Lomamatka pienellä budjetilla 2022

Banko lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Tänä vuonna lomamatkojen suunnitteleminen on voinut mennä uusiksi koronan takia. Kuitenkin nyt rajojen auetessa sekä matkustamisen helpottuessa voi alkaa suunnittelemaan vaikka matkaa syksylle. Lomamatkan ei tarvitse aina olla suurella budjetilla suunniteltu, vaan pienemmälläkin pystyy jo tekemään vaikka ja mitä. Listaismme tähän muutamia hyviä vinkkejä miten pystyy matkustamaan pienemmällä budjetilla.

Lomakohteen valitseminen

Ulkomaille voi matkustaa ilman sen suurempia investointeja, kuitenkin halvemmalla matkustaminen rajoittaa esimerkiksi lomakohteen valitsemista. Esimerkiksi jos halutaan matkustaa edullisemmin, ei välttämättä pystytä lähtemään sillä budjetilla mihinkään Dubaihin. Mukavan matkan edullisesti voi tehdä myös kotimaassa eikä sen suurempia rahasummia tarvitse siihen käyttää.

Nykypäivän netti on pullollaan erilaisia matkailusivutoja, jotka tarjoavat maksutonta vertailua sekä edullisempia lentoja. Usein sivustoilta saa edullisemmat lennot äkkilähdöillä. Kannattaa kuitenkin rauhassa tutkia jokaista sivustoa sekä vertailla niiden tarjoamia hintoja keskenään, sen avulla löytää oikeasti edullisimman vaihtoehdon.

Älä ajoita matkaa lomakuukausiin

Ei kannata ensimmäisenä varata lomamatkaa sesongin aikaa, sillä usein lentojen sekä hotellien hinanat ovat silloin korkeimmillaan. Euroopassa ihmiset pitävät yleensä lomiaan kesäkuun sekä elokuun välissä, joten suositeltavaa on varata lennot joihinkin muihin kuukausiin jos haluaa pitää budjetin mahdollisimman pienenä.

Aasian maihin taas yleensä matkustetaan vasta syksyllä tai talvella, joten niiden hintoja usein nostetaan siihen aikaan. Jos haluat päästä talvea karkuun etelän lämpöön, niin kannattaa varautua maksamaan lennoista hieman enemmän mitä muina aikoina. Jos esimerkiksi haluat lähteä nauttimaan Thaimaan lämmöstä, niin kannattaa varata Bangogkin sijaan hotellit jostain syrjäisemmästä paikasta. Usein keskustan läheisyydessä myös hintahaitari on paljon suurempia

Miten säästää rahaa lentojen hinnoissa?

Lentojen hinnat voivat vaihdella yllättävänkin paljon. Suurimpana syynä siihen on se minä kuukautena matkustat. Lopulliseen hintaan voi vaikuttaa kuukausi tai jopa päivä. Yleisesti viikonloppuna tehdyt lennot ovat kalliimpia, kun taas keskellä viikkoa voi lentoja saada paljon halvemmalla.

Lentojen varaamis päivällä on suuri merkitys lentojen hinnoittelussa. Yleensä halpalentoyhtiöiden kautta saa halvemmalla lentoja silloin kun varaat lennot mahdollisimman aikaisin. Kalliiden yhtiöiden kautta voi taas saada halvemmalla lentoja kun varauksen tekee n. 2 kuukautta ennen.

Myös evästeillä voi olla vaikutusta lentojen edullisuuteen. Mitä useamman kerran toistat saman lentohaun, sitä kalliimmaksi se voi nousta. Tästä ei tietenkään ole tehty mitään tarkkaa tutkimusta, mutta kannattaa poistaa evästeet nettiselaimsesta ennen lentohaun jatkamista.

Joskus sunnuntaisin on mahdollista saada lentoja edullisemmin, kun suurin osa on ostanut kalliimmalla hinnalla jo perjantaina, niin loput jäljellä olevat lennot myydään edullisemmin. Tätä vinkkiä kannattaa myös testata lentojen varausta tehdessä.

Älä pakkaa ylimääräisiä tavaroita mukaan

Jos tarkoituksenasi on lähteä lyhyemmälle matkalle, niin usein mukaan riittää käsimatkatavarat. Vältä ottamasta turhaan useampaa matkalaukkua tai varsinkaan mitään suurta, sillä näin vältyt maksamasta ylimääräisistä matkatavaroista. Muista tarkistaa oman lentoyhtiösi ehdot sekä matkatavaraoiden hinnat ennen lennon varaamista.

Varaudu ottamaan omat eväät mukaan lennolle, jos kyseessä on halpalentoyhtiö. Halvemmissa yhtiöissä ei usein kuulu ruokailut lentojen hintaan, vaan halutessaan voi ostaa pientä purtavaa suhteellisen kalliilla hinnalla.

Onko mahdollista saada laadukas majoitus edullisesti?

Nykyään hotelli ei ole ainoa vaihtoehto majoituksessa. Jos haluat majoittua edullisesti voi valita hotellin sijaan hostellin tai AirBnB:n. Useimmissa hostelleissa tai AirBnB:n majoituksissa taso voi olla jopa parempi kuin monissa hotelleissa.

Ruokapaikkoihin voi myös tutustua helposti ennen matkaan lähtemistä, sillä useimmista suosituimmista paikoista löytää palautetta netistä. Vaikka haluaisit syödä mahdollisimman edullisesti, niin välttämättä ei kuitenkaan kannata valita sitä halvinta vaihtoehtoa mahdollisten ruokamyrkytyksien takia.

Tarkista oma matkavakuutus

Matkavakuutus voi olla otettu useita vuosia sitten, mutta jos matkailusta on aikaa enemmän voi se olla lakkautettu. Muista siis tarkista matkavakuutuksesi tila sekä tarkistaa ehdot mitä kaikkea se tulisi korvaamaan mahdollisten tapaturmien tai muiden seurauksena. Kannattaa myös käyttää luottokorttia ostoksien tekemiseen matkalla ja tarkistaa onko luottokortissasi matkavakuutusta.

Lue lisää: Luottokorttien matkavakuutuksista


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴