Mistä halvin kulutusluotto

Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: max. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Taskulaina lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 4 - 6 kuukautta
Korko: 10%
Blue Finance lainat
Lainasummat: 300 - 600 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 4 kuukautta
Korko: 19,9%
Kaikki lainapalvelut

Kulutusluotto on hyvä vaihtoehto akuuttiin rahantarpeeseen. Mikäli tarvitset kipeästi rahaa harkittuun kulutukseen, on kulutusluotto ehdottomasti paras vaihtoehto. Nimensä mukaisesti kulutusluotto on tarkoitettu kulutukseen ja se on suuremmalla lainasummalla varustettu lainatyyppi. Katso tästä sivustolta mistä on mahdollista saada halvin kulutusluotto vuodelle 2021.

Halvimmat kulutusluotot 2021

Kulutusluotoksi voidaan luetella kaikki lainat, joiden käyttötarkoitus on kulutus. Usein kaikki netissä tarjolla olevat kulutusluotot eivät vaadi vakuuksia tai takaajia. Kuitenkin esimerkiksi lainat jotka vaativat takauksen tai vakuuden, kuten autolaina, voidaan ne luokitella myös kulutusluottoihin.

Kulutusluottojen tyypillinen lainasumma on noin 1000 – 5000 euroa. Esimerkiksi Rahalaitos tarjoaa kilpailutettuja vakuudettomia kulutusluottoa 5000 – 70 000 euroa 1 – 15 vuoden maksuajalla. Kulutusluottoa Rahalaitoksen kautta voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet. Katso kuitenkin tarkemmat lainaehdot Rahalaitoksen sivuilta, pääset sivuille suoraan yläpuolelta olevasta taulukosta. Yleisesti kulutusluotojen maksuajat ovat joustavia 2 kuukaudesta noin 5 vuoteen saakka.

Usein pikalaina on kulutusluottoa pienempi ja kalliimpi

Pikalaina on nimensä mukaisesti pienempään rahantarpeeseen käytettävä rahoitusapu. Pikavippiä on helpompi saada tietokoneella tai puhelimella netistä kuin kulutusluottoa. Pienlainojen ottaminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä niiden takaisinmaksuajat ovat lyhyitä sekä korot korkeita. Pieni pikavippi voi usein tuntua hyvältä vaihtoehdolta kun tilin saldo näyttää nollaa, mutta takaisinmaksu tilanteessa se voi tuntua huonolta ratkaisulta.

Vaikka usein pikaluoton saa nopeasti tilille, ei sen ottamisen kanssa kannata pitää kiirettä. Pohdi lainan ottamista tarkasti sekä onko se pakollinen ratkaisu. Riittääkö pikavippi rahoittamaan tarvettasi? Mikäli tiedät tarvitsevasi suurempaa lainasummaa, mieti olisiko kulutusluotto sen sijaan parempi. Yksi kulutusluotto on paljon halvempi kuin se että ottaisit useampia pikavippejä, joissa jokaisessa on erikseen korot sekä kustannukset maksettavana.

Miten kulutusluotto eroaa pankkilainasta?

Kulutusluotot eroavat pankkilainoista siten, että hakiessasi kulutusluottoa sinun ei tarvitse kertoa mihin lainan käytät. Kun taas pankkilainoissa vaaditaan tarkemmin lainan käyttötarkoitusta. Kulutusluottoja on mahdollista saada noin 500 – 4000 euroa nopeasti ja joistain pakoista pidemmällä laina-ajalla jopa 10 000 euroon saakka. Vastaavasti pankkilainoja voi taas hakea auton tai asunnon ostamiseen useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Kulutusluottovertailu 2021

Kulutusluottojen ottamisella voi olla hyviä ja huonoja seuraamuksia, kuitenkin tähän asiaan pystyy pitkälti vaikuttamaan itse. Lainan käyttäjällä sekä käyttötarkoituksella on iso rooli tässä asiassa. Jos oman talouden on hoitanut hyvin ja haluaa ottaa joustavan kulutusluoton esimerkiksi uuden auton ostamiseen tai matkustamiseen sekä maksaa luoton ajallaan takaisi, ei ongelmia synny. Kun taas jos henkilö jolla on talous retuperällä eikä hän ole kiinnostunut hoitamaan raha-asioitaan tai talouttaan hyvin, on mahdollista että kulutusluottojen takia voi joutua velkakierteeseen.

Ennen lainan ottamista on suositeltavaa miettiä mihin tarkoitukseen luoton käytät, takaisinmaksamista sekä muita rahoitusmahdollisuuksia. Nykyään kulutusluottoa voi hakea helposti ja nopeasti netistä, joten prosessin aikana et näitä asioita ehdi enää miettiä. Kannattaa olla siis melkein 100 % varma jo ennen lainahakemuksen lähettämistä siitä onko luoton ottaminen välttämätöntä sekä miten suurta lainasummaa tarvitset.

Muista kiinnittää huomiosi pienempiinkin seikkoihin ennen kulutusluoton ottamista. Voisiko sinulla olla mahdollisuuksia lainan ottamisen sijaan saada kyseinen raha esimerkiksi vanhemmiltasi, sukulaisilta tai ystäviltäsi lainaksi edullisemmalla korolla. Älä vie itseäsi velkakierteeseen turhaan.

Älä hae kulutusluottoa, jos:

Näiden ja monien muiden asioiden tarkoituksena on kertoa sinun omasta taidosta hallita taloutta. Jos sinun tulosi ja menosi eivät ole tasapainossa, suosittelemme sinun olemaan yhteydessä lähimpään velkaneuvontaan tai hankkimaan mahdollisesti joku toinen työ tai karsimaan kulut mahdollisimman pieneksi. Kuluista karsiminen on helpoin tapa aloittaa. Jos kuitenkin olet varma, että pystyt hoitamaan taloutesi paremmin kuin hyvin, siirry maksuttomaan lainavertailuun ja löydä oikeasti halvin kulutusluotto.


Senttilaina

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴

Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Suositut lainatuotteet:

Pikavipit Joustoluotot Kulutusluotot