Fixura

Fixura

Fixura on suomen vanhin vertaislainapalvelu, joka tarjoaa nyt myös laskevan koron lainaa.

Fixura lainaehdot:
Määrä4000 - 20 000 €
Laina-aika24 - 72 kuukautta
Korko9,9 %
LainansaantitavatPankkitili
TakaisinmaksutavatSähköposti, E-lasku
Käsittelyaika3 min.
Laina-ajan pidentäminenKyllä
Sallii maksuhäiriötEi
Työsuhde vaaditaanEi
Ikäraja21 vuotta
Fixura yhteystiedot:
YritysFixura Ab Oy
Y-tunnus2246639-7
Puhelinnumero358 6 361 2111
AsiakaspalveluTi - To 9-15
Kotisivutwww.fixura.fi
OsoiteHovioikeudenpuistikko 15 C 29, 65100 Vaasa

Fixura kokemuksia (3)

Senna 18.4.2021

Fixuran vertaislaina on hyvä vaihtoehtoinen laina niille jotka etsii suurempaa kulutusluottoa esim tavallisesta pankista. Kannattaa ainakin pyytää tarjoukset

Varpu 11.11.2020

Olen aina pitänyt Fixuran lainoja melko kalliina, mutta vasta hiljattain ymmärtänyt että vertaislainat taitavat olla se halvin vaihtoehto.

Nico 8.1.2020

Otin Fixuran lainan kilpailuttajan kautta. Hain luottoa uutta autoa varten ja halvimman lainan tarjoaja oli Fixura.


Fixura on 100 % suomalainen vanhin vertaislainayritys, joka on perustettu vuonna 2009. Yrityksen lanseeraamisen yhteydessä siitä päätettiin tehdä mahdollisimman yksinkertaien palvelu kuluttajille. Se kerää sijoittajat ja rahoitusta tarvitsevat henkilöt yhteen paikkaan. Vuonna 2020 Fixura halusi parantaa toimintaansa ja he lanseerasivat markkinoille laskevan koron lainan.

Fixuran taustalla toimii yhtiö nimeltään Fixura Ab Oy, jonka juuret polveutuvat Vaasasta. Se on myös listattu Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisteriin. Yrityksellä on vankka 10 vuoden kokemus lainojen välittämisestä ja myönnetty lainoja jo 100 miljoonan euron edestä. Fixura on yksi Suomen markkinoiden kovimpia ja suurimpia vertaislainapalveluja, joten luotettavuutta on turha miettiä. Se on vakavarainen yhtiö, jolla on AA+ luottoluokitus ja vahvimmat Platina-sertifikaatti, joka todellakin kertoo sen, että kyseessä on taloudellisesti vakavarainen sekä luotettava yritys.

Välttämättä Fixura ei ole vielä entuudestaan tuttu lainapalvelu, joten otimme selvää minkälainen on Fixura, miten edullista lainaa sieltä voi saada ja mitä kustannuksia se sisältää.

Fixuran kautta edullista vertaislainaa

Fixuran myöntämät lainat ovat vertaislainoja, eli palvelu tuo yhteen lainaa myöntävät sijoittajat ja lainaa tarvitsevat kuluttajat. Palvelunkäyttäjien ei tarvitse murehtia paperitöistä, vaan Fixura hoitaa ne asiakkaiden puolesta. Palvelu on siis kerännyt sijoittajia, jotka saavat oman palkkionsa lainanhakijoiden maksamasta korosta. Fixura on siis lainanhakijoiden ja lainaa myöntävän tahon välissä helpottamassa lainanhakuprosessia. Palvelu saa oman palkkion sijoittajien tuotoista, sitä vastaan Fixuran pitää huolehtia kaikista osa-alueista kuten esimerkiksi markkinoinnista, laskutuksesta ja muista paperitöistä.

Palvelu ei kerro sijoittajille lainaa tarvitsevan henkilötietoja, joten prosessi tapahtuu täysin anonyymissa tilassa. Fixura tarjoamissa vertaislainoissa on usein monta sijoittajaa, varsinkin isommissa lainasumissa. Lainaa voi hakea palvelun kautta vakuudettomasti 4000–20 000 euroa, laina ei siis vaadi erillistä omaisuutta tai henkilötakaaja. Takaisinmaksuaikaa myönnetään 24–72 kuukautta.

Palvelu palkitsee hyvin maksavat asiakkaat edullisemmalla lainalla

Fixuran toiminta perustuu siihen, että se haluaa palkita hyvin maksavat asiakkaat alhaisella korolla ja edullisella lainalla. Vertaislainojen korko on erilainen mitä muilla vastaavilla palveluilla, se laskee 0,1 prosenttiyksikköä joka kuukausi ajoissa maksaneille asiakkaille. Lainan aloituskorko on 9,9 prosenttia, maksaessasi lyhennyksen ajoissa on se seuraavana kuukautena 9,8 % ja niin edelleen. Vaikka maksaisit seuraavana kuukautena lyhennyksen hieman myöhässä, laskee se taas seuraavalla kerralla, kun maksat sen ajoissa.

Perinteisissä vertaislainapalveluissa korko on aina kiinteä, Fixura on halunnut palkita tunnollisia maksavia asiakkaita alentamalla lainan korkoa. Alimmillaan lainan korko voi tipahtaa jopa 2,9 prosenttiin, joka on markkinoiden kilpailukykykyisin ja jopa edullisin korko. Näin alhainen korko kuitenkin vaatii pidempää laina-aikaa, joka taas puolestaan nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Valitsemalla lyhyen takaisinmaksuajan säästyt kalliilta muilta lainaan liittyviltä kuluilta.

Tämänhetkisen korkokaton takia lainojen nimelliskorko voi olla maksimissaan 10 %, tämä asetettu laki ei vaikuta Fixuran lainoihin, sillä heidän korkotasonsa jää tämän alle.

Fixura edellyttää lainanhakijoiltaan tiettyjä ehtoja

Jokaisella verkossa toimivalla palvelulla on omat asetetut ehdot hyväksylle lainapäätökselle, sama pätee myös Fixuraan. Fixuran asettamat vaateet ovat kuitenkin kohtuulliset, joten myönteisen päätöksen saaminen voi olla yllättävänkin helppoa.

Voit käyttää Fixuran vertaislainapalvelua, kunhan täytät seuraavat kohdat:

Ennen lainan myöntämistä jokaisen hakijan luottotiedot tarkistetaan, jotta Fixura varmistuu, että lainan takaisinmaksaminen ei tuota ongelmia.

Miten Fixura eroaa muista vastaavanlaisista vakuudettomia lainoja myöntävistä palveluista?

Fixuran kaltaisia vastaavia lainapalveluita on jonkin verran markkinoilla, mutta niiden toiminta on ihan erilainen, ne eivät tarjoa ajoissa maksaville asiakkaille laskevaa korkoa. Myös Fixuran korko on alhaisempi, sillä perinteisien pankkien vakuudettomien lainojen korko on tyypillisesti vähintään 7 prosenttia ja enintään 10 prosenttia. Tätä alhaisempaa korko voi olla uskomattoman vaikea saada, poikkeuksia kuitenkin on. Parhaimmat ja edullisimmat tarjoukset suunnataan usein lojaaleille ja lainansa ajoissa takaisin maksaville asiakasryhmille.

Korkotason lisäksi hakijan tulee tutustua lainan muihin kustannuksiin, joita voivat olla avausmaksu, tilinhoitomaksu ja muut mahdolliset lisäkustannukset. Tämänhetkisen voimassa olevan lain mukaan lainan kustannukset eivät voi olla yli 150 euroa vuodessa. Fixuran tyylisillä nettipankeilla lainan sivukulut ovat usein matalammat mitä perinteisemmillä kivijalkapankeilla. Lainan vaihtelevan korkotason ja hinnoittelun takia lainojen vertaileminen on erityisen tärkeää, se karsii kalliit palvelut välittömästi ulkopuolelle ja valikoitavaksi jää parhaimmat sekä edullisimmat vaihtoehdot.

Fixuran tarjoamien lainojen sivukulut

Kaikki lainatyypit sisältävät nimelliskoron, josta voi päätellä lainasta perittävän koron määrän. Koron lisäksi lainasta voidaan periä myös muita sivukuluja, kuten esimerkiksi joka kuukausi perittävä laskutuslisä tai muu vastaava. Kaikista lainaan liittyvistä kustannuksista muodostuu todellinen vuosikorko, se kertoo mitä laina tulee lopulta maksamaan.

Tarkistimme ajankohtaiset lainaamiseen liittyvät kustannukset Fixuran sivuilta ja päätimme esitellä ne tässä helpottaaksemme sinun lainanhakuprosessiasi. Lainanhoitomaksu Fixuralla on seuraavanlainen:

Ovatko asiakkaat antaneet hyvää palautetta Fixuran toiminnasta?

Kokonaiskuvaa tarkastellessamme Fixura on saanut käyttäjiltään ihan hyvää palautetta, toki mukaan mahtuu myös negatiivista. Faktahan on se, ettei mikään palvelu voi tyydyttää jokaisen asiakkaan tarpeita, tästä syystä netissä toimii muitakin vastaavia lainapalveluita. Tarkastelimme hakukoneiden tuloksia ja todetaksemme täytyy sanoa, että arvostelut ovat sen verran vanhoja, ettei niihin voi täysin luottaa. Fixuran laskevan koron laina lanseerattiin vasta vuonna 2020 ja arvostelut ajoittuvat vuodelle 2018.

Muutoksen myötä meidän arvostelumme on selkeä, Fixura on hyvä ja luotettava palvelu sekä sen avulla asiakkaat voivat saada edullista vertaislainaa. Myös Trustpilot sivustolle käyttäjät ovat antaneet mahtavat arvostelut ja huima pisteytys 4,8. Asiakkaat ovat kokeneet palvelun olevan helppo, nopea, loistava, ja sitä kautta saa selkeät lainatarjoukset.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴