Zmarta

Zmarta

Zmarta auttaa vertailemaan lainat ja sähköt fiksusti.

Zmarta lainaehdot:
Määrä1000 - 60 000 €
Laina-aika12 - 180 kuukautta
Korko4,41%
LainansaantitavatPankkitili
TakaisinmaksutavatSähköposti, E-lasku
Käsittelyaika3 min.
Laina-ajan pidentäminenKyllä
Sallii maksuhäiriötEi
Työsuhde vaaditaanEi
Ikäraja20 vuotta
Zmarta yhteystiedot:
YritysZmarta Suomi
Y-tunnus2207313–9
Puhelinnumero09 4241 4444
AsiakaspalveluMa - Pe 9:00 - 16:00
Kotisivutwww.zmarta.fi
OsoiteKaivokatu 8, 00100 Helsinki

Zmarta kokemuksia (2)

Topias 14.11.2020

Kilpailuttaa nykyään myös sähköt todella näppärästi. Helppo hoitaa kaikki kerralla.

Seija 25.4.2021

Suosittelen. Helppoa ja nopeaa. Asiakaspalvelu ystävällistä. Pelkkää kehua.


arta on varsinkin pohjoismaissa tunnettu lainojen välittäjä ja kilpailuttaja. Zmarta perustettiin Ruotsiin vuonna 1999, tällöin se toimi nimellä Bolåneservice. Neljän vuoden kuluttua yritys muutti nimensä Freedom Finance AB:ksi. Suomessa yhtiö aloitti toimintansa 2008 nimellä Freedom Rahoitus ja vuonna 2015 Zmarta lanseerattiin Suomeen. Zmarta on toiminut alalla jo pitkään, joten se tietää mitä asiakkaat haluavat lainoiltaan.

Monelle suomalaiselle Zmarta voi olla entuudestaan tuttu nimi, sillä sen mainoksiin on voinut törmätä televisiossa ja radiossa. Monelle se voi olla täysin uusi ja mielessä voikin olla useita kysymyksiä palvelun käytettävyydestä. Onko Zmarta helppokäyttöinen tai onko sen tarjoamat lainat kilpailukykyisiä? Listasimme tähän sivustolle asiakkaiden ja meidän antamia arvosteluita sekä kokemuksia Zmartan palveluista. Suosittelemme paneutumaan näihin seuraaviin asioihin mitä käymme läpi ennen lainahakemuksen lähettämistä.

Zmarta tarjoaa kuluttajille täysin maksutonta lainojen kilpailutusta

Zmartan toiminta on hyvin yksinkertainen, se perustuu siihen, että asiakas jättää hakemuksen, jonka Zmarta lähettää yhteistyöpankeille kilpailutettavaksi. Jos jokin saamistasi tarjouksista vastasi tarpeisiisi ja päätät hyväksyä sen, saa Zmarta pankilta pienen palkkion sinun hankkimisestasi. Sinulle palvelun käyttäminen on täysin maksutonta, sillä pankki maksaa Zmartalle uudesta asiakkaasta korvauksen.

Pankki hyötyy tästä tavasta vähemmän kuin että he hankkisivat uuden asiakkaan ilman ylimääräisen palkkion maksamista. Kuluttajille lainojen kilpailuttamisesta on taloudellisesti paljonkin hyötyä, vakuudettomien luottojen kustannuksissa voi olla suuriakin eroja. Käyttämällä välittäjiä saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta, jopa kymmeniltä eri pankeilta. Tällä tekniikalla sinun ei tarvitse ruveta arpomaan mikä pankki myöntäisi sinulle edullisinta lainaa. Zmarta auttaa myös säästämään aikaa, kun voit käyttää pankissa juoksemasi ajan johonkin järkevämpään.

Vertaileminen on paljon helpompaa, kun saat kaikki tarjoukset yhdellä kerralla eteesi. Voit vertailla saamiasi tarjouksia rauhassa, vaikka kotona, eikä se sido sinua vielä mihinkään. Vaikka et löytäisikään tarjouksien joukosta itsellesi sopivaa, ei niitä tarvitse erikseen hylätä vaan voit päättää lainan hakemisesi siihen.

Zmartan yhteistyökumppaneihin kuuluu yli 25 luotonmyöntäjää

Useampia kuluttajia varmasti kiinnostaa se ketä Zmartan yhteistyöpankkeihin ja luotonmyöntäjiin kuuluu. Zmartan verkkosivuilta löytyy päivitetty lista heidän yhteistyökumppaneistaan, joten tiedät valmiiksi ennen lainan hakemista mitkä pankit kilpailevat lainastasi. Listalta löytyy useita tunnettuja ja turvallisia toimijoita, esimerkiksi Ferratum, pienempää lainaa tarjoava Ostosraha.fi ja Aktia. Lisäksi siellä on myös ulkomaisia digipankkeja Instabank ja Bigbank.

Tutustu tuoreeseen listaan Zmartan etuvisulta kohdasta yhteistyökumppanimme. Lainaa hakiessa kannattaa muistaa, ettet välttämättä tule saamaan kaikilta listalta löytyviltä pankeilta tarjousta. Hakemukseen annettujen tietojesi perusteella Zmarta lähettää sen niille pankeille, jotka voivat tarjota tietojesi perusteella parhainta lainaa.

Millaista lainaa voin saada?

Zmartan kautta voit hakea vakuudetonta lainaa 1000–60 000 euroa, näiden takaisinmaksuaika on vaihtelevasti 1–15 vuoden välillä. Lainan hakeminen ei edellytä ulkopuolista henkilötakaaja tai muuta vakuutta. Sinun ei tarvitse ennakkoon päättää lainana käyttötarkoitusta, vaan voit käyttää sen esimerkiksi lainojen yhdistämiseen, arkisiin kuluihin tai johonkin suurempaan hankintaan. Käyttötarkoitusta tärkeämpi asia on se, että pystyt suoriutumaan lainan takaisinmaksamisesta ongelmitta.

Lainojen yhdistämisellä säästät koroissa ja kuluissa

Lainojen yhdistämisessä maksat pienemmät kalliit lainat, pikavipit tai osamaksut kerralla pois yhdellä isommalla ja edullisemmalla lainalla. Yhdistelylaina auttaa säästämään luottojen koroissa ja kuluissa huomattavan summan rahaa. Miksi maksaisit useiden kalliiden lainojen korkoja, kun voit maksaa vain yhden edullisemman lainan korot? Usein pienlainojen korot ovat kohtuullisen korkeita, päinvastaisesti yhdistelylainalle on mahdollista saada alhaisempi korko. Korvaamalla useat kalliit lainat yhdeksi, sinun ei tarvitse enää maksaa jokaisen lainan tilinhoitokuluja.

Suomen lainamarkkinoiden korot kokivat kovan iskun 2019 syyskuussa, kun uusi lakimuutos astui voimaan. Se leikkasi kulutusluottojen korot 20 prosenttiin, tämän lisäksi lainojen muut kulut eivät saaneet olla yli 150 euroa vuodessa. Ihmisten velkaantuminen katsottiin lähteneen käsistä, joten heinäkuussa 2020 asetettiin väliaikainen korkokatto, jonka seurauksena korot laskivat aikaisemmasta kahdestakymmenestä prosentista 10 %. Väliaikaista korkokattoa päätettiin jatkaa syyskuuhun 2021 asti. Se jää nähtäväksi oliko asetettu lakimuutos negatiivinen vai positiivinen asia.

Zmartan kilpailutettavien lainojen korko

Normaalisti Zmartan kilpailutettavien lainojen korko on 4,41–20 prosentin väliltä. Kuitenkin syyskuuhun 2021 korkokaton takia se voi olla maksimissaan 10 %. Huomioithan että korko voi palautua luottosopimuksen mukaiseksi korkokaton päättymisen jälkeen. Muista tarkistaa omasta luottosopimuksesta korkotasosi, jotta kulut eivät pääse yllättämään.

Se minkälaista korkoa Zmartan kilpailutettavissa lainoissa on, riippuu pitkälti siitä minkälaiseksi pankit ja rahoituslaitokset arvioviat luottokykysi olevan. Luottoarvio tehdään antamiesi tietojen perusteella mm. tulojesi ja mahdollisten aikaisempien velkojesi mukaan. Koron lisäksi lainasta voidaan periä avausmaksu tai tilinhoitomaksu, nämä kulut eivät voi olla yli 150 euroa vuodessa.

Näet realistisen korkotasosi täyttämällä hakemuksen Zmartan palveluun, voit tehdä sen ilman sitoutumista. Voit myös katsoa suuntaa antavat esimerkit lainan kuukausierästä täyttämällä Zmartan etusivulta löytyvään lainalaskuriin tarvittavan lainasumman ja laina-ajan.

Miten lainanhakuprosessi etenee?

Voit käyttää Zmartan palvelua, kunhan olet vähintään 20-vuotias tai enintään 75-vuotias, omaat säännölliset palkka- tai eläketulot, jotka ovat vähintään 750 euroa kuukaudessa. Zmarta edellyttää hakijoilta myös puhtaita luottotietoja eikä maksuhäiriömerkintää hyväksytä.

Lainan hakeminen tapahtuu seuraavanlaisessa järjestyksessä:

Meidän ja asiakkaiden kokemukset Zmartasta

Zmartan on toiminut Suomessa melko kauan, joten verkko on pullollaan erilaisia kokemuksia kyseisestä palvelusta. Pääasiassa arvostelut ja kokemukset ovat samankaltaisia mitä muillakin vastaavilla palveluilla. Zmartalle on satanut kiitosta hyvästä ja nopeasta asiakaspalvelusta, kuitenkin mukaan mahtuu ei niin hyvää palautetta. Trustpilot-sivustolla Zmarta on saanut arvosanaksi 4,5/5, joka on superhyvä ja kohtalaisen korkea muihin kilpailutuspalveluihin verrattuna. Suomen lisäksi Zmarta on saanut korkean arvosanan myös Ruotsissa, Norjassa, Saksassa ja Tanskassa.

Positiivisten palautteiden lisäksi asiakkaat ovat antaneet myös negatiivisia kokemuksia, ne koskevat pääosin sitä, ettei lainatarjouksia ole saanut tai tarjouksien lainasumma on ollut haettua pienempi. Tässä kohtaa pitää muistuttaa, että Zmartalla ei ole osaa eikä arpaa siihen minkälaisen lainan hakija saa. Loppupeleissä pankki tai rahoituslaitos tekee päätöksen myönnetystä lainasta, lainasummasta ja muista siihen liittyvistä ehdoista. Lainaehtoihin vaikuttaa myös suoranaisesti lainasumma ja hakijan taloudellinen tilanne.

Zmarta kilpailuttaa myös yrityslainat ja sähkösopimukset

2020 loppu vuodesta Zmarta laajensi toimintaansa yrityslainoihin. Yhteistyökumppaneista löytyy useampia yritysrahoitusta tarjoavia pankkeja, näiden vakuudettomien lainojen suuruus on vaihteleva 1000–250 000 euroa. Samalla tavalla myös yrityslainojen koroissa ja kustannuksissa voi olla suuria eroja, muista kilpailuttaa yrityslainasi Zmartan avulla ilman sitoutumista.

Yrityslainojen lisäksi Zmartan avulla voit kilpailuttaa myös sähkösopimuksesi, palvelu tekee tiivistä yhteistyötä useiden Suomessa toimivien sähkömyyjien kansa. Ennen kilpailutuksen tekemistä tarkista edellisestä sähkölaskustasi miten paljon maksat nykyisestä sähköstä ja mitä hinta pitää sisällään. Tämän vaiheen jälkeen syötä Zmartalle postinumerosi, henkilöiden määrä sekä oma arvioi nykyisestä sähkönkulutuksestasi. Jos et esimerkiksi löydä edellistä laskuasi, Zmarta osaa antaa myös suuntaa antavan arvioin kulutuksesta antamiesi tietojen perusteella. Kun olet syöttänyt palveluun tietosi, Zmarta antaa esimerkkejä eri sähkömyyjien kuukausittaisista hinnoista.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴