Venelaina

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Haluaisitko päästä veneilemään seuraavana kesänä, mutta et omista venettä eivätkä säästösi välttämättä riittäisi sen ostoon? Nyt voit vertailla venelainat ja löytää markkinoiden edullisimman lainan matalalla korolla!

Venelaina nopeasti ja helposti

Etsitkö venelainaa? Sivustomme vertailee puolestasi kaikki vakuudettomat venelainat hetkessä. Olipa tarkoituksenasi hankkia isompi jahti tai pienempi vene, autamme sinua sen hankinnassa. Monilla lainapaikoilla on tarjolla venelainoja, mutta erot ovat niiden kokonaiskustannuksissa. Tästä syystä on suositeltavaa vertailla huolellisesti kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot venelainoista.

Mikä on venelaina?

Venelainalla voidaan tarkoittaa joko vakuudellista tai vakuudetonta suurempaa kulutusluottoa. Pääasiassa vene kannattaa kuitenkin rahoittaa säästöillä, tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista sillä veneisiin sijoittaminen on todella kallista, tästä syystä monet joutuvat turvautumaan venelainaan. Rahoitustapaa etsiessä ja valitessa on kannattavaa tehdä huolellinen lainavertailu, jotta saa varmasti omaan tilanteeseen sopivimman rahoitukratkaisun.

Vertaile venelainat

Nykyään Suomen markkinoilla toimii useita eri lainantarjoajia, joten myös erilaisia lainavaihtoehtoja on paljon. Tästä syystä lainojen kokonaiskustannuksissa voi olla suuriakin eroja. Laajan tarjonnan takia onkin tärkeää muistaa vertailla lainat ennen lopullisen päätöksen tekemistä, eikä ottaa ensimmäistä vastaan tulevaa venelainaa.

Miten venelainoja voi vertailla? Useimmat hakijat vertailevat pelkästään nimelliskorkoa, joka ei ole järkevää. Nimelliskorko kertoo ainoastaan lainasummasta perittävän koron sekä pankin marginaalin. Lainat kuitenkin sisältävät muitankin sivukuluja, joiden takia lainan lopullinen hinta voi kasvaa. Tämän takia älä kiinnitä huomiota pelkästään nimelliskorkoon vaan tarkista miten paljon lainan todellinen vuosikorko on. Todellisessa vuosikorossa on kaikki lainan sivukulut muutettu koroksi.

Todellinen vuosikorko on varsin realistinen mittari lainan kokonaiskustannuksien arvioimiseen, kuitenkaan se ei välttämättä auta selvittämään paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan. Tästä syystä lainojen vertailemisessa on tärkeää muistaa laskea lainan kokonaiskustannukset. Kokonaiskustannukset kertovat paljonko laina tulee maksamaan sivukuluineen päivineen.

Näin haet venelainaa

Venelainojen vertailemisen sekä oikean rahoitulaitoksen löytämisen jälkeen lainan hakeminen voi alkaa. Venelainaa on nykyään mahdollista hakea helposti ja nopeasti netissä. Nettihakemuksen sijaan venelainaa on mahdollista hakea myös perinteisien pankkien avulla, usein kuitenkin nämä prosessit vievät enemmän aikaa. Tästä syystä jos venelainaa tarvitaan nopeasti, kannattaa se hakea netin välityksellä. Netin kautta haetuissa lainoissa on etuna se, että niihin voi rauhassa kotona tutustua sekä vertailla ennen päätöksen tekemistä.

Mistä lainaa venettä varten?

Venelainaa on mahdollista hakea perinteisien pankkien kautta, esimerkiksi OP ja Danske bank. Netissä toimivia rahoituslaitoksia ovat taas esimerkiksi Bank Norwegian. Ero näiden lainantarjoajien välillä on se, että perinteiset pankit tarjoavat vakuudettomien kulutusluottojen lisäksi vakuudellisia, kun taas netissä toimivat rahoituslaitokset tarjoavat usein vain lainaa ilman vakuuksia.

Kenelle venelainaa myönnetään?

Venelainan saaminen edellyttää joitakin tiettyjä kriteeteitä hakijoilta. Tässä yleisimmät asiat joita vaaditaan:

Ikä – Lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Jotkut lainantarjoajat eivät myönnä lainaa alle 20 vuotiaille. Lainapaikat ovat voineet asettaa lainoille alaikärajan lisäksi yläikärajan, joka on tavallisesti 65 tai 75 ikävuoden väliltä. Kuitenkaan suurimmalla osalla ei tätä kriteeriä ole käytössään.

Asuminen – Käytännössä useimmat lainapaikat edellyttävät hakijoiltaan vakituista asumista Suomessa. Monet ovat asettaneet kriteereiksi myös sen, että hakijan tulee olla asunut Suomessa tietyn ajan ennen lainahakemuksen jättämistä. Yleensä vaadittu aika, joka Suomessa on täytynyt asua, on yhden ja kolmen vuoden väliltä. Kyseinen asumisvaatimus perustuu siihen, että ulkomailla asumisen ajan hakijan luottotiedot ovat tyhjät, joten luotonantajan on vaikea varmistaa hakijan luottokelpoisuutta.

Tulot – Useimmat lainapaikat vaativat lainanhakijoilta säännöllisiä tuloja. Joskus kuitenkin lainaa voidaan myöntää myös ilman palkkatuloja, sillä jotkut paikat myöntävät lainaa työttömille ja eläkeläisille, kunhan he saavat riittäviä tuloja esimerkiksi sosiaalitukien avulla. Jos lainaa hakee eri pankista kuin siitä mihin saa tuloja, voi lainantarjoaja pyytää lähettämään dokumentteja tuloista.

Henkilökohtainen pankkitili – Lainaa hakiessa tulee hakijalla olla käytössään suomalainen pankkitili ja jos hakemuksen täyttää netissä, tulee oma henkilöllisyys varmentaa verkkopankkitunnuksilla tai jollain muulla vaaditulla tavalla. Jotkut paikat hyväksyvät pelkästään suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen henkilöllisyyden todistamiseen.

Luottotiedot – Lainanhakijan luottotiedot tulee olla kunnossa, jotta lainaa voi hakea sekä saada. Puhtailla luottotiedoilla tarkoitetaa sitä ettei hakijalla saa olla aikaisempia maksu- tai luottohäiriömerkintöjä.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴