyväksytyn lainapäätöksen heti. Rahat maksetaan tilillesi heti tai viimeistään saman päivän aikana.

Kuinka suuren lainan voin saada työttömänä?

Työttömälle myönnettävän lainan suuruus riippuu lainapaikasta sekä hakijalle tehdystä luottoarviosta. Usein työttömälle myönnettävät lainat ovat suuruudeltaan alle 2000 euroa. Kyseisten lainasummien kohdalla hakijalta saatetaan pyytää hakemuksessa erillisiä liitteitä tai kopioita mahdollisista tuista tai muista etuuksista mitä hakija voi saada. Tämä kertoo maksukyvyn pankille tai rahoituslaitokselle.

Mitä jos kesken lainan lyhentämisen jään työttömäksi?

Tämä tilanne voi tulla vastaan koska tahansa, sillä kuka tahansa voi jäädä työttömäksi kesken lainan lyhentämisen. Useimmissa lainapaikoissa on kyseisiä tilanteita varten olemassa takaisinmaksuturva. Maksuturvan tarkoituksena on helpottaa lainan lyhentämistä jos jäät työttömäksi tai sairastut äkillisesti. Näiden asioiden seurauksena lainanlyhennykset tuottavat vaikeuksia.

On siis suositeltavaa tutustua maksuturvan mahdollisuuteen jo etukäteen ennen lainan ottamista. Työttömäksi joutuvan on mahdollista yleensä sopia oman lainayhtiön kanssa erilaisista maksujärjestelyistä ja lyhennys- tai maksuvapaista kuukausista. Muista kuitenkin olla ajoissa yhteydessä lainantarjoajaan, ettei lainan takaisinmaksaminen aiheuta pahimmillaan luottohäiriömerkintää tai ettei se mene perintään.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴