Balanzia

Balanzia

Balanzia tarjoaa nykyaikaisia rahoitusratkaisuja kuluttajille kilpailukykyisin koroin.

Balanzia lainaehdot:
Määrä3000 - 50 000 €
Laina-aika1 - 5 vuotta
Korko7,90 %
LainansaantitavatPankkitili
TakaisinmaksutavatSähköposti, E-lasku
Käsittelyaika3 min.
Laina-ajan pidentäminenKyllä
Sallii maksuhäiriötEi
Työsuhde vaaditaanEi
Ikäraja24 vuotta
Balanzia yhteystiedot:
YritysGCC Capital AB, filial i Finland
Y-tunnus2760357-3
Puhelinnumero010 524 8410
Asiakaspalvelu9.00 - 16.00
Kotisivutwww.balanzia.fi
OsoitePukinmäenaukio 2, 00720, Helsinki

Balanzia kokemuksia (2)

Maikku 15.8.2020

En ollut koskaan aikaisemmin kuullut Balanziasta, kuulin kaveriltani että oli saanut sitä kautta pankkilainaa vastaavan summan rahaa. Minulla oli kova tarve saada isompi laina asuntoa varten ja päätin testata, iha toimiva palvelu.

Tauno 1.6.2021

Alkuun vierastin kummallista nimeä kun ei ollut supi suomalainen. Tutkisin vähän kokemuksia ja huomasin että se oli saanut hyvää palautetta. Piti saada lainaa uutta autoa varten ja se onnistui tätä kautta ihan kohtalaisen hyvin.


Balanzian liiketoiminta perustuu nopeisiin ja yksinkertaisiin rahoitusratkaisuihin, joita yksityishenkilöt toivovat lainoiltaan. Balanzia on lanseerattu vuonna 2016 GCC Capital yhtiön toimesta. Tämän aputoiminimen tarkoituksena oli laajentaa palveluvalikoimaa kuluttajille ja yrityksille niin Suomessa ja Ruotsissa. Kuitenkin tänä päivänä se on keskittynyt tarjoamaan lainoja yksityishenkilöille ja säästämiseen liittyviä palveluita kilpailukykyisillä hinnoilla, selkein ehdoin ja laadukkaalla palvelulla. Balanzian taustalla toimiva GCC Capital on alun perin Ruotsista ja se on yksityisomisteinen rahoituslaitos.

Kyseinen yhtiö on harjoittanut rahoitustoimintaa jo vuodesta 1995 ja se saa toimii lain mukaisesti myös monessa muussakin Euroopan maassa. Balanzia tekee yhteistyötä useiden luotonvälittäjien kanssa, jotta he pystyvät tarjoamaan kuluttajille kilpailukykyisiä lainoja parhailla ehdoilla. Kyseinen palvelu ei kuulu tunnettujen rahoituslaitoksien joukkoon, joten päätimme ottaa paremmin selvää sen toiminnasta ja tuoda tärkeimmät faktat silmiesi eteen.

Balancia tarjoaa turvallista ja edullista yksityislainaa

Balanzian tarjoamiin tuotteisiin kuluu kulutusluotto, jota he kutsuvat yksityisluotoksi. Sitä voi hakea 3000–50 000 euroa 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla. Palvelun kautta haettuihin lainoihin ei tarvita vakuuksia tai takaajia, voit myös halutessasi tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ja maksaa lainasi pois etukäteen ilman ylimääräisiä lisäkustannuksia. Balazian tarjoaman yksityislainan voi käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi uuteen autoon, kodin remontoimiseen, lainojen yhdistämiseen tai muuhun harkitumpaan rahoitusta tarvitsevaan asiaan.

Käyttötarkoituksen sijaan Balanzia haluaa perinpohjaisesti tietää, että selviydyt lainan takaisinmaksamisesta ilman ongelmia. Vaikka lainalle voi valita pidemmän jopa 15 vuoden takaisinmaksuajan, pidä mielessäsi, että se myös nostaa lopullisia kustannuksia.

Yksityislainan korko ja kustannukset

Balanzia eroaa useammista kilpailijoistaan tarjoamalla asiakaskohtaista korkoa, tyypillisesti se on vaihteleva 7,90–9,90 prosenttia. Suoranaisesti korkoon vaikuttaa asiakkaan taloudellinen tilanne ja takaisinmaksukyky. Jos Balanzia arvioi asiakkaan maksukyvyn hyväksi, sitä edullisempaa lainaa ja parempia ehtoja voi saada. Kun sinulla on hyvä taloudellinen tilanne, suhteellisen korkeat ja säännölliset kuukausitulot, olet todennäköisesti hyvässä asemassa lainan hakemisen kannalta.

Vaihtelevan koron lisäksi lainasta tulee maksaa tilinhoitomaksu, joka on kuukausittain 8 euroa, kokonaisuutena se nostaa vuosittaisia lainakustannuksia 96 euroon. Lainan avausmaksusta asiakasta ei veloiteta.

Listasimme tähän vielä lainakustannukset:

Lainasimme vielä Balanzian verkkosivuilta esimerkkilaskelman 10 000 euron lainalle:

Avausmaksu 0 €, tilinhoitomaksu 8 €, takaisinmaksuaikataulu 8 vuotta, lainakorko 11,56 %. Todellinen vuosikorko 13,81 %, kuukausierä 168, 12 euroa, jolloin lainan takaisinmaksettava summa on yhteensä 16 139,52 euroa.

Huomioithan, että heinäkuusta lähtien olevan korkokattolain myötä tämänhetkisten myönnettyjen lainojen korko voi olla maksimissaan 10 %. Korkokattolaki on säännelty koronapandemian takia ja se on voimassa 2021 syyskuuhun asti. Tämän jälkeen tarkastellaan sen tarpeellisuutta jatkoa ajatellen.

Balanzian luotonmyöntökriteerit

Balanzia on asettanut lainoilleen joitain vähimmäiskriteerejä, joita hakijan tulee täyttää ennen myönteisen päätöksen saamista. Huomioithan, että vaikka täyttäisit seuraavat kriteerit voit saada silti kielteisen lainapäätöksen esimerkiksi, jos takaisinmaksukykysi katsotaan olevan heikko.

Balanzia vaatii asiakkailtaan seuraavanlaisia ehtoja:

Balanzia ei myöskään myönnä lainaa, jotka on tarkoitus käyttää omistus- tai asumisoikeusasunnon tai tontin hankkimiseen.

Jokaisen hakijan luotonantokyky tarkistetaan ja hyväksytty tai hylätty hakemus perustuu hakemustietoihin kuten esimerkiksi tuloihin, työtilanteeseen sekä mahdollisiin aikaisempiin velkoihin. Lopullinen lainapäätös on monen tekijän summa, siihen vaikuttaa työsuhteesi eli onko se vakituinen vai osa-aikainen. Kun lähettämäsi hakemus on käsitelty, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi, oli se sitten hylätty tai hyväksytty.

Voinko kilpailuttaa lainan palvelun kautta?

Balanzian yhteistyökumppaneihin lukeutuu useita Suomalaisia tunnettuja lainanvälittäjiä, suosituimpia ovat Rahalaitos ja Zmarta. Lainanvälityspalvelun toiminta perustuu siihen, että he keräävät asiakkaan hakemuksen ja tietojen perusteella hänelle potentiaaliset lainanmyöntäjät. Yhdellä hakemuksella voi saada tarjouksia jopa kymmeneltä eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

Balanzia tekee yhteistyötä pankkien kanssa, jotta he saisivat kerättyä lisää potentiaalisia uusia laina-asiakkaita. Palvelu saa pienen palkkion siinä tapauksessa, jos asiakas päättää hyväksyä ja allekirjoittaa lainatarjouksen jonkun valitseman pankin välillä. Lainahakemuksen kilpailuttaminen on täysin ei-sitovaa siihen asti, kun hyväksyt tarjouksen. Tarjous kannattaa hyväksyä vain silloin, jos se on oikeasti edullinen ja järkevä vaihtoehto.

Balanzia kokemuksia ja arvostelut

Kyseinen palvelu on ehtinyt toimia lainamarkkinoilla jo useamman vuoden, joten netin hakukoneista ja keskustelupalstoilta löytyy jonkin verran asiakkaiden kokemuksia ja palautteita. Esimerkiksi Suomi24 keskustelupalstalla on jonkin verran puitu Balanziaa, palautteet koskevat lainan hintaa ja rahansiirtoa. Ilmeisesti joku palvelunkäyttäjä kertoi, ettei laina ole ihan halvimmasta päästä, mutta kirjoitti perään, että onhan pankilla omat riskinsä tarjoa noin suurta lainaa ilman liitteitä. Tutustuessamme kokemuksiin, huomasimme palautteen olevan suurimmaksi osaksi positiivista, joten kokonaiskuva Balanziasta on luotettava.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴