Vinkit lainanhakuun

Mietitkö miten voisit saada edullisempaa lainaa kohtuullisilla koroilla? Listasimme tähän tärkeimmät ja oleellisimmat vinkit lainanhakuun, jotta lainan hakeminen olisi sujuvampaa. Ota nämä vinkit käyttöösi seuraavalla kerralla ja voit säätää kymmeniä ellet jopa satoja euroja kuukaudessa. 

Yksi oleellisimmista asioista lainaa hakiessa on tehdä lainavertailu. Vertailun avulla tiedät mikä on oikeasti edullisin sekä sopivin vaihtoehto juuri sinulle. Monet eri lainan myöntäjät tarjoavat mahdollisuutta saada yhdellä hakemuksella useampia lainatarjouksia, joista sinun on mahdollista valita itsellesi sopivin ja edullisin vaihtoehto. 

Tämän hetken suosituimmat lainatarjoukset

Lainaa:
1000 – 60 000€

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
500 – 70 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 5000 €

Maksuajat:
2 – 5 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1 – 20 000 €

Maksuajat:
1 – 10 vuotta

Ikävaatimus:
25 vuotta

Ota nämä vinkit käyttöösi seuraavalla kerralla ja voit säätää kymmeniä ellet jopa satoja euroja kuukaudessa.

1. Lainaa yhteishakijan kanssa

Kun päätät hakea laina yhteishakijan kanssa, voi olla suuremmat mahdollisuudet saada lainaa alhaisemmalla korolla. Yhteishakijaksi soveltuu esimerkiksi oma puoliso. 

2. Työsuhde

Paras mahdollinen työsuhde on vakituinen, mutta mahdollisuus on saada lainaa myös osa-aikaisena. Useimmat lainapaikat kuitenkin myöntävät lainaa myös määräaikaisessa työsuhteessa oleville tai keikkatyöntekijöille. 

3. Yhdistele nykyiset lainat

Lainojen yhdistelemisellä tarkoitetaan sitä, että uudella edullisemmalla lainalla maksetaan poist vanhat lainat. Suuremmassa lainassa on yleisesti alhaisempi korko eli lainasumma vaikuittaa korkoon. Estä tämä ongelma ja yhdistä lainasi.

Lue lisää: Mikä on lainojen yhdistäminen 

4. Tee lainojen vertailu

Lainaa hakiessa on  tärkeää muistaa tehdä lainojen vertailu ennen lainan ottamista. Vertaileminen auttaa löytämään edullisimman sekä sopivimman vaihtoehdon itselleen. Vertailemalla pystyy tekemään jopa satojen eurojen säästöjä kuukaudessa. Tee lainojen vertailu helposti sivujemme kauttta. 

5. Tee budjetointi ja suunnittelu

Yksi tärkeimmistä asioista mitä kannattaa tehdä ennen kun päätät hakea lainaa on budjetointi ja suunnittelu. Istu alas pöydän ääreen tärkeiden dokumenttien kera ja laske miltä taloutesi näyttää tällä hetkellä. Laske kuukauden tulot ja menot yhteen niin selvität jääkö sinulle rahaa lainanlyhennyksiin.

6. Älä luovuta heti

Vaikka saisit ensimmäisellä kerralla hylätyn lainapäätöksen niin älä turhaudu, sillä se ei tarkoita vielä mitään. Kaikilla rahoituslaitoksilla on erilaiset vaatimukset ja kriteetit, joten vaikka et saisi ensimmäisestä paikasta lainaa, niin voit siirtyä koittamaan toista lainantarjoajaa.

7. Lainaa nopealla hakemuksella

Voit kilpailuttaa lainat helposti yhdellä ja nopealla hakemuksella. Sinulla on mahdollisuus saada yhdellä hakemuksella useampi lainatarjous. Mahdollisuus on saada pienempiä tai suurempia luottoja. Hae vakuudetonta lainaa jopa 70 000 euroa!

Nämä: Paikat tarjoavat luottoa heti tilille 

8. Ota lainaa harkitusti ja fiksusti

Muista aina lainata harkitusti sekä fiksusti. Lainan hakeminen harkittuun käyttötarkoitukseen auttaa monissa pienemmissä sekä suuremmissa elämän hankinnoissa. Yleensä lainan hakeminen tulee tilanteessa, jossa esimerkiksi palkkapäivään on liikaa viellä aikaa tai muuten rahat ovat jo loppuneet.

Monesti myös rahaa tarvitsee esimerkiksi uuden asunnon hankinnassa tai rikkinäisen auton tilalle pitää ostaa uusi. Lainaa voi tarvita myös jos oma taloudellinen tilanne on epätasapainossa tai huono. Lainan ottaminen ei ole pelkästään suurempiin hankintoihin, sillä sitä voi tarvita myös pieniin arjen äkillisiin menoihin kuten auton korjaamiseen, asunnon remontoimiseen tai laskuihin joita ei pysty sillä hetkellä maksamaan.

9. Velkakierteen välttäminen

Älä ota uutta lainaa ikinä maksaaksesi vanhan lainan sillä pois. Useimmiten se johtaa turhaan velkakierteeseen, josta on hankalampaa päästä pois. Kuitenkin jos uusi laina on edullisempi ja matala korkoisempi kannattaa se valita ja maksaa vanhat useammat lainat sillä pois. Näin vältyt siltä, että maksaisit isoja korkoja useampaan paikkaan sekä se auttaa pysymään maksuaikataulussa mukana kun sinun pitää muistaa useamman eräpävän sijaan vain yksin. Muista aina lainata harkitusti ja jos rahantarve on akuutti, on mahdollisuus hakea lainaa heti sivujemme kautta. 

10. Vältä turhat piilokulut 

Kun päätät hakea lainaa, tarkista ettei se sisällä mitään ylimääräisiä piilokuluja. Useimmat piilokulut tulevat näistä: 

  • Sähköpostilaskun sijaan valitset paperisen laskun, joka maksaa kuukaudessa tietyn summan. Se lisää lopullisen lainan kuluja.
  • Kun teet pikanostoja, käytät muita lisäpalveluita tai pidät ylimääräisiä maksuvapaita kuukausia, niin tuottaa se lisäkuluja lainallesi.
  • Laskua maksaessa unohdat käyttää siinä vaadittua viitenumeroa.

Useimmat rahoituslaitokset tarjoavat mahdollisuutta saada lainaa täysin ilman vakuuksia, joka helpottaa lainaa ottaessa. Tutustu vakuudettomiin lainoihin ja löydä tarpeisiisi sopivin.

11. Älä ota lainaa uhkapelaamista varten
 

Vältä lainan ottamista uhkapelaamista varten, sillä se voi pahimmillaan aiheuttaa turhan velkakierteen. Älä siis ota lainaa pelikoneita, rahapelejä tai muita nettipelejä varten.

Uhkapelaamiseen voi pahimmillaan menettää kaikki rahat, jonka takia et välttämättä pystykkään maksamaan lainaasi takaisin. Tämän lisäksi voi pelaamisesta muodostua ongelma, joten älä pelaa ikinä lainarahalla.

12. Vältä lainan ottamista turhaan

 Kaverit koittavat houkutella sinua tulevan viikonlopun reintoihin, mutta pankkitilisi saldo näyttää tyhjältä? Jos tilanne on tämä, jätä viikonlopun riennot välistä äläkä sen takia ainakaan ota turhaa lainaa. Jos taloudellinen tilanne on huono, niin ei kannata paikata sitä ainakaan lainarahalla.

Se voi johtaa pahimmillaan velkakierteeseen tai vaihtoehtoisesti joudut elämään koko loppu kuukauden liian pienellä budjetilla.  Joskus voi olla päiviä kun juhliminen tuntuisi hyvältä vaihtoehdolta, muista kuitenkin miettiä tarkkaan onko lainan ottaminen järkevää tämän asian takia.

13. Älä tee turhia hankintoja

Vältä turhien hankintojen tai heräteostoksien tekemistä. Joskus voi tulla tilanne eteen, että shoppaillessa löydät tuotteen mikä sinun on pakko hankkia. Kuitenkin jos taloudellinen tilanne on heikko tai rahat ovat tiukilla, niin on suositeltavaa välttää tekemästä turhia hankintoja. Älä ota ainakaan lainaa heräteostoksien takia varsinkaan jos taloudellinen tila ei anna periksi. 

14. Arvioi maksukykysi oikein

Ole aina realistinen maksukykysi suhteen äläkä ota lainaa, jos et ole varma pystytkö sitä maksamaan ajallaan takaisin. Jos taloudellinen tilanteesi ei anna pelivaraa etkä ole tarkasti budjetoinut ja laskenut menojasi – kannattaa miettiä onko lainan ottaminen järkevää. Isompaa lainaa on mahdollista hakea verkkopankitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti pikavippiä tekstiviestillä

15. Valitse itsellesi sopiva takaisinmaksuaika

Kun päätät ottaa lainaa ja mietit sille sopivaa takaisinmaksuaikaa niin älä ainakaan valitse liian lyhyttä maksuaikaa varsinkaan silloin jos kuukausierien maksaminen voi hajottaa talouttasi. Liian pitkä laina-aika voi olla myös huono vaihtoehto, koska tämän seurauksena myös kulut ja korot nousevat lainassasi.

Näistä paikoista: On mahdollista saada lainaa pienellä kuukausierällä ja pitkällä maksuajalla

Jos haluat saada yhdellä hakemuksella jopa 30 eri pankista lainapäätöksen niin suosittelemme käyttämään Luottonetistä.fi-palvelua, joka on 100 % suomalainen ja turvallinen.

Luottonetistä logo

Lainaa:
500 – 60 000 €

Maksuajat:
12 – 180 kk

Ikävaatimus:
18 vuotta