Lendo

Lendo

Lendo on suosittu lainavertailupalvelu, joka auttaa maksuttomasti kuluttajia tavoittamaan useat pankit.

Lendo lainaehdot:
Määrä500 - 60 000 €
Laina-aika1 - 15 vuotta
Korko4,9 %
LainansaantitavatPankkitili
TakaisinmaksutavatSähköposti, E-lasku
Käsittelyaika3 min.
Laina-ajan pidentäminenKyllä
Sallii maksuhäiriötEi
Työsuhde vaaditaanEi
Ikäraja20 vuotta
Lendo yhteystiedot:
YritysLendo Oy
Y-tunnus2648283-7
Puhelinnumero09 6899 8000
Asiakaspalvelu9.00 - 15.00
Kotisivutwww.lendo.fi
OsoiteKeskuskatu 1 B, 00100 Helsinki

Lendo kokemuksia (2)

Annukka 8.7.2020

Törmäsin Lendoon tv-mainoksessa ja menin tutkimaan millaisesta palvelusta on kyse. Oli sen verran lupaavan näköinen,että päätin testata maksutonta välityspalvelua. Sain useamman tarjouksen joten palvelu seisoo sanojensa takana.

Paavo 11.2.2021

Valitsin Lendon siitä syystä, että se on suosittu ja jo vanhempi palvelu. Tarkoituksenani oli saada 10 000 euron laina autoa varten ja sainkin tosi näppärästi.


Lendo voi olla monelle suomalaiselle tullu radio- ja tv mainoksistaan, mutta se tunnetaan myös suosittuna lainavertailupalveluna. Palvelu tekee tiivistä yhteistyötä monien tunnettujen pankkien kanssa, mutta ketkä nämä luotonmyöntäjät ovat? Millaisia kokemuksia asiakkaat ovat saaneet palvelun käyttämisestä.

Lendo on Pohjoismaiden johtava lainanvälittäjä ja se on osana Schibsted-konsernia. Schibsted on taas puolestaan Pohjoismaiden suurin mediakonserni, joka työllistää jopa 5000 henkeä. Konsernin alla toimiva Lendo on lanseerattu Suomen markkinoille vuonna 2014, muita tunnettuja tuotemerkkejä Schibsted-konsernin alla ovat Tori, oikotie, Hintaopas ja Rakentaja. Lendon palvelu on luoto auttamaan lainanhakijoita tavoittamaan helpommin useammat pankit. Saat yhdellä maksuttomalla hakemuksella useita lainatarjouksia jopa yli 22 yhteistyöpankilta. Kilpailutuksella on mukana vain ne palvelut, jotka voivat tarjota lainaa antamiesi henkilötietojen pohjalta.

Suomen lisäksi Lendo toimii Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Itävallassa sekä Espanjassa.

Mitkä rahoitusyhtiöt kuuluvat Lendon yhteistyökumppaneihin?

Lendon aikaisempi verkkosivusto oli hieman kankea ja epäselvä, tärkeimpien tietojen hakeminen oli työlästä. Lendo päätti päivittää ulkoasuaan ja nettisivujaan vuonna 2020, uudistus oli todellakin toivottu. Ensimmäisenä sivustolta löytyy laskuri, jonka alla on listattu Lendon kaikki yhteistyöpankit. Lendo ilmoittaa sivustollaan kilpailuttavansa asiakkaiden lainahakemukset jopa 22 eri pankin ja rahoitusyhtiön avulla. Joukkoon kuuluut tunnettuja ja suosittuja palveluita, niin digipankkeja kuin kivijalkapankkeja.

Useimmat kivijalkapankit ovat lähteneet mukaan netin kilpailutuspalveluihin uusien potentiaalisten asiakkaiden toivossa. Voit siis tavoittaa myös perinteiset pankit kyseisten palveluiden kautta ilman useiden päivien käsittelyaikojen odottelemista. Lendon tekee yhteistyötä suosittujen digipankkien kanssa, listaan kuuluu esimerkiksi Ferratum, Credigo, Halino, Bigbank ja Fixura. Ajantasaisen listan löydät Lendon etusivulta lainalaskurin alapuolelta.

Mitä hyödyn Lendon lainanvälityspalvelun käyttämisestä?

Lainanvälityspalveluiden käyttämisestä hyötyy monella eri tavalla, isoin etu on lainan hinta. Kun käytät välityspalvelua, hinnoittelun on räätälöity sinulle henkilökohtaisesti eli kukaan muu hakija ei voi saada vastaavaa tarjousta. Tästä syystä vertaileminen pelkästään pankkien sivustolla ei vielä kerro lainan todellista korkoa ja kustannuksia. Lendon tarkoituksena on siis auttaa kuluttajia selvittämään oma henkilökohtainen korkotaso, sivustolla esitetään vaan suuntaa antavat tiedot ne voivat vaihdella hakijakohtaisesti. Korko määräytyy asiakkaalle hänen antamiensa henkilötietojen ja taloudellisen tilanteen perusteella.

Lainanvälityspalveluiden toiminta perustu siihen, että he lähettävän asiakkaan antaman hakemuksen eteenpäin kilpailutettavaksi useille pankeille. Käyttämällä näitä palveluita säästät rahan lisäksi aikaa, kun sinun ei tarvitse erikseen juosta jokaisessa pankissa pyytämässä tarjousta tai täyttää hakemusta jokaisen lainanmyöntäjän sivuilla. Koskaan ei kannata tuudittautua siihen, että voisit saada tietyn koron lainallesi. Lopullisen päätöksen lainan korkotasosta ja myöntämisestä tekee pankki, joten Lendolla ei ole tähän prosessiin osaa eikä arpaa. Joissain tapauksissa saatu tarjous kilpailutuksen kautta voi olla jopa kalliimpi mitä perinteisesti täytetty hakemus, tällöin sitä ei kannata hyväksyä. Pankki voi myös kieltäytyä myöntämästä sinulle lainaa esimerkiksi, jos tietosi ei vastannut vaadittuja lainanantokriteereitä, tässä tilanteessa et saa yhtäkään tarjousta kyseiseltä rahoituslaitokselta.

Millaisen koron voin saada lainalle?

Lendon tarjoamien lainatarjouksien korko vaihtelee pankin ja rahoituslaitoksen mukaan. Pankki tekee jokaisesta hakijasta luottoarvion antamien tietojen perusteella ja sen pohjalta korkotaso muodostuu. Saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia tunnettujen pankkien ja rahalaitoksien toimesta. Jokaisen saamasi tarjouksen korko voi olla eri ja näin pystyt havainnoimaan edullisimman vaihtoehdon.

Lendo ei siis tee päätöstä minkälaisen koron saat tarjouksillesi, sen tekemä prosessi rajoittuu hakemuksen kilpailuttamiseen yhteistyöpankeilla. Kaikki pankit käsittelevät hakemuksen omalla tavallaan kriteerit ja riskiarvioinnin huomioimalla, niiden pohjalta rakentuu sinun korkotasosi. Tyypillisesti Lendon kautta saatujen lainatarjouksien korko on 4,90%-10%, koron lisäksi lainasta voidaan periä avaus- ja/tai tilinhoitomaksuja. Lainan kuluista ja nimelliskorosta muodostuu lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo lainan lopullisen hinnan.

Jos pankki arvioi sinun takaisinmaksukykysi olevan hyvä, saat paremmat lainaehdot ja usein myös edullisemman lainan. Koronapandemian myötä lainojen korkotaso leikkautui ensin 20 prosenttiin vuonna 2019 ja sen jälkeen se alennettiin vielä 10 %. Tämänhetkisten tietojen mukaan väliaikaisen korkokaton pitäisi jatkua syyskuuhun 2021.

Nappasimme tähän vielä esimerkin Lendon verkkosivuilta:

Esimerkki 15 000 euron lainalle, jossa on 10 vuoden takaisinmaksuaika: Nimelliskorko 5,90 % ja todellinen vuosikorko 6,06 %, tässä tilanteessa lainan kokonaiskustannukset ovat 19884 €. Tämä summa ei sisällä mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Kuka voi hakea lainaa Lendolta?

Jokaisella lainanvälityspalvelulla on joitain kriteerejä ja ehtoja mitkä pitää täyttää ennen myönteisen lainapäätöksen saamista. Lendo on asettanut seuraavanlaiset kriteerit palvelun käyttämiselle:

Näin lainanhakuprosessi tapahtuu Lendon sivuston kautta:

Siirry Lendon verkkosivuille aloittamaan lainan hakeminen, täytä lainalaskuriin ensin tarvitsemasi lainasumma, takaisinmaksuaika ja käyttötarkoitus. Sinut ohjataan hakemuksen täyttämiseen, johon kirjaat ylös henkilötietosi, hakemus on todella lyhyt ja se vaatii noin 10 kohtaa, joista osa on valitse ja klikkaa periaatteella. Tämän osion jälkeen siirryt seuraavaan vaiheeseen, jossa kysytään asumistiedoistasi, täytä ne huolellisesti. Nyt olet siinä kohtaa lainanhakuprosessia, että ilmoitettavan on enää työtilanne ja nykyiset lainat.

Kun olet täyttänyt jokaisen kohdan hakemuksestasi, voit jäädä odottelemaan ensimmäisiä lainatarjouksiasi. Näet ne helposti kirjautumalla Lendon verkkosivuilta, saat salasanan puhelimeen tekstiviestillä. Kun olet vastaanottanut kaikki tarjoukset, vertaile niitä rauhassa ja sopivan löydyttyä allekirjoita se. Tarjoukset säilyvät palvelussa 30 vuorokauden ajan. Lainatarjouksen allekirjoittaminen tapahtuu kätevästi sähköisesti verkkopankkitunnuksia käyttämällä. Jos et löytänyt sopivaa tarjousta, ei sinun tarvitse tehdä mitään vaan voit jättää tarjoukset vanhentumaa.

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen rahat maksetaan yleensä asiakkaan tilille pankista tai rahoituslaitoksesta riippuen 1- 2 arkipäivän kuluessa. Jos haettu lainasumma on satasia voi rahat saada tililleen jo samana päivänä. Joissain tilanteissa pankit voivat vaatia lisäselvityksiä tai liitteitä esimerkiksi hakijan tuloista, varsinkin jos haettu lainasumma on suurempi.

Lainasumma ja takaisinmaksuaika

Lendon välittää kuluttajille vakuudettomia kulutusluottoja 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Lainan hakemiseen ei vaadita erikseen takaajia tai vakuuksia ja palvelun käyttäminen lainasopimuksen allekirjoittamiseen asti on maksutonta. Vaikka hakisit 1000 euron lainaa, pankit eivät välttämättä myönnä sinulle koko summaa vaan voivat tarjota mahdollisuutta hakea pienempää lainasummaa.

Lainan takaisinmaksuajaksi voit valita 1–15 vuotta, suosittelemme kuitenkin valitsemaan realistisen ajan. Liian pitkä maksuaika kasvattaa lainalle korkoa ja näin ollen voit joutua maksamaan alkuperäistä suuremman summan takaisin. Myös liian lyhyt laina-aika ei ole hyvä, pahimmillaan se voi kaataa talouden, kun viimeisistä rahoista joutuu kituuttelemaan lainan lyhennykset. Halutessasi voit myös maksaa lainan sovittua nopeammin takaisin tai tehdä jonain kuukausina ylimääräisiä lyhennyksiä. Jos esimerkiksi tiedät saavasi jonain kuukautena enemmän rahaa, suosittelemme tällöin lyhentämään lainaa, jotta se ei ehdi liikaa kerryttämään korkoa.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴