Anyfin

Anyfin

Anyfin pyrkii alentamaan kuluttajien osamaksujen ja luottojen korkoa.

Anyfin lainaehdot:
Määrä10 - 10 000 €
Laina-aika1 - 120 kuukautta
Korko3,95 %
LainansaantitavatPankkitili
TakaisinmaksutavatSähköposti, E-lasku
Käsittelyaika3 min.
Laina-ajan pidentäminenKyllä
Sallii maksuhäiriötEi
Työsuhde vaaditaanEi
Ikäraja18 vuotta
Anyfin yhteystiedot:
YritysAnyfin Ab
Y-tunnus3011348-7
Puhelinnumero045 7397 6579
Asiakaspalvelu8.00 - 17.00
Kotisivutwww.anyfin.fi
OsoiteBulevardi 21, 00120 Helsinki

Anyfin kokemuksia (2)

Mirva 13.4.2020

Anyfin on minulle ihan uusi ja vieras palvelu. Voisin yhden käyttökerran jälkeen sanoa sen seisovan lupauksiensa takana.

Otto 24.3.2021

En oikein alkuun ymmärtänyt miten joku palvelu voisi oikeasti alentaa luottojen korkoa. Näemmä se on ihan mahdollista, ihan ok palvelu.


Anyfin on markkinoiden uusin tulokas, joka on toiminut vuodesta 2019. Sen visio on tarjota kuluttajille ratkaisua, jolla alentaa vanhojen kulutusluottojen, osamaksujen ja muiden luottojen korkoja sekä kuluja. Palvelu toimii Etelä-Suomen aluehallintoviraston alaisuudessa ja se noudattaa Suomen lakia. Suomeen palvelu rantautui vuoden jäljessä, sillä Ruotsissa yritys Anyfin AB aloitti toimintansa vuoden aikaisemmin 2018.

Palvelun perustajina toimii Sven Perkmann, Filip Polhel ja Mikael Hussein. Yksi perustajista näkee ylihintaisten kulutusluottojen kasvun yhteiskunnallisena ongelmana. Tästä syystä he halusivat perustaa organisaation, joka auttaa estämään kuluttajien ylivelkaantumista ja kalliiden luottojen maksamista.

Mikä on Anyfin?

Anyfin palveluun on voinut törmätä esimerkiksi instagram vaikuttajien mainoksissa. Useimmat influencerit tekevät kaupallisia yhteistöitä Anyfinin kanssa. Anyfin on palvelu, jonka avulla voit uudelleen rahoittaa aikaisemmat osamaksut, kulutusluotot ja muut velat. Käytännössä siis teet hakemuksen Anyfinin sivuilta, vastaanotat tarjouksen, jos se on aikaisempaa edullisempi, velkasi siirtyy Anyfinille matalammalla korolla ja paremmilla ehdoilla. Aikaisemmin maksoit lainaasi pois pankille tai rahoituslaitokselle, nyt maksat luottoa Anyfinille.

Toiminta on ollut käytössä vasta muutamia vuosia, joten hakukoneista ei löydy vielä kovinkaan montaa arvostelua. Kuitenkin muutaman vuoden sisään mahtuu syyttelyitä huijaukseksi jne. Nettisivuston mukaan jo yli 100 000+ muuta ovat ladanneet Anyfin sovelluksen käyttöönsä, joten palvelun täytyy olla hyvä. He ovat laskeneet palvelunkäyttäjien todellista vuosikorkoa keskimäärin 65 %, mikä vastaa lähes 10 miljoonan euron säästöjä.

Palvelu kuulostaa houkuttelevalta ja luotettavalta, päätimme itse testata sitä ja kerätä mahdollisimman paljon faktatieto helpottaaksemme sinua. Onko Anyfin oikeasti järkevä ja hyödyllinen palvelu?

Onko Anyfin lainanmyöntäjä?

Anyfinin toiminta ei perustu uusien lainojen myöntämiseen, vaan se jälleen rahoittaa vanhoja lainoja. Palvelu ei siis tee minkäänlaisia rahansiirtoja asiakkaiden tilille samalla tyylillä mitä pankit ja rahoituslaitokset. Kuluttajien nykyiset lainat, luotot ja osamaksut siirtyvät Anyfinin hoidettavaksi ilman, että palvelu siirtää asiakkaan tilille rahaa. Asiakkaiden maksut tapahtuvat tästä eteenpäin Anyfinille eikä enää luotonmyöntäjälle. Palvelun myöntämien jälleenrahoitusluottojen summa vaihtelee 10-10 000 euron välillä 1-120 kuukauden takaisinmaksuajalla. Luottojen ehtoihin vaikuttaa asiakkaan nykyinen luotto ja laina-aika.

Anyfinin avulla voit jälleen rahoittaa kalliit kulutusluotot, osamaksut tai muut rahoituksella ostetut tuotteet. Anyfinin tarjoamat korot ovat aina yksilöllisiä ja asiakkaalle ei anneta tarjousta, jos se ei ole aikaisemman luoton todellista vuorikorkoa alhaisempi. Palvelun tarkoitus ei ole nostaa nykyisten luottojen kokonaiskustannuksia tai pidentää takaisinmaksuaikaa.

Kuka voi käyttää tätä jälleenrahoituspalvelua?

Anyfinin sivustolla on aika suppeasti tietoa siitä ketä palvelua voi käyttää ja minkälaiset kriteerit se vaatii. Meidän kokemuksien perusteella Anyfinistä jäi vähän paha maku suuhun, vaan sen takia, ettei sivusto anna riittävää tietoa eikä missään kohtaa mainita suoraan, miten se käytännössä toimii. Puhutaan vain osamaksujen ja vanhojen luottojen korkojen alentamisesta, mutta ei käyttöperiaatteesta.

18 vuotta täyttäneet kuluttajat, joilla ei ole aikaisempaa taustaa maksuhäiriömerkinnöistä voivat käyttää palvelua. Hakemuksessa kysytään myös bruttotulojen määrää, joten vaatimuksena on myös säännölliset tulot.

Palvelun korko ja kustannukset

Anyfin kertoo sivustollaan jälleenrahoitusluottojen nimelliskoron olevan 3,95%-10% ja kuukausittaiset kustannukset 0-5 euron väliltä. Lainan lopulliseen koroon vaikuttaa hakijan aikaisempi luotto ja takaisinmaksuaika. Normaalisti luottojen nimelliskorko voi olla jopa 19,95%, mutta syyskuuhun 2021 asti voimassa olevan korkokattolain takia korot voi olla maksimissaan 10 prosenttia.

Sivuilta löytyvästä lainaesimerkistä näet suuntaa antavat korkotiedot ja muut kustannukset. Näihin tietoihin kannattaa suhtautua varauksella, sillä korot ja kustannukset määräytyvät asiakaskohtaisesti.

Onko Anyfin parempi vaihtoehto kuin perinteinen lainojenkilpailutussivusto?

Kaiken kaikkiaan Anyfinin palvelu tuntuu luotettavalta ja hyvältä konseptilta, mutta kokonaiskuvana katsottuna mielestämme lainojenkilpailutussivusto voisi olla parempi vaihtoehto, huomioon otettuna asiakkaan tarpeet.

Lainojenkilpailutussivustojen plussat:

Ilmeisesti Anyfinin kautta pystyy tavoittamaan vain yhden pankin, kun taas kilpailutussivustoilla yhteistyöpankkeja on jopa yli 25. Anyfinin sijaan suosittelemme harkitsemaan lainojen kilpailuttamista suositulta ja turvalliselta Omalainalta ja Rahalaitokselta. Anyfinin tarjoaman 10 000 euron sijaan voit saada yhdistelylainaa tarvittaessa jopa 60 000 euroa.

Lainahakemuksen täyttäminen

Anyfinin lainahakemus on nopeasti täytettävä, joka vaatii vain muutaman henkilötiedon. Täyttämisen voi suorittaa joko puhelimella tai selaimessa, molemmat ovat yhtä nopeita. Palvelulla on käytössään myös ilmainen sovellus, jonka voi ladata App Storesta ja Playsta.

Siirry lainahakemuksen täyttämiseen avaamalla Anyfinin sovellus tai selain, klikkaa nappia ”Tee hakemus”. Sinulle avautuu lista eri luotoantajista, valitse niistä omasi ja lataa jokaisesta laskustasi kuva. Kerro kaikki vaaditut tiedot, kuten kuukausittaiset bruttotulosi, sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Klikkaa kohtaa, jossa hyväksyt muiden tarkastella luottojasi, nyt voit jäädä odottelemaan lainatarjousta. Jos saamasi lainatarjous on hyvä ja päätät hyväksyä sen, jatkossa maksat lainojasi Anyfinille. Lähettämässäsi kuvassa tulee näkyä lainasi nimelliskorko, avoinna oleva velkasumma ja muut sivukulut.

Miten Anyfin on otettu vastaan?

Anyfin tuli tunnetuksi sosiaalisessa mediassa eri vaikuttajien toimesta. Melkein jokainen tunnettu Instagram influenceri on tehnyt kaupallisen yhteistyön Anyfinin kanssa, joten varmasti sinäkin tiedät palvelun sitä kautta. Somen lisäksi palvelua on kehuttu myös eri keskustelupalstoilla mm. Vauva.fi ja Suomi24. Monet käyttäjät ovat kertoneet aidosti saaneen Anyfiniltä edullisen vaihtoehdon kalliille luotoille tai osamaksuille, sen avulla rahaa on jäänyt säästöön ja muuhun järkevämpään.

Meidän mielestämme Anyfin on ihan hyvä palvelu sellaisille kuluttajille, jotka tarvitsevat lainojen koron alentamista. Muussa tapauksessa kilpailutussivustojen käyttäminen voisi olla järkevämpää, sillä periaatteella kaikki vanhat lainat niputetaan yhdeksi ja edullisemmaksi.


Senttilaina on ylpeä esitellessään uudenlaisen lainasivuston, jonka avulla kuka tahansa voi etsiä itselleen edullisimman lainan ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Saatamme ansaita pienen palkkion, kun käytät sivustollamme olevia linkkejä. Palkkiot menevät sivuston ylläpitämiseen 🙂

Olemme hiilineutraaleita 🤲🌴