VertaaEnsin

VertaaEnsin

VertaaEnsin auttaa tekemään fiksumpia päätöksiä talousasioissa.

VertaaEnsin lainaehdot:
Määrä500 - 60 000 €
Laina-aika6 - 180 kuukautta
Korko4,9%
LainansaantitavatPankkitili
TakaisinmaksutavatSähköposti, E-lasku
Käsittelyaika3 min.
Laina-ajan pidentäminenKyllä
Sallii maksuhäiriötEi
Työsuhde vaaditaanEi
Ikäraja18 vuotta
VertaaEnsin yhteystiedot:
YritysVertaa Ensin Suomi Oy
Y-tunnus2703614-2
Puhelinnumero0102717291
Asiakaspalvelu24h
Kotisivutwww.vertaaensin.fi
OsoiteKaivokatu 10 B, 00100 Helsinki

VertaaEnsin kokemuksia (2)

Jari 23.1.2020

Muistaisin joskus palvelun mainostaneen tvssä ja kävin sivustolla. näytti niin hyvältä ja luotettavalta että päätin kokeilla lainojen vertailemista. Hyvin toimisi ja sain loistavan tarjouksen!

Anja 2.2.2021

Vertailin lainojen lisäksi myös sähköt ja sain samasta paikasta molempiin todella edulliset tarjoukset. voin lämmöllä suositella.


VertaaEnsin.fi sivusto toimii puolueettomana rahoitustuotteiden vertailijana, jonka tarkoituksena on tuoda lainaa tarvitsevalle hakijalle rahoitustuotteet kotisohvalle yhden hakemuksen avulla. Palvelun missiona on auttaa kuluttajia tekemään fiksumpia ja järkevämpiä päätöksiä elämässä sekä talousasioissa. Lainan vertaileminen on yksinkertaista, saat jopa 20 eri pankin tarjoukset täyttämällä yhden maksuttoman hakemuksen. Halusimme ottaa selvää millainen palvelu on kyseessä ja minkälaisia kokemuksia sekä arvosteluja asiakkaat ovat nettien palstoille kirjoittaneet.

VertaaEnsin.fi toimii osana ComparEuropeGroup-konsernia, joka on Suomen lisäksi laajentanut rahoitustuotteiden vertailusivustoja myös Tanskaan, Portugaliin ja Belgiaan. Kyseisellä konsernilla on vankka kokemus verkossa toimivasta liiketoiminnasta, digitaalisesta markkinoinnista ja rahoitustuotteiden vertailusta.

VertaaEnsin yhteistyökumppaneihin lukeutuu jo yli 23 eri rahoituslaitosta

Jokaisen netissä toimivan vertailusivustojen ja lainanvälittäjien toiminta sekä rakenne on samantyylinen. Asiakkaat jättävät palveluun lainahakemuksen, josta se lähetetään eteenpäin kilpailutettavaksi monille pankeille ja rahoituslaitoksille. Pankit haluavat tehdä yhteistyötä juuri tällaisten kilpailutuspalveluiden kanssa, sitä kautta he saavat uusia potentiaalisia asiakkaita. Netti on täynnä erilaisia kilpailutuspalveluita, tästä syystä on muutama asia, johon kannattaa kiinnittää huomio. Katso miten monen pankin ja rahoituslaitoksen kanssa kyseinen kilpailutuspalvelu tekee yhteistyötä. Mitä enemmän niitä on, sen varmempaa oma lainan saaminen on.

Esimerkiksi VertaaEnsin.fi:llä yhteistyöpankkeja on ehtinyt matkan varrella kerääntyä jopa yli 23, mukana on tunnettuja kotimaisia ja ulkomaisia digipankkeja. Kun kilpailutuspalvelulla on näin pitkä yhteistyölista, on todennäköisempää saada hyväksytty lainapäätös. Näet tuoreen listauksen VertaaEnsin.fi etusivulta. Esimerkiksi yhteistyökummpaneihin lukeutuu luotettava virolainen rahoitustuotteita tarjoava Bondora ja verkko-ostoksista tuttu collector bank.

Miten palvelu pystyy tarjoamaan maksutonta kilpailuttamista?

Kilpailutuspalvelut pystyvät pitämään sivustoaan pystyssä maksuttomasti, sillä niiden toiminta on lähes identtinen mitä useammilla hotellivaraussivustoilla. Käytännössä palvelu saa komission siinä tapauksessa, jos hän saa hankittua pankille uuden potentiaalisen asiakkaan. Tällä periaatteella toimii myös VertaaEnsin.fi sivusto. Täytät hakemuksen palvelun sivustoilla ja se lähetetään kilpailutettavaksi pankeille, päätät hyväksyä jonkin saamistasi tarjouksista, tällöin valitsemasi pankki maksaa VertaaEnsin.fi palvelulle pienen komission sinun hankkimisestasi.

Sivusto on lainanhakijoille täysin maksuton, sillä se saa palkkion lainanmyöntäjältä. Hakemuksen täyttäminen ei vielä sido mihinkään, vasta kun päätät hyväksyä tarjouksen olet vastuussa lainan ottamisesta. Tällaiset kyseiset sivustot on luotu helpottamaan kuluttajia esimerkiksi tarkistamaan oman korkotason ja hinnoittelun. Kun saan useat tarjoukset sähköpostiisi ja niistä löytyy itsellesi sopiva vaihtoehto, voit allekirjoittaa sopimuksen. Muussa tapauksessa sinun ei tarvitse erikseen hylätä tarjouksia. VertaaEnsin.fi kilpailuttaa hakijoiden lainat 5000 eurosta jopa 60 000 euroon asti, laina-ajan voi valita 6-15 kuukauden väliltä. Kilpailuttaminen on aina järkevää, sen avulla saat oikeasti verkon edullisimmat lainatarjoukset.

VertaaEnsin.fi lainojen korot ja kustannukset

Palvelun tarjoamien lainatarjousten korot ovat aina yksilölliset, joten näet tarkemmin korkotasosi täyttämällä maksuttoman hakemuksen. Lainantarjoajissa on myös poikkeuksia, sillä jotkut ovat voineet asettaa lainoille kiinteän koron. Koron suuruuteen vaikuttaa valittu lainasumma ja takaisinmaksuaika. Joistain paikoista voi saada lainaa kilpailukykyisellä 4,9 % korolla, joka on suhteellisen edullinen.

VertaaEnsin.fi tarjoamien lainatarjousten tyypillinen korko on 4,9–20 %. Kuitenkaan tällä hetkellä lainan maksimikorko ei voi olla yli 10 % koronapandemian aikana asetetun korkokaton myötä. Korkokatto on voimassa 2021 syyskuuhun asti, jonka jälkeen korko voi palautua takaisin lainasopimuksen mukaiseksi. Yleisesti ottaen lainan korkoon vaikuttaa suoranaisesti hakijan valitsema lainasumma ja laina-aika, taloudellinen tilanne, tulot ja mahdolliset aikaisemmat lainat tai muut velat. Pankit tekevät näiden annettujen tietojen perusteella arvion kyseisen henkilön luotonantokyvystä ja siitä minkälaista lainaa hänelle voi myöntää.

Mikään ei ole koskaan 100 % varmaa, ei ole myöskään se, että saisit edes yhtä lainatarjousta kyseiseltä palvelulta. VertaaEnsin.fi ei voi itse vaikuttaa lainanmyöntämiseen eikä luotonantokriteereihin. Sen tehtävänä on ainoastaan hoitaa kilpailutusprosessi, loput asiat hoitaa pankki. Käyttämällä kilpailutuspalveluita, säästät selvää rahaa ja aikaa. Muuten joutuisit täyttämään jokaisen 23 eri pankin sivustolla lainahakemuksen.

Otimme tähän lainaesimerkin VertaaEnsin.fi sivustolta:

Lainasummaksi on valittu 20 000 euroa, takaisinmaksuajaksi 120 kuukautta. Tällöin korko on 7 %, avausmaksu 49 euroa ja tilinhoitomaksu 5 €. Tälle summalle muodostuu kuukausieräksi 238 € ja lainan kustannuksiksi 8560 € - Näillä spekseillä laina tulisi maksamaan yhteensä 28560 € ja todellinen vuosikorko olisi 7,82 %.

Meidän ja asiakkaiden kokemuksia VertaaEnsin palvelusta

Monien VertaaEnsin tyylisten kilpailutussivustojen arviointeja ja kokemuksia löytyy netistä läjäpäin. Tietenkään aina kyseisiin arvosteluihin ei kannata luottaa 100 prosenttisesti, sillä parhaimman näkemyksen ja kokemuksen saa itse testaamalla. VertaaEnsin on kuitenkin lainanvälittäjä ei sen myöntäjä, tämän kaltaisista sivustoista ei välttämättä löydy niin paljon kokemuksia mitä pankeista.

Halusimme testata itse henkilökohtaisesti mitä tietoja hakukoneet antavat VertaaEnsin.fi:stä. Trustpilot sivustolta löytyi jonkin verran tietoa kyseisestä palvelusta. Arvosteluiden antajista 75 % oli sanonut VertaaEnsin palvelun olevan erinomainen ja 25 % antoi vastaukseksi huono. Asiakkaat olivat myös jättäneet joitain kommentteja, jotka olivat pääasiassa positiivisia. Palvelunkäyttäjät kehuivat vertailun toimivuutta ja sitä, että yhdellä hakemuksella saa useita lainatarjouksia. Kokonaisarvosanaksi Trustpilotissa VertaaEnsin oli saanut 3,6.

Meidän kokemuksien perusteella sivusto oli aika selkeä ja plussaa siitä, että palvelu vertailee lainojen lisäksi sähköt sekä puhelinliittymät. UKK osiossa oli myös useita tärkeitä kysymyksiä ja vastauksia, kuitenkin se oli ehkä vähän puutteellinen. Voimme suositella VertaaEsnin.fi palvelua käyttäjille, jotka haluavat tehdä nopean vertailun ja saada useita lainatarjouksia.

Voiko lainan käyttötarkoituksen päättää itse?

Useimmat palvelun lainanmyöntäjät eivät vaadi erikseen selitettä lainan käyttötarkoitukselle. Tyypillisesti laina käytetään joko arkisiin äkillisiin kuluihin tai remontointiin, auton ostamiseen tai kodin sisustamiseen. Vaihtoehtoisesti lainaa voi hakea myös vanhojen kalliiden pikavippien yhdistämiseen. Lainan käyttötarkoituksen sijaan lainanmyöntäjät haluavat varmistaa sinun takaisinmaksukykysi. Jos hakija ei omaa säännöllisiä tuloja tai hänen rahankäyttönsä on holtitonta, tulee lainahakemus usein hylättynä takaisin. Usein varsinkin vakuudettomissa lainoissa takaisinmaksukyvyn tärkeys korostuu, pankit haluavat saada konkreettisen näytön siitä, että pystyt selviytymään lainan takaisinmaksamisesta ilman ongelmia.

Lainan takaisinmaksuaikataulu ei kannata olla liian lyhyt eikä liian pitkä, molemmissa on omat huonot puolensa. Aseta realistinen laina-aika, liian nopea aikataulu voi kaataa talouden, kun taas liian pitkä voi kasvattaa lainojen kustannukset pilviin. Laske itsellesi Exceliin auki sellainen budjetti, että rahaa jää kuukaudessa myös muihin pakollisiin menoihin.

Näin haet lainaa VertaaEnsin sivustolta

VertaaEnsin palvelun käyttäminen on hyvinkin yksinkertaista ja helppoa. Ennen lainan hakemista sinun tulisi kuitenkin tarkistaa täytätkö seuraavat lainanhakukriteerit:

Jos täytät kaikki edellä mainitut kriteerit, voit aloittaa lainan hakemisen välittömästi. VertaaEnsin palvelu haluaa tietää sinusta muutaman tärkeän seikan, joka voi vaikuttaa saamiisi lainatarjouksiin. Ensinnäkin hakemukseen tulisi täyttää asumistilanne, onko työsuhde osa-aikainen vai vakituinen, tulot ja aikaisemmat velat. Nämä seikat vaihtelevat pankeittain, toiselle tärkeä kriteeri voi olla tulot ja toiselle taas esimerkiksi työsuhde. Näiden tietojen pohjalta pankit tekevät sinusta luottoarvion ja tarkastelevat voiko sinulle myöntää lainaa, jos voi niin minkälaisin ehdoin.

Kun olet jättänyt hakemuksesi palveluun ja täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, lähetään se kilpailutettavaksi niille yhteistyöpankeille, jotka pystyvät tarjoamaan antamiesi tietojen perusteella lainaa. Tästä eteenpäin VertaaEnsin palvelulla ei ole osaa eikä arpaa siihen saatko lainaa, lopullisen päätöksen tekee pankki. Joillakin pankeilla voi esimerkiksi olla tiukemmat kriteerit iän tai tulojen suhteen.

Jos päädyt hyväksymään jonkun saamistasi tarjouksista, sopimus allekirjoitetaan sinun ja pankin välille. VertaaEnsin on hakijan apuna kilpailutuksen suhteen, se ei siis ole lainanmyöntäjä. Kuluttajalle vertaileminen on täysin maksuton prosessi, tästä syystä suosittelemme tarkistamaan minkälaisella korolla ja ehdoilla voit lainaa saada.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴