Motty

Motty

Motty on uudehko norjalainen lainanvälityspalvelu.

Motty lainaehdot:
Määrä2500 - 60 000 €
Laina-aika1 - 15 vuotta
Korko4,5%
LainansaantitavatPankkitili
TakaisinmaksutavatSähköposti, E-lasku
Käsittelyaika3 min.
Laina-ajan pidentäminenKyllä
Sallii maksuhäiriötEi
Työsuhde vaaditaanEi
Ikäraja20 vuotta
Motty yhteystiedot:
YritysTelefinans Finland Oy
Y-tunnus2912963-3
Puhelinnumero044 7834490
Asiakaspalvelu24h
Kotisivutwww.motty.fi
OsoitePohjoisesplanadi 39 00100 Helsinki

Motty kokemuksia (2)

Tapsa 10.11.2020

Ihan uusi palvelu minulle. Päätin kuiteski antaa mahdollisuuden ja aika näppärästi prosessi hoitus.

pia 1.5.2021

Olin koittanut kaikki palvelut läpi eikä mistään saanut lainaa. Päätin koittaa tätä ja yksi lainatarjous tärppäsi.


Motty on laina-alalla tuore tulokas, joka tarjoaa kuluttajille lainapalveluita. Motty on lanseerattu vuonna 2019 Norjalaisen Telefinans As:n toimesta. Vaikka Motty on kohtalaisen uusi toimija, on sen lanseeraaja tominut alalla jo vuodesta 1985 lähtien. Kyseinen yhtiö toimii Suomen lisäksi myös Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Motty on rakennettu auttamaan kuluttajia löytämään netin edullisimmat lainat helpolla ja nopealla tavalla. Täytä palveluun yksi verkkohakemus, se lähetetään useille pankeille kilpailutettavaksi ja voit saada useita lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta.

Motty on norjalainen luotettava lainojenkilpailuttaja

Oletko kahlannut läpi kaikki suomalaiset lainojen kilpailutuspalvelut etkä ole vieläkään löytänyt sitä edullisinta vaihtoehtoa? Tässä tapauksessa suosittelemme kokeilemaan norjalaista kilpailutuspalvelua nimeltään Motty. Motty lanseerattiin Suomen lainamarkkinoille 3 vuotta sitten ja se tarjoaa edullista kulutusluottoa kaikille 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Palvelun lainoille voi saada takaisinmaksuaikaa 1 – 15 vuotta.

Palvelu on toiminut sen verran vähän aikaa Suomen markkinoilla, ettei hakukoneisiin ole vielä kovinkaan montaa arvostelua päivittynyt. Halusimme tutustua tähän mielenkiintoiselta kuulostavaan lainapalveluun ja selvittää voiko tätä suositella lainaa tarvitseville kuluttajille.

Lainan hakeminen on maksutonta eikä se sido mihinkään

Mottyn toiminta perustuu perinteiseen kilpailutukseen, jossa asiakkaan täyttämä hakemus lähetetään kaikille palvelun yhteistyöpankeille kilpailutettavaksi. Jokainen pankki pyrkii tarjoamaan asiakkaalle sen parhaimman tarjouksen. Näin alkuun prosessi voi tuntua työläältä ja aikaa vievältä, kuitenkin se on kaikkea muuta. Sinulla on vain yksi tehtävä, täytät Mottyn sivuilta hakemuksen, jäät odottelemaan päätöstä ja rahoja. Tyypillisesti päätöksien käsitteleminen tapahtuu välittömästi ja rahat maksetaan tilille usein muutaman päivän sisällä.

Lainavertailun tekeminen on aina järkevää, usein sillä tekniikalla löydät varmasti itsellesi edullisimman vaihtoehdon. Saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia, joten todennäköisesti joukosta löytyy sopiva vaihtoehto, joka vastaa tarpeitasi. Kilpailutuksen tekemisen tärkeys kasvaa varsinkin isommissa lainoissa, sillä koroissa ja kustannuksissa on usein suuriakin eroja. Kun lainasumma on suurempi voi pienetkin erot meinata jopa tuhansia euroja. Jos jätät kilpailuttamisen tekemättä, käytännössä haaskaat aikaasi, kun joudut pyytämään jopa 20 eri pankilta lainatarjoukset. Motty tarjoaa myös yhdistelylainaa, jolla voit maksaa kalliit pikavipit yhdellä kertaa pois.

Voinko hakea lainaa Mottyn kautta?

Lainapalvelulla on käytössään joitain ehtoja mitä se vaatii jokaiselta lainanhakijalta. Voit käyttää Mottyn palveluita, kunhan täytät seuraavat vaateet:

Osa Mottyn vaatimista kriteereistä on tyypillisiä, ehkä hiukan tiukemmat mitä monissa muissa lainapalveluissa. Markkinoilla on myös sellaisia lainapalveluita, jotka myöntävät lainaa alle 12 000 euron vuosituloilla tai alhaisemmalla ikävaatimuksella. Mottyn tarjoamat lainapalvelut soveltuvat parhaiten vakituisen työpaikan omaaville henkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Lainaa kohtuullisella ja kilpailukykyisellä korolla

Mottyn tarjoamien lainojen korko määräytyy asiakkaan valitseman pankin mukaisesti. Palvelu ei voi itse vaikuttaa siihen minkälaista korkoa se pystyy asiakkailleen tarjoamaan, vaan siihen vaikuttaa pankin omat asettamat ehdot. Hakemuksen täytettyä Motty pyytää kaikilta yhteistyöpankeiltaan tarjoukset, jonka jälkeen se esittelee ne sinulle. Mottyn kautta haettujen lainojen tyypillinen korko on 4,5 – 20 prosentin väliltä. Tällä hetkellä korko voi olla kuitenkin korkeintaan 10 % syyskuuhun 2021 voimassa olevan korkokattolain takia. Korkokaton päättymisen jälkeen lainan korko palautuu takaisin sopimuksen mukaiseksi.

Palvelu on ilmoittanut sivustollaan myönnettyjen lainojen keskimääräisen koron olevan 10,5 %, joka on kohtuullisen hyvä. Tämä varsin hyvä keskiarvo koroista johtuu luultavasti palvelun tiukoista kriteereistä ja ehdoista. Täyttämällä maksuttoman hakemuksen voit tarkastella miten kilpailukykyistä lainaa voit saada Mottyn kautta. Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua lainan ottamiseen, vasta kun päätät allekirjoittaa sopimuksen olet vastuussa lainasta. Jos jokin saamistasi tarjouksista miellytti, voit hyväksyä sen muussa tapauksessa voit keskeyttää lainan hakemisen eikä sinun tarvitse erikseen hylätä jokaista tarjousta.

Motty palvelunkäyttäjien kokemuksia

Kuten aikaisemmin totesimme palvelusta ei löydy vielä kovinkaan montaa arvostelua tai kokemuksia netin ihmeellisestä maailmasta. Halusimme kuitenkin kaivaa kyseisetä lainapalvelusta kaikki arvostelut, joten selasimme erilaisia palstoja ja perehdyimme yritykseen. Pääasiassa netistä löytyvät tiedot koskivat positiivista palautetta. Mottyn yhteistyökumppaneita on useita ja osa lainanmyöntäjistä on tuntemattomampia. Me suosittelemme sinua harkitsemaan lainan hakemista sellaisesta lainapaikasta, joka ei kuulu tunnetuimpien joukkoon.

Tutustuimme Mottyn yhteistyöpankkien listaan ja voimme suositella esimerkiksi Komplett Bankia tai Ferratumia. Ne omaavat hyvän maineen ja lukeutuvat suosituimpien sekä turvallisimpien lainapalveluiden joukkoon.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴