Vuokravakuuslaina 2020

Yleisin haetuin lainatuote on asuntolaina mikä on jokaiselle tuttu entuudestaan. Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä halua joutua sitouttamaan itseään lainaan useiksi vuosikymmeniksi, tästä syystä omistusasunnon sijaan valitaan vuokra-asunton. Nykypäivänä vuokra-asuntojen hinnat ovat nousseet hurjasti, mikä on myös vaikuttanut vuokravakuuteen. Vuokranantaja voi pyytää asunnostaan jopa 3 kuukauden vuokravakuuta, mitä ei välttämättä jokaiselta löydy. Listasimme tähän artikkeliin vinkkejä, miten rahoittaa vuokravakuus. 

Lainaa:
1000 – 60 000€

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
500 – 70 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 5000 €

Maksuajat:
2 – 5 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1 – 20 000 €

Maksuajat:
1 – 10 vuotta

Ikävaatimus:
25 vuotta

Kannattaako ottaa vuokravakuuslaina?

Vuokravakuuslainan hakeminen on helppoa, arvioi realistisesti miten paljon lainaa sitä varten tarvitset ja missä aikataulussa sen pystyt maksamaan takaisin. Vuokravakuuslaina on suositeltavaa kilpailuttaa esimerkiksi Rahalaitoksen tai Omalaina.fi- palvelun kautta. Kyseiset lainapalvelut tarjoavat yhden hakemuksen avulla useita lainatarjouksia, joista voi valita itselleen sopivimman vuokravakuuslainan. Vuokravakuuslainaan ei tarvita vakuuksia tai takaajia, joten se on hyvä vaihtoehto käyttää vakuuden rahoittamiseen. Voit hakea tarvittavan summan helposti netistä ja usein rahat maksetaan tilille heti tai viimeistään samana päivänä, joten pääset kirjoittamaan vuokrasopimuksen heti.

Katso tästä: Miten voit kilpailuttaa lainan 

Vuokravakuuslaina

Mitä hyötyä vuokravakuuden maksamisesta on?

Vuokravakuuden maksaminen könttäsummana voi tuntu mahdottomalta varsinkin jos kyseessä on kalliimpi vuokra-asunto. Kuitenkin sen rahoittamiseen on olemassa vaihtoehtoja, esimerkiksi vuokravakuus lainalla voi muuttaa heti uuteen asuntoon ja makaa lainaa pienissä erissä takaisin. Muuttaminen jo itsessään aiheuttaa muitakin kuluja, siihen kuitenkin tarvitaan muuttoauto sekä mahdollisesti uusia huonekaluja. Älä siis turhaan murehdi vuokravakuuden maksamisesta, repäise kunnolla elämässäsi ja muuta haluamaasi vuokra-asuntoon. 

Lue lisää: Takuuvuokrasta ja vuokravakuudesta 

Useimpia asuntoja ei saa vuokrattua ilman vuokravakuutta, joten sen vähätteleminen ei ole järkevää. Vuokravakuuden suuruus voi kuullostaa kohtuuttomalta, mutta sen tarkoitus on antaa vuokranantajalle vakuus tilanteissa jossa vuokra jää maksamatta tai asunnossa ilmenee jotain vahinkoja. Yleensä vuokravakuus maksetaan vuokranantajan avaamalle vuokravakuustilille. 

Vuorkavakuus ei jää vuokranantajalle pysyvästi, vaan se palautetaan vuokralaiselle, jos hän on hoitanut asiansa hyvin asunnon suhteen. Vuokravakuus jää sukanvarteen ja pysyy tallessa seuraavaa vuokra-asuntoa varten. 

Mistä saan edullisimman sekä sopivimman lainan vuokravakuuden maksamiseen?

Kun halutaan löytää sopivin laina vuokravakuuden sekä takuuvuokran maksamiseen, niin suosittelemme unohtamaan nopeat pikavipit sekä muut pikalainat sillä niiden ehdot eivät yleensä sovellu tähän tarkoitukseen. Vuokravakuuden maksamisessa toimii hyvin perinteinen pankkilaina tai kulutusluotto.

Itselleen parasta kulutusluottoa hakiessa, kannattaa tehdä maksuton vertailu, sillä markkinoilla olevien kulutusluottojen ehdoissa sekä hinnoissa voi olla suuriakin eroja. Tästä syystä vertaileminen on järkevää, vaikka se voi viedä enemmän aikaa niin sen avulla voi kuitenkin säästää merkittäviä summia rahaa. 

Voit maksaa vuokravakuuslainan sinulle sopivissa kuukausierissä

Harvalla suomalaisella makaa säästötilillään rahaa useita tuhansia euroja. Tämä samainen tilanne on valitettavan yleinen monella ja aiheuttaa ongelmia vuokra-asuntojen etsinnässä sekä hankinnassa. Nykypäivänä lähes jokainen vuokranantaja vaatii asunnosta vakuudeksi vakuusvuokran. Vuokravakuus on toiselta nimeltä takuuvuokra ja ne tarkoittavat samaa asiaa. Yleensä takuuvuokran summa vastaa 1 – 3 kuukauden vuokraa. 

Varsinkin jos asunnon vuokra on kalliimpi, niin silloin myös vuokravakuuden summa on korkeampi. Vuorkavakuus voi olla useita satoja ellei jopa tuhansia euroja. Tästä syystä useimmat vuokra-asunnon etsijät hakevat takuuvuokran maksamiseen edullisen kulutusluoton. Suositeltavaa on valita kulutusluoton maksuaika sekä kuukausierät realistisesti oman talouden mukaan. 

Edullista kulutusluotta etsiessä, muista käyttää aikaa vähän enemmän ja tee vertailu, joka löytää sinulle markkinoiden edullisimmat kulutusluotot. Vertailun tekeminen on maksutonta ja sitä käyttäneet ovat säästäneet rahaa huomattavasti. 

Lue tästä: Mistä halvin kulutusluotto 

Näin voit hakea edullisen vuokravakuuslainan netistä ilman vakuuksia tai takaajia

Vuokravakuuslaina on mahdollista saada haettua netistä ilman erillisiä vakuuksia tai takaajia. Voit pyytää lainatarjouksia usealta lainapalvelulta ja vertailla lainatarjouksia keskenään. Jos vaihtoehdoista löytyy itsellesi hyvä vaihtoehto, niin voit hyväksyä ja allekirjoittaa sen.

Vaihtoehtoisesti voit myös hyödyntää jättämällä hakemuksen kilpailuttaville lainanvälityspalveluille. Esimerkiksi Omalaina.fi tai Rahalaitos kilpailuttavat lainan sinun puolestasi. Saat useita lainatarjouksia, joista voit valita itsellesi edullisimman vaihtoehdon. 

Katso tästä: Miten voit saada edullisen lainan ilman vakuuksia