Bigbank

Bigbank

Bigbank on kokenut digipankki, joka tarjoaa edullista lainaa kilpailukykyisellä korolla.

Bigbank lainaehdot:
Määrä1000 - 50 000 €
Laina-aika2 - 10 vuotta
Korko7,9 %
LainansaantitavatPankkitili
TakaisinmaksutavatSähköposti, E-lasku
Käsittelyaika3 min.
Laina-ajan pidentäminenKyllä
Sallii maksuhäiriötEi
Työsuhde vaaditaanEi
Ikäraja22 vuotta
Bigbank yhteystiedot:
YritysBigbank AS Suomen sivuliike
Y-tunnus2292157-2
Puhelinnumero09 4259 9691
Asiakaspalvelu9.00 - 16.30
Kotisivutwww.bigbank.fi
OsoitePanimokatu 4, 00580 Helsinki

Bigbank kokemuksia (2)

Pirkko 21.2.2020

Olen todella tyytyväinen saamaani palveluun. Hakeminen oli todella helppoa ja rahat maksettiin tilille nopeasti. Seuraavaksi ajattelin testata Bigbankin säästötiliä.

Aarno 01.03.2021

Ongelmatilanteen kohdatessani asiakaspalvelu vastasi nopeasti ja ihmiset olivat todella ystävällisiä. Sain ongelmaani apua ja hain 1000 euron lainan.


Bigbank on alkujaan perustettu Virossa Tartossa vuonna 1992 ja Suomenkin markkinoilla se on ehtinyt toimimaan jo yli 10 vuotta. Yrityksen visio on olla yksi suosituin digitaalisten rahoitusratkaisujen tarjoaja. Bigbankin tarkoitus on tehdä rahoituksesta mahdollisimman yksinkertaista ja pyrkiä antamaan mahdollisuuden ihmisille parantaa elämänlaatua. Yritys on laajentanut toimintaansa vuosien varrella ja nyt se toimii Suomen lisäksi myös Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa ja Hollannissa.

Bigbank on halunnut palvella asiakkaitaan mahdollisimman kuluttajaystävällisesti ja heidän arvonsa sisältävätkin tärkeitä seikkoja, ne ovat seuraavanlaiset: Välittäminen, yksinkertaisuus, kehitys, tulossuuntautuneisuus ja rohkeus. Mutta minkälainen Bigbank on oikeasti ja mitä tämä kyseinen digipankki voi tarjota meille suomalaisille. Me halusimme ottaa siitä selvää ja tuomme tähän sivustolle tiivistetyn paketin suositusta Bigbankista.

Bigbankilla on monien vuosien kokemus kuluttajarahoituksesta

Suomen markkinoilla on entistä enemmän ulkomailta käsin toimivia digipankkeja, tunnetuimpia ovat Bigbank ja Norwegian. Monet suomalaiset ovat tottuneet asioimaan kivijalkapankeissa ja hakemaan sitä kautta tarvittavan rahoituksen. Tästä syystä netissä toimivat ulkolaiset digipankit voivat kuulostaa oudolta ja ehkä hieman epäluotettavalta.

Tämä ajattelutapa kannattaa unohtaa heti, sillä Bigbank on kuitenkin Euroopassa toimiva pankki ja se noudattaa sen mukaisia lakeja. Palvelua käytettäessä tai pankkitunnuksilla tunnistautuessa verkkoyhteys on salattu, joten palvelua käyttäessä ei tarvitse tuntea oloaan turvattomaksi.

Palvelu takaa asiakkailleen talletuksesta loistavat edut

Eri rahoitustuotteiden lisäksi Bigbank tarjoaa asiakkailleen myös talletusmahdollisuutta. Määräaikaistalletus on helppo, riskitön ja huoleton tapa säästää rahaa ja alkuun pääsee pienemmälläkin rahasummalla. Määräaikaistalletus on hyvä vaihtoehto silloin jos haluaa kasvattaa rahasumman korkoa rauhassa ilman että rahaa tarvitsee käyttää muihin asioihin.

Bigbankin kautta talletustilin avaaminen on todella helppoa, sinun täytyy vain solmia sopimus pankin kanssa ja siirtää haluamasi talletettava summa ilmoitetulle pankkitilille. Voit laittaa Bigbankin säästötilille rahaa 1000–10 000 euroa. Käytännössä pankki hyödyntää talletettuja rahasummia eteenpäin laina-asiakkailleen. Lainoista perittävä korko on suurempi mitä Bigbankin maksamassa korossa talletusasiakkaille. Palvelun toiminta on identtinen muiden ulkomaisten digipankkien kanssa, jotka siis tarjoavat lainojen lisäksi talletusmahdollisuutta.

Talletuksen voi tehdä täysi-ikäinen vakituisesti Suomessa asuva asiakas, jolla on käytössään suomalainen pankkitili. Talletuksia ei voi tehdä muiden puolesta vaan ne on aina henkilökohtaisia.

Voit lukea lisää bigbankin säästötilin koroista ja ehdoista heidän verkkosivustoltansa. Otathan huomioon, että korot ovat suuntaa antavat ja ne voivat muuttua markkinatilanteesta riippuen.

Miten talletustilin avaaminen käytännössä toimii ja mitä se maksaa?

Talletustilin avaaminen on todella yksinkertaista, seuraavaksi käymme sen läpi vaihe vaiheelta:

Bigbankin talletustilin avaaminen ei maksa asiakkaalle mitään, mutta jos päätät keskeyttää talletussopimuksen ennen sen päättymistä, veloitetaan siitä 2 % palvelumaksu, aina vähintään 50 euroa. Jos siis päätät keskeyttää sopimuksen ennen aikojaan, talletukselle kertyneet korot eivät jää sinulle. Palvelun tarjoama talletusominaisuus sopii mainiosti pitkäaikaiseen säästämiseen.

Bigbank tarjoaa rahoitusta monenlaisiin tarpeisiin

Bigbankin kautta voit siis hakea helposti perinteistä lainaa, autolainaa, remonttilainaa, yhdistelylainaa, matkalainaa tai yhteislainaa rinnakkaishakijan kanssa. Palvelun myöntämät lainat ovat 1000 eurosta 50 000 euroon asti ja luotoille on mahdollista saada takaisinmaksuaikaa 12–120 kuukautta. Lainat ovat täysin vakuudettomia eivätkä ne vaadi hakijoilta pantiksi omaisuutta tai henkilötakaajaa. Kuitenkin Bigbankin isommat lainat on suunnattu henkilöille, joiden tarkoitus on hakea rahoitusta yhteishakijan kanssa.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse erikseen kertoa lainasi käyttötarkoitusta, vaan voit käyttää sen haluamallasi tavalla. Lainan käyttötarkoitusta tärkeämpi seikka on asiakkaan takaisinmaksukyky ja se että hän suoriutuu siitä ilman ongelmia.

Voinko yhdistää vanhat lainat Bigbankin avulla?

Kyllä voit, Bigbank yhdistää esimerkiksi sinun vanhat kalliit lainasi tai muut vastaavat luotot. Yhdistelylainan tarkoituksena on yhdistää kaikki avoimet lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, eli käytännössä haet edullisempaa lainaa, jolla voit kuitata kalliit velkasi kerralla pois. Yhdistämällä lainat yhdeksi voit parhaimmassa tapauksessa saada pidennettyä nykyistä laina-aikaasi ja pienentää kuukausittaisia lyhennyksiä. Tyypillisesti asiakkaat, jotka ovat valinneet yhdistelylainan ovat saaneet myös madallettua lainakustannuksia, kun aikaisemman usean lainan kustannuksien sijaan maksettavana on enää yhden luoton maksut.

Yhdistelylainaa ei kuitenkaan kannata hakea ennen budjetin tekemistä, sillä kustannuksissa säästäminen on aina tapauskohtainen. Kannattaa esimerkiksi avata itselleen Excel, johon laskee auki vanhojen velkojen kulut ja vertailee sitä yhdistelylainan kustannuksiin. Halutessasi voit myös pyytää Bigbankilta tarjouksen yhdistelylainasta ilman sitoutumista.

Kuka voi hakea lainaa?

Bigbank tunnetaan vastuullisena ja luotettavana lainanmyöntäjänä, joten sen vaatimat ehdot ovat myös sen mukaiset. Voit käyttää Bigbankin palvelua seuraavin ehdoin:

Bigbankin asettamat ehdot ovat ehkä hiukan tiukemmat mitä muissa vastaavissa palveluissa, mutta yleisesti tämä kertoo vastuullisuudesta. Palvelu ei halua myöntää lainaa sellaisille henkilöille, jotka eivät hallitse rahankäyttöä tai velkaantuvat holtittomasti.

Bigbankin tarjoamien lainojen korko

Bigbankin lainatuotteet on jaettu kahteen osaan, pienemmät 1000–4000 euron luotot ja suuremmat 4000–5000 euron lainat. Isommat lainat sisältävät kiinteän kilpailukykyisen 7,9 % koron pidemmällä maksuajalla. Suuremmissa kiinteäkorkoisissa lainoissa takaisinmaksu on räätälöitävissä oleva 2–10 vuotta. Nimelliskorko on siis kiinteä 7,9 prosenttia, tämän lisäksi lainaan tulee tilinhoitomaksu, joka on 12,50 € kuukaudessa ja sopimusmaksu 0–49 euroa lainasummasta riippuen.

Sivustolla esitetyt korot ovat aina suuntaa antavia, lopullinen korko määräytyy asiakkaan antamien henkilötietojen ja taloudellisen tilanteen perusteella. Voit pyytää maksuttoman lainatarjouksen Bigbankin sivustolta ja katsoa miten kilpailukykyisen koron voit saada lainallesi.

Palvelun tarjoamat pienemmät alle 4000 euron lainat eivät sisällä avausmaksua, mutta useasti näiden korko on hieman korkeampi. Pienempien lainojen takaisinmaksuaika on 3–5 vuotta. Suuntaa antavat tiedot lainasta näet käyttämällä Bigbankin lainalaskuria, johon voit syöttää tarvitsemasi summan ja takaisinmaksuajan.

Esimerkki lainattu Bigbankin sivuilta:

Lainasumman oltaessa 2500 euroa, sopimusaika 5 vuotta ja korko 9,9 %, tällöin kuukausierää tulee maksettavaksi 60,53 euroa. Lainan avausmaksu 0 €, tilinhoitomaksu 7,5 €/kk ja KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 17,21 %. Tällöin lopullinen takaisinmaksettava summa on yhteensä 3631,36 €. Tarkemmat tiedot kannattaa tarkistaa saamastasi lainatarjouksesta.

Huomioithan, että voimassa olevan korkokattolain seurauksena luottojen korot voivat olla maksimissaan 10 %. Väliaikainen korkokatto on voimassa 2021 syyskuuhun asti, jonka jälkeen sen jatkamista tarkastellaan uudelleen. Korkokaton päättymisen jälkeen lainojen korot palautuva takaisin luottosopimuksen mukaiseksi, jos ne ovat yli 10 %.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴