Etua

Etua

Etua kilpailuttaa asuntolainat ja kulutusluotot puolestasi.

Etua lainaehdot:
Määrä500 - 60 000 €
Laina-aika1 - 8 vuotta
Korko4,68 %
LainansaantitavatPankkitili
TakaisinmaksutavatSähköposti, E-lasku
Käsittelyaika3 min.
Laina-ajan pidentäminenKyllä
Sallii maksuhäiriötEi
Työsuhde vaaditaanEi
Ikäraja18 vuotta
Etua yhteystiedot:
YritysEtua Oy
Y-tunnus2167036–1
Puhelinnumero09 2316 3611
Asiakaspalvelu24h
Kotisivutwww.etua.fi
OsoiteAlvar Aallon katu 3 C 00100 Helsinki

Etua kokemuksia (2)

Martti 20.12.2020

Olen joskus vuosia sitten käyttänyt kyseistä palvelua ja silloin se antoi huonon kokemuksen. Nyt ilmeisesti palvelua on muutettu kun sain rahat tililleni samana päivänä.

Mirella 24.4.2021

Mielestäni sivusto vaikutti luotettavalta kun ilmeisesti nykyään Alma Media on suurin omistaja. Yritin kilpailuttaa lainat tätä kautta ja sain paremman tarjouksen mitä perinteisestä pankista.


Etua.fi taustalla toimii kotimainen yritys nimeltä Etua Oy, joka on perustettu vuonna 2008. Palvelu on toiminut Suomen lainamarkkinoilla pisimpään, joten se takaa löytävänsä asiakkaille kilpailukykyisimmät lainatarjoukset. Etua haluaa helpottaa kuluttajia rahoittamaan niin arkiset asiat kuin suunnitellut pitkän tähtäimen projektit. Palvelu tekee yhteistyötä tunnettujen suomalaisten pankkien ja finanssialan yrityksien kanssa, joten asiakkaat voivat olla luottavaisin mielin lainojen suhteen. Yhtiön 100 prosenttisen kotimaisuuden takaa heille myönnetty avainlippu merkki.

Etua Oy on suomalainen osakeyhtiö, jonka omistajiin on vuodesta 2018 kuulunut Alma Media Oyj. Palvelulle on myönnetty myös Suomen Vahvimmat- Sertifikaatti, joka myönnetään ainoastaan vain 12 % suomalaisista yrityksistä. Halusimme ottaa Etua.fi palvelun syyniin ja tuoda kaikki tärkeimmät asiat tähän yhdelle sivustolle helpottamaan lainan hakemista.

Etua.fi kautta vakuudettomat kulutusluotot ja asuntolainat

Etuan kautta voit kilpailuttaa perinteisen kulutusluoton lisäksi myös asuntolainat ja yrityslainat ilman vakuuksia. Lainapalvelun avulla voit siis hakea joko uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaalin. Perinteisen asuntolainan lisäksi voit myös kilpailuttaa ASP-lainan maksuttomasti. Etua.fi on tarjonnut asuntolainoja jo vuodesta 2009 ja se on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Voit kilpailuttaa Etua.fi palvelun kautta asuntolainat 500 000 euroon asti, kulutusluotot ja yhdistelylainat 500–60 000 euroa sekä yrityslainat 2000–10 000 euroon asti. Näiden edellä mainittujen lainatuotteiden lisäksi valikoimasta löytyy Etua maksuturva, joka auttaa pahimmassa tilanteessa turvaamaan taloutesi. Maksuturva antaa säännöllistä tuloa vuodeksi eteenpäin esimerkiksi sairastumisen tai työttömyyden johdosta. Vakuutuksen tarkoitus on heikossa tilanteessa turvata lainasi takaisinmaksu. Maksuturvan hakeminen on helppoa ja voit tehdä sen samalla lainaa hakiessasi.

Hae palvelun kautta kilpailukykyistä kulutusluottoa jopa 20 eri rahoitusyhtiön avulla

Etua.fi palvelun avulla pystyt yhdellä hakemuksella kilpailuttamaan lainasi jopa 20 eri pankilla ja rahoitusyhtiöllä. Etua etsii käsiinsä asiakkaan antamien tietojen perusteella hänelle sopivammat lainavaihtoehdot. Lainahakemuksen täyttäminen on nopeaa ja vaivatonta, se vie maksimissaan vain muutaman minuutin.

Etuan yhteistyökumppanilistaan kuuluu tunnettuja ja luotettavia pankkeja, jotta jokainen saa tarpeisiinsa oikean rahoitusvaihtoehdon. Listasta löytyy esimerkiksi monelle suomalaiselle tutut kivijalkapankit Aktia, Nordea, Danske Bank ja Säästöpankki. Näiden lisäksi palveluun on listattu myös digipankkina tunnettuja Ostosraha, Komplett Bank, Bigbank ja Instabank. Voit tutustua tarkemmin ajankohtaiseen ja päivitettyyn listaan Etua.fi etusivulta. Palvelun listalta löytyvät kivijalkapankit ovat mahdollistaneet Etun tarjoamat asuntolainat ja digipankit taas edulliset kulutusluotot.

Voit hakea remonttilainaa, sisustuslainaa tai yhdistelylainaa Etua.fi sivustolta

Etua tarjoaa asiakkailleen lainaa monenlaisiin tarpeisiin, voit esimerkiksi hakea pienempään tai suurempaa rahoitusta remonttiin, sisustamiseen, autoon, matkaan tai yhdistää kalliit vanhat pikavipit yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Palvelu on täysin suomalainen ja se on toiminut lainamarkkinoilla pisimpään, joten luotettavuudesta ei ole pulaa. Etua.fi yhteistyöpankit ja rahoituskumppanit ovat johtavia rahoitusalan yrityksiä, näin varmistut lainatarjouksien olevan markkinoiden kilpailukykyisimmät.

Jokainen hakemuksen lähettänyt saa niiltä rahoitusyhtiöiltä tarjoukset, jotka pystyivät vastaamaan asiakkaan tarpeita. Tarjouksien pyytäminen ei sido vielä mihinkään, voit kotona rauhassa vertailla niitä toisiinsa ja vasta sen jälkeen tehdä lopullisen päätöksen. Etua on pyrkinyt viimeisten vuosien aikana kasvattamaan yhteistyökumppanuutta eri rahoitusalan tahojen kanssa.

Asuntolaina edullisemmin maksuttomalla kilpailutuksella

Lainapalvelun avulla voit myös vaivattomasti kilpailuttaa joko nykyisen tai uuden asuntolainan. Asuntolainaa varten tarvitset suunnitelman tarvittavasta lainanmäärästä ja takaisinmaksuajasta sekä tiedot mahdollisista vakuuksista tai oman osuuden rahoittamisesta. Lisää suunnitelmaan myös ostettava asunto, jos se on jo selvillä, omat henkilötiedot, asumismuoto, työtilanne ja nykyiset tulot. Näet tarkemmat vaaditut tiedot ja ehdot asuntolainasta Etua.fi sivuilta.

Annettujen tietojen perusteella rahoitusyhtiöt arvioviat sinun takaisinmaksukykysi ja sen voivatko he myöntää sinulle haetun asuntolainan. Kilpailutuksen lisäksi sinun pitää varautua odottamaan muutama arkipäivä tarjouksien saapumista. Pankki voi olla myös sinuun yhteydessä sopiakseen mahdollisen lainaneuvottelun konttoriin. Lainaneuvottelun tarve katsotaan aina tapauskohtaisesti, mahdollisesti voit saada myös tarjoukset ilman konttorissa asioimista.

Etua.fi lainatarjouksien korko

Etua ei siis lainanmyöntäjä, se hoitaa asiakkaan puolesta lainojen kilpailuttamisen yhteistyökumppaneillaan. Se ei siis itse pysty vaikuttamaan siihen minkälaisen koron asiakas saa lainatarjouksiinsa. Tyypillisesti pankit pyrkivät tekemään voittoa, joten ne minimalisoivat lainan myöntämisen esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän omaaville hakijoille. Lainan korkoon vaikuttaa haettu lainasumma ja laina-aika, joten se määräytyy jokaiselle hakijalle aina henkilökohtaisesti. Asuntolainassa korkoon vaikuttaa ostettava asunto ja sen arvo, tarjouksissa tarkastellaan myös hakijan taloudellista asemaa sekä mahdollisia omia säästöjä.

Vakituisen työpaikan ja säännölliset tulot omaavan hakijan on paljon todennäköisempää saada edullista lainaa matalalla korolla. Tällaisissa tilanteissa kilpailutuksen tärkeys korostuu, pankit pääsevät kilpailemaan hyvästä ja luotettavasta asiakkaasta, jolloin tarjoukset ovat myös sen mukaiset.

Asuntolainojen lisäksi kulutusluottojen ja yhdistelylainojen korkotaso on samanlainen eli se määräytyy hakijalle henkilökohtaisesti. Etuan tarjoamien lainojen tyypillinen nimelliskorko voi vaihdella 4,68 % - 20 % väliltä ja lainasta voidaan periä sivukuluja maksimissaan 150 euroa vuodessa. Tämän lisäksi laina voi sisältää tilinhoitopalkkioita ja avausmaksuja. Vaikka Etuan tarjoamien lainatarjouksien korko on yleensä maksimissaan 20 prosenttia, niin tällä hetkellä se voi olla enintään 10 %. Tähän vaikuttaa väliaikainen korkokatto, joka asetettiin koronapandemian myötä, se on voimassa syyskuuhun 2021 asti, jonka jälkeen korko palautuu takaisin lainasopimuksen mukaiseksi.

Nappasimme tähän lainaesimerkin Etuan verkkosivuilta:

Nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 % kun lainasumma on 15 000 euroa 10 vuoden takaisinmaksuajalla. Tämä sisältää 0 € avausmaksun ja 5 €/kk tilinhoitomaksun. Tällöin tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,68 %-20 % väliltä ja vuosittaiset muut sivukulut 0–150 euroa. Tämä esimerkki on vaan suuntaa antava, tarkemmat tiedot saat täyttämällä maksuttoman hakemuksen. Etua hoitaa asiakkaan puolesta kilpailutusprosessin, muut päätökset tekee pankki tai rahoitusyhtiö.

Kuka voi käyttää Etua.fi tarjoamaa palvelua?

Etua.fi on asettanut joitain ehtoja lainatarjouksien pyytämiselle, jotka asiakkaan tulee täyttää. Voit täyttää hakemuksen kulutusluottoon tai yhdistelylainaan, kunhan omaat seuraavat kriteerit:

Nämä seikat koskevat Etu.fi palvelun käyttämistä, jokaisella ytheistyöpankilla on vielä omat kriteerit lainan myöntämiselle. Palvelu kuitenkin kerää ainoastaan kilpailutukseen mukaan sellaiset pankit, jotka täyttävät asiakkaan ehdot. Esimerkiksi jos asiakas on täysi-ikäinen ja joillain pankilla ehtona on 20 vuoden ikä, jää automaattisesti vastaavat rahoituslaitokset kilpailutuksen ulkopuolelle.

Etua.fi on lanseerannut alleen uuden palvelun Kattokorko.fi

Vuonna 2020 Etua loi alleen uuden palvelun nimeltään Kattokorko.fi, sen toiminta on samanlainen. Se kilpailuttaa asiakkaan hakemukset pankeilla ja parhaimmillaan niiden korkotaso voi olla 4-10 % väliltä. Palvelu ei eroa Etua.fi kilpailutuspalvelusta muulla kuin alhaisemmalla korkotasolla, tämä taas vastaavasti kiristää heidän vaatimiaan kriteereitä. Kattokorko vaatii hakijoiltaan korkeampaa 25 vuoden ikää ja kuukausituloiksi on asetettu vähintään 2000 euroa bruttona.

Kattokorko yhteistyökumppaneita on listaan kertynyt jo yli 20 ja tarjouksien pyytäminen on ei-sitovaa. Koronapandemian tuoman korkokaton päättymisen jälkeen Kattokoron tarjoamien lainojen nimelliskorko säilyy 10 prosentissa.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴