Lainaa pienituloiselle

Rahoitu lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Lainaparkki
Lainaparkki
Lainaparkki lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Sortter lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,36 %
Rahalaitos lainat
Lainasummat: 500 - 70.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 -15 vuotta
Korko: 4,5 %
Omalaina.fi lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,19 %
Freedom Rahoitus lainat
Lainasummat: 1.000 - 60.000 €
Ikäraja: min. 20 vuotta
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4,5 %
Suomenyhdistelylaina lainat
Lainasummat: 100 - 60.000 €
Ikäraja: min. 18 vuotta
Laina-aika: 12 - 240 kuukautta
Korko: 4,19%
Kaikki lainapalvelut

Suurin osa suomalaisista kotitalouksista lasketaan niin kutsuttujen pienituloisten joukkoon. Tähän ryhmään kuuluvien kotitalouksien on huomattavasti vaikeampi saada rahoitusta kuin esimerkiksi keskituloisten kotitalouksien.

Jo tässä kohtaa on hyvä kirjata ne luotettavat suomalaiset lainapalvelut joilla ei ole tulorajavaatimuksia lainan saamisen suhteen. Tällaisia lainapalveluita ovat muun muassa:

Kenet lasketaan pienituloiseksi?

Suomessa pienituloisuudelle ei ole selkeää rajaa. Voidaan kuitenkin tehdä selkeä ero keskituloisten ja pienituloisten välille, kun vertaillaan vuosittaisia palkkamediaaneja. Esimerkiksi Pääkaupungin lähistöllä pienituloiseksi lasketaan noin 2000 euroa bruttona kuukaudessa tienaava, kun taas pienemmällä paikkakunnalla vastaava tulo voi olla normaali.

Pienituloisuus on Suomessakin suhteellin käsite ja mitä lainan hakemiseen tulee, se harvemmin on este lainan saamiselle. Pikemminkin pienituloisuus vaikuttaa saatujen lainatarjousten määrään, lyhennyksiin ja lainan yleiseen korkotasoon.

Jos halutaan tarkemmin määritellä sitä mikä on pienituloinen, voidaan sanoa että ne henkilöt joille jää kuukaudessa käytettäväksi alle 60 prosenttia kansallisesta mediaanitulosta.

Mistä luotonantaja tietää pienituloiseksi jos ei ilmoita tuloja lainahakemuksessa?

Lainahakemusten käsittely on Suomessa pyritty automatisoimaan hyvin pitkälle, jotta varsinaiset lainapäätösprosessit olisivat nopeita. Tämä edellyttää sitä, että luotonantajan on saatava jo lainahakemuksen yhteydessä hyvin tarkat tiedot lainanhakijasta, jotta sopiva lainatarjous osataan tehdä.

Luotonantajan on tarkistettava jokainen lainanhakija mahdollisten maksuhäiriöiden varalta ja varmistaa riittävä maksukyky vastuullisen lainanmyönnön periaattein.

Joissakin tapauksissa pankit eivät vaadi palkkakuittia tai eläketodistusta lainahakemuksen tueksi. Nämä liitteet vaaditaan yleensä vasta suurempien yli 5000 euron lainojen kohdalla.

Laina pienituloiselle voi johtaa luottotappioihin

Pankin näkökulmasta parhaimpia asiakkaita ovat keskituloiset lainanhakijat, jotka tarvitsevat lainaa, mutta heidän on asetettava takaisinmaksuaika varsin kauas. Pienituloisten lainanhakijoiden kohdalla asia on toisin.

Perinteisille pankeille pienituloinen asiakas on kannattamaton ja heillä on usein jo entuudestaan tiukka tai heikko taloudellinen tilanne. Me suosittelemme pienituloisia kokeilemaan lainanhakua maksuttomien internetissä toimivien lainankilpailuttajien avulla. Näin saadaan tavoitettua mahdollisimman monta pankkia ja varmistettua vähintään yhden tai useamman lainatarjouksen saaminen.

Miksi pankit eivät myönnä lainoja pienituloisille?

Edellisessä kappaleessa käsittelimme sitä miksi ainakin perinteisille pankeille pienituloinen asiakas on huono sijoituskohde, mutta jos tarkistalemme asiaa hieman tarkemmin voidaan huomata, että osa syistä piilee myös korkolainsäädännössä.

Pankkien ja rahoituslaitosten ei yksinkertaisesti ole järkevää lainata suurempia summia rahaa heikossa taloudellisessa tilantessa oleville asiakkaille, kun korko ei vastaa pankkien ottamaa riskiä.

Voiko työtön saada lainaa ilman tuloja?

Työttömyys ei koskaan ole este lainan saamiselle. Usein monet lainanhakijat päätyvät hakemaan lainaa vasta, kun työttmyys osuu omalle kohdalle tai muuten taloudellinen tilanne on varsin heikko. Missään tapauksessa työttömyys ei siis estä asiakasta saamasta lainaa.

Luotonantaja katsoo tuloiksi myös tietyt etuudet joita myös työtönkin voi saada. Näin lainan hakeminen helpottuu siinä määrin, että pankki tietää sinun pystyvän lyhentämään jo tietyn suuruista lainaa.

Jos olet työtön ja tarvitset lainaa, eikä perinteinen pankki ole sitä valmis myöntämään. Kokeile yläpuolella esiteltyjä lainanvälittäjiä, jotka toimittavat hakemuksesi useammalle pankille yhdellä kertaa!

Mistä tiedän pankkien tulorajavaatimukset?

Jokainen pankki ja rahoituslaitos on asettanut omat vaatimuksensa sille, kenelle lainaa voidaan turvallisesti myöntää. Näihin tulorajoihin ja vaatimuksiin ei yksittäinen lainanhakija voi vaikuttaa, mutta se mihin hän voi vaikuttaa on oikean luotonantajan valitseminen.

Me haluamme auttaa sinua löytämään lainaa pienituloisuudesta huolimatta ja uskomme, että löydät sopivan luotonantajan esittelemiemme lainapalveluiden avulla.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴